Jump to content

Mazda 323 Marş Problemi Hakkında

Guest White satan 323
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Oksijen sensörü diyesim geldi...  8:)

http://www.mazdaclubtr.com/30603/sabahlari-gec-calisma-sorunu