Jump to content

W Hız Kodlu Lastik...

x-rayted
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Memnunum tabii ama biliyorsun ben yazlık / kışlık iki farklı lastik kullandığımdan Nokian H serisinin kışın nasıl bir performans sergileyeceğini bilemiyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çoğu markanın bu ebatta modeli yok...mazda da o yüzden toyo koymuş herhalde...

Evet bu olabilir. Mesela Nokian da da yok. Başka hangi markada bu ebat bulabildin ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bridgestone turanza taktırdım aralıkta. (ER300)

hız için bahsedilen hızlı gittiğinde lastiklerin daha fazla (rüzgardan olsa gerek) soğuması ve buna binayen yol tutuşunun düşmesi.

burdan mantıkla bence 210 ve daha yukarı süratli lastiklerde lastiğin daha sert değil daha yumuşak olması gerek.

ve yumuşan lastiğin daha az ses çıkartması gerekir.

uzun soluklu lastik araştırmalarım neticesinde toyodan vazgeçmemin sebebi 20.000 veya 1 yılda yumuşacık olan lastiğin çok çabuk sertleşmesi.kullananların yorumları bu yönde.

bence sizin lastikleriniz özelliklerini yitirdiğinden dolayı sesi fazla ve yağmurda kızaklamasının sebebi de bu sertlikten dolayı olabilir.

michellin en yumuşak lastik olarak biliyorum.ama onunda Türkiyem yollarında taşlardan vs. dişlerinin çok çabuk kıyıldığını birebir kendi aracımda yaşadım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hız lastikleri yüksek hızlarda daha iyi yol tutar.Çabuk eskimeside yüksek hızlarda kullanıldığı için.Bende Kumho Ku 31 serisi var.İnanılmaz ses yapıyor fakat hızla girilen virajlarda bir o kadar iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Size lastik sesi konusunda mazda üzerinden bir örnek veremeyeceğim fakat orjinal lastikleri bridgestone bilmemne olan fiesta'da lastikleri goodyear GT3 ile yenileyince, farklı bir arabaya binmiş gibi olmuştum. Fakat burada şunu da göz önünde bulundurmak gerekli, lastik her zaman yeniyken en yumuşak halindedir ve kullanıldıkça hem en dışdaki yumuşak hamurun  kaybolmasından, hem lastiğin diş kısmının kalınlığının azalmasının getirdiği ekstra sertleşme hissi durumundan dolayı aynı lastik eskiyken, yeni durumuna göre daha fazla gürültü üretir....  Lastik durduğu yerde de sertleşir, o yüzden bir raf ömrü vardır ve araca takılı lastik, km olarak ömrü bitmemiş olsa bile en fazla 5 yılda değiştirilmelidir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

toyo'lar genelde cok sesli lastikler, eger sessiz lastik istiyorsan Bridgestone Potenza RE 050A yada Pirelli Pzero Nero almani tavsiye ederim, testlerini okumusdum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...