Jump to content

İndirimler hakkında...

x-rayted
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Artık katılmadığım başka bir forumda mazda 2 yi almadan önceki dönemlerdi. Asıl hedefim yeni fiesta, yeni jazz veya 207 clio3 idi. Mazda 33lük liste fiyatı ile hiç aklımda değildi.

Jazz yeni çıkmıştı. Mazda ve diğerlerine göre çok daha yüksek donanım (esp far sensörü vs) veriyordu ve fiyatı 32binlerde idi. Benzer fiyatlı, dolu paketli fiesta da 32-33lere geliyordu. Ben 2004ten beri cmax ve fiesta kullanan biri olarak fordun bu fiyatlarla devam etmesinin mümkün olmadığını ve talebin azalması ile fiyatın düşeceğini söylüyordum . Acaba jazz da benzer şekilde iner mi demiştim. Başka arkadaşlar da  bu fiyatlara B segmenti araba satmak mümkün değildir illa ki jazz ın da fiyatı düşer demişti. Sonra bir arkadaş "siz hondayı hiç tanımıyorsunuz bu fiyat inmez hatta yükselir " demişti. Nitekim şimdi 2bin TL kadar zam yapmışlar.Dün Hürriyet'in otoyaşam ekinde Honda müdürünün bu konuda beyanatını okudum ..Şöyle diyor:

dBu noktada Hyundai ve Honda’yı herkesin tebrik edip, yönetim şeklini incelemesi gerekiyor. Açıkçası Ocak ayı satış tablosunu detaylı bir şekilde inceledikten sonra hemen Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan’ı aradım ve sordum, "Nedir bunun sırrı." Karaarslan’ın cevabı çok netti: "Güven. Eğer müşterilerinize ve bayilerinize güven aşılarsanız, başarı gelir."

GÖNÜL VE GÜÇ BİRLİĞİ

Honda’nın krize rağmen istikrarlı fiyat politikasını koruduğunu kaydeden Karaarslan kendilerini başarıya taşıyan etkenleri ise şöyle sıralıyor: "Müşterilerimiz bizim kampanyalar yapıp fiyatları indirmeyeceğimizi bilir. Ayrıca sahada çarpışanlar bayilerimiz olduğu için bayi iletişimimiz çok iyi noktada. Gönül birliği ve güç birliği yaparsanız herşey olumlu olur. Tabiki bu zor günlerde otomotiv firmalarının en hassas noktası stoklar. Stoklar eriyene kadar fiyat politikasını sürekli değiştirecekler. Önce 3 bin TL indirim yapan bir firma bir sonraki ay veya hafta indirimi 6 bin TL’ye çıkartıyor. Bu markaya güvensizlik yaratıyor. Bu nedenle müşteriler ’Stokları var, fiyatlar daha fazla inebilir" beklentisi içine girdiği için bu satışlara olumsuz yansıyor. Honda’da ise böyle bir beklenti olmadığı için bu satışlara olumlu yansıyor."

Karaarslan, 3 yıl önce başlattıkları 6 yıllık garanti uygulamasının da bu dönemde müşteriler nezdinden önemli bir güven unsuru olduğunu belirterek, 10 yıldır uyguladıkları müşteri takip sistemiyle de bayilerin potansiyel alıcılarla sürekli dirsek temasta olduğunu vurguluyor. Söyleyecek fazla bir söz yok. Yapılması gereken şey, Honda Türkiye ekibini kutlamak diye düşünüyorum.

Bu konu dikkatimi çekti. Ben fiesta fiyatı inecek diye bekledim ve başka bişey aldım. Eğer FORDa güvenseydim bu fiyat son fiyattır diye gider alırdım. Forumumuzda Kalimero bizden yüksek fiyattan aldı mazda2 yi ancak şimdi fiyat düşünce haklı olarak kızdı ve kazıklanmış hissediyor.

Bu durumda indirimler hakkında forum ahalisi ne diyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satış rakamlarına yani dolaylı olarak güçlerine göre kimi firmalar indirim kimi firmalar zam yapacaktır. Pek bi fikrim yok bu konuda, hayatın gerçeği.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence Honda satış gücüne güvenerek indirim yapmamış . Mazda yı da çok suçlamıyorum bu konuda sonuçta herkesin yaptığı şeyi onlarda yaptı. Yıllardır bilinir firmaların Aralık sonu indirimler yaptığı.

