Jump to content

Mazda RX8 soru

delta31tr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

evet hakikaten fazla yakıyor hatta içiyor :D

Yeni aldığım için yaktığı benzin helal olsun diyorum ama ileride ne olur bilemem :)

Benzin konusunda kullanıcı el kitabı 95 RON ve üzeri diyor. Ben TRdeki benzin kalitesine güvenmediğim için 97 kullanıyorum ve iki kere BP'den aldım. Opet'e dönmeyi düşünüyorum taksiciler dahil olmak üzere bir çok kişi tavsiye ediyor.

@delta31tr AUX girişi konusuna inan dikkat etmedim hatta müzik sistemini bile genelde kapalı tuttum (motor ve egsoz sesini dinlemek aşırı keyifli, hele bir de uzun yola çıktığında)

ama şunu söyleyebilirim sistem +4 tiz ve +6 (son değer) basta son ses verdiğinde bile boğulmadan gayet doyurucu bir güzellikte çıkış sağlıyor. Servisin söylediğine göre 7, Mazdanın söylediğine göre 9 hoparlörden oluşan 300w gücünde bir sistem.

Değişiklik yapmayı düşünmüyorum, beni fazlasıyla tatmin etti.

ps: önden arkaya uzana konsol uzun yolda ısınıyor ve kaloriferi açmanıza gerek kalmıyor :P

alın size yakıt tasarrufu :D:D:D:D:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sürekli kullanmaya uygun bir araç değil gerçekten :)

Mükemmel bir haftasonu aracı.

2004ten beri yollarda olmasına rağmen hala dikkat çekebilen bir tasarıma sahip.

Bir çok araç takibe başlıyor otobanda  gariban ferrasini :P

bana çok ilginç geldi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz bu benzin yakma konusunu cozemiyecez belli  :D.konzol isiniyormu?????ben simdi uzun yolda tavayi koyup memenem mi yapacam :D.

Yakit tasarufu icin arka koltuklari sok bos kalsin daha hafifi olur, biraz kilo ver,yedek lastik kriko ne var ne yok cikar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ısınma olayı benim için henüz sorun teşkil etmiyor tabi yazın deneyip görmek gerek

dediğiniz gibi mazda genelde tasarım olarak çok iyi özellikle lantis zamanının ötesinde bir tasarıma sahip

RX8 konusunda yağ yakmasını bile sorun eden insanlar çok fazla.

"Araç nazik, bakmayacaksan alma kardeşim" diye haykırmak istiyorum! :)

Yakıt sorun olabilir ama yağ farklı bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ye

Biz bu benzin yakma konusunu cozemiyecez belli  :D.konzol isiniyormu?????ben simdi uzun yolda tavayi koyup memenem mi yapacam :D.

Yakit tasarufu icin arka koltuklari sok bos kalsin daha hafifi olur, biraz kilo ver,yedek lastik kriko ne var ne yok cikar :D

yedek lastik yok RX8de

bunun yanında abartı ısınmadı orta konsol ama menemen olmasa bile haşlanmış yumurtayı sıcak tutabilecek kapasitede :)

bagaj da aynı şekilde ısınıyor

bagajdaki bölmeye tencereyle yemeği koy sıcak sıcak başka bir ilde yersin tam kıvamında ;)

bölme sanırım egsoz kazanının üstüne denk geliyor

alakasız olacak ama arkadaş her vites büyütmemde kafasını vurdu koltukbaşlığına :)