Mazda nın tek hatası lansman fiyatlarını piyasa şartlarını çok irdelemeden yüksek tutmaları. Normal bir seviyeden başlasalar aradaki fark bu kadar olmayacak, Özlem gibi ilk alanlar bu farkı sindirebileceklerdi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence piyasa şartlarının oluşturduğu normalin dışında gelişen bir indirim.. mazda dakiler bile boyle bir indirim olacagını tahmin etmiyodu...  honda her zmnki gibi laubali.. musteriler sanki zorla aracları elinden alıyomus gibi bir izlenim bırakıyolar satış temsilcileri ukala.. markaya çok güveniyor ancak , mazda yı nasılda kötülüyor, bu şu demek Mazda çok değil 1- 2 sene sonra başının belalısı olacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda çok değil 1- 2 sene sonra başının belalısı olacak..
  O0

Bu söze fazlasıyla hak veriyorum çünkü artık çok fazla hayran kitlesi var ve herkes biliyorki artık yollarda daha çok görmeye başlıyoruz mazdaları, gelen modellerde hepsi birbirinden güzeller içlerinden seçim yapmakta bile bazen zorlanıyorlar alanlar. Mazda artık yarışa girmiş bir markadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle şu anda ekisk olan tek şey küçük otomatik dizel c segmenti ve birde kaliteli otomatik jip... hepsi 2010 ocak a kdr turkiyede 2010 mazda yılı ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konu dağılmadan şunuda söyliyeyim yeni mazda 3 fiyatları 42-43 civarında olacak aynen burak abiye daha önceden söylediğim gibi 40 ın altında değil abijim bugun Toros bey kendi ağzıyla tescilledi :) yani fiyatlar yeniden eski yerine geliyor hazziranda o yüzden fırsat bu fırsat diyip ister bayiilere koşun ister yeni kasayı bekleyin tercih sizin ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bencede. O pejo çakmalarını görenler ne düşünür bilemem. Şu anki kasalar süper. Nasıl olsa motorlarda aynı.

herkes peşin konuşuyor birebir görünce ben yorumları tekrar duymak istiyorum ben hala kararsızım.. görmeden bişi demicem :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkes peşin konuşuyor birebir görünce ben yorumları tekrar duymak istiyorum ben hala kararsızım.. görmeden bişi demicem :)

Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Bir de yolda görmek lazım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkesin ortak görüşü arabanın arkası, yanı, içi falan çok güzel ama önden berbat

mps ye herkes hayran ama ne hikmetse aynı arabanın sadece kaputu farklı ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabii arkadaşlar, göreceli kavram olunca böyle çatışmalar olacaktır.

Ama gerçek 3 bu resimdeki ise, tekrar söylüyorum:"Çakma Pejo" olarak ünlenir.

Arkadan, içten, yandan vs. vs. güzeldir belki. Siz daha profesyonelce yaklaşıyorsunuz benden. Ama keşke daha özgün olsayda demeden geçemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabii arkadaşlar, göreceli kavram olunca böyle çatışmalar olacaktır.

Ama gerçek 3 bu resimdeki ise, tekrar söylüyorum:"Çakma Pejo" olarak ünlenir.

Arkadan, içten, yandan vs. vs. güzeldir belki. Siz daha profesyonelce yaklaşıyorsunuz benden. Ama keşke daha özgün olsayda demeden geçemiyorum.

abi şu siteden video sunu bi izlermisin , orada daha göreceli ve bence kötü değil hatta tam tersine çok hoş..

http://paultan.org/archives/2008/11/21/2010-mazda-3-sedan-official-details-and-photos/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi şu siteden video sunu bi izlermisin , orada daha göreceli ve bence kötü değil hatta tam tersine çok hoş..

http://paultan.org/archives/2008/11/21/2010-mazda-3-sedan-official-details-and-photos/

Tamam abicim kötü değil ama şu göğüs elden geçmeli.

Bu arada avatarım nasıl? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...