yol boyunca demediğini bırakmadı umarım durumu iyidir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla yag ve benzin bosver sen zevkini cikar alayina git, her kosede bir opet vardir zaten :D. Opet konusunda ii bir markda bence ii bir tercih olur. Isitma konusu ilginc geldi, japon arabalarini goz onunda tutuarak, konzolun eriyeceni felan dusunmuyorum :D ama genede isinan ortabolum ilginc. evet yazin ilginc olacak bu konsol isi ama simdiye kadar tum satanlar "su icer gibi benzin icio" yuzunden arabyi elden cikardilari icin konsol olayi ufak bri sey olur, kisin icin de ideal :D.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mutfak gazinda tasarufunu da benzin olarak geri kazanacan, super system :D.Olmadi orta konsola bira kac hava deli acariz isi gider (bu saate daha ii saglikli geyik olmaz, civimaya basladi isler :D)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mutfak gazinda tasarufunu da benzin olarak geri kazanacan, super system :D.Olmadi orta konsola bira kac hava deli acariz isi gider (bu saate daha ii saglikli geyik olmaz, civimaya basladi isler :D)

:D

orta konsolun içinden egsoz borusu geçtiği için ısındığını söyledi servis ama bilemiyorum arka koltukların arası ne derece ısınıyor bir ara termometre ile ölçerim olmazsa :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hmmm mp3 isi ii olacak gibi, ama ben kesin ipod dockstation veya kablo taktirim CD ile urasilmiyor bir sure sonra. Evet orta boru geciyor ordan, acaba orta boru 80 lik oldunda dahami isinir (modifkasion dusunceleri geliyor :D)

offff ben bu gidisle araba bulamiyacam her arabada "ilginc" bir durum var yaaaa

Dahili ile kastin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dahiliden kastım 6 cdyi tek girişten alıyor yani extra bir cd changer yok

dediğin gibi halledilmeyecek bir sorun değil mp3 çalmaması. şimdiki aracın ya da tecrüben ne bilmiyorum ama araç özellikle performans açısından gayet doyurucu. görünüş konusunda film bile çektirmedim camlara ve düşünmüyorum şu anda ki hemen her araca (babamın ve benim) film yaptırdım.

modifikasyon konusunda en fazla k&n kit ile borla egzost düşünürüm o da ilerde.

Tabi seni bilemem kardeşim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abim canım abim :)

navigasyon almayı düşünüyorum da fiyat ve marka hakkında bilgin var mı?

hmm bi de abi apple benden uzak dursun iphonezedelerden biriyim malesef :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kulandim araba fiesta 1.4 :D hayatim boyunca kulandim arablar arasinda hunday getzten tutu SL 55 AMG farkli bir paritevar(evet cok dengesizim). Filmi bosver zaten polisler direk olarak yapisiyor sana, mod konusunda hava filteri kesinlikle ii bir fikir ozelikle yazin havalar epey sicak oldunda arabanin ii nefes almasi lazim, borlada anladim kadari ile RX8 icin cok ii olmuyormus.bide headers, yeni ordaboru, kat iptali ECU Flash gibi optionlar var :D, biraz da alcaltmak mumkundur ama su TUV can sikiyor tutup da stocka araba cevirip sokman lazim, egsoz konusunda polsilerde epey uyuzluk yapiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet onu gördüm ama ismi biraz acayip geldi :P

abi valla 3G aldım ilk ayda çaat ekran çatladı. servise gönderdim tamir yapamayız değişim yaparız dediler 700 küsür lira talep ettiler beni delirttiler  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

navi icin TOMTOM ideal bir firma cunku duydum kadari ile ii calisiyor VE haritalar siklikla yenileniyor, bir cok navide yenileme olmadigi icin bas arisi yasanmis....

nete bir arastrima yap UFK gittigidiyorda yorumlarda var navi konusunda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kulandim araba fiesta 1.4 :D hayatim boyunca kulandim arablar arasinda hunday getzten tutu SL 55 AMG farkli bir paritevar(evet cok dengesizim). Filmi bosver zaten polisler direk olarak yapisiyor sana, mod konusunda hava filteri kesinlikle ii bir fikir ozelikle yazin havalar epey sicak oldunda arabanin ii nefes almasi lazim, borlada anladim kadari ile RX8 icin cok ii olmuyormus.bide headers, yeni ordaboru, kat iptali ECU Flash gibi optionlar var :D, biraz da alcaltmak mumkundur ama su TUV can sikiyor tutup da stocka araba cevirip sokman lazim, egzost konusunda polsilerde epey uyuzluk yapiyor

Fiesta dizel mi? memnun musun?

AMG kullandıysan RX seni nasıl keser bilemiyorum :)

alçaltmak iyi fikir ama yollar malum :(

bir de sensörlerin darbeyi algılamayıp hava yastıklarının açılmama durumu var (rx8 el kitabında okudum ve gerçekten mantıklı geldi)

aracı "kesinlikle modifiye etmeyiniz" demiş tatar amcalar sanki kendi vatandaşları stock geziyo :)

evet TÜVTÜRK modcuların başını ağrıtacak bence de.

Öbür yandanAudi sahiplerine ne tür kıyak geçeceklerini merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

navi icin TOMTOM ideal bir firma cunku duydum kadari ile ii calisiyor VE haritalar siklikla yenileniyor, bir cok navide yenileme olmadigi icin bas arisi yasanmis....

nete bir arastrima yap UFK gittigidiyorda yorumlarda var navi konusunda

o kadar farklı görüş ve yorum var ki forumlarda. Hangisi iyi hangisi kötü karar veremiyorum.

Bazıları da diyor ki makina hiç önemli değil önemli olan yazılım (basarsoft, i-go, garmin vs)

o konuda bile net bir bilgi yok çünkü farklı sürümler mevcut

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fiesta 1.4 benzinli, 2 kasa oncesi yani o bombeli halinin ilk versionu, arka isiklari deyismemis. Bence gunluk araban olarak dusunuyorsan KESINLIKLE alinilir...Gerkesiz ekstrasi yok, gerekli hersey mevcut, ici COOOOK rahat, ben 190 100kg yim, yanimda 190lik bir ark arkayda 2 normal boyda arkadas rahat sigdik, bagaj da ii. simdilik tek sorunu debriya deyisti (siyirmisti) baska ne sesi var ne sorunu.hafta ici fiesta, gecleri ve haftasonu RX8 cok ama cok ii bir 2 olur.

TR de herseyin eksik yapildigi icin, TUV de tam yapilmiyor.Yurtdisindaki TUV lerde modlu arablar sorunsuz geciyor, cunku TUV kuralina gore modalama yapiliyor.Bizde modlama yasak ama mod icin kulanilan aletler icin izin var.

En kotusu TUV e gitmeden 1 gun onc gidersin sanayiye Stocka cevirisin sonrada tekrar eski haline getir. (eyer ilede modluyacam diyorsan)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi navi isini yurtidisindada biliyorum o yuzden en onemlisi haritalrin update edilmesi.Bunun disinda naviler firmwareler dolayi deyisklik gosteriyor, yani bazelier 3D bir OK gosteriyor, kus bakisi, bazesi normal... En iisi Youtube a bir kac tane Navi markasi ve modeli gir ve nasil calistina bak. Yurtdisidnaki tecrubem, tomtom baya ii.TR dede ole oldunu umarak TOM TOM derim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tomtomu baya tavsiye eden var ama çok pahalı bir şey olmasın istiyorum, ekranı geniş olsun ve hafıza desteği (sd kart vs) olsun istiyorum çünkü valide sultan film izleyebilmeli

Çok şey mi istiyorum :D :D :D :D :D belki ama bunlar olmalı bence yani benim beklentim bunlar

kullanım kolaylığı da önemli ama büyük şehirle dışındaki şehirler olsa da olmasa da fark etmez.

İst-ankara-izmir ve eskişehir

iyice araştırmak lazım onu da en iyi kullanan bilir.

Bu arada kardeşim sende boy pos maşallah. RX8in arkasına oturma bence. benim boy 179 ve tavana kafam değiyor :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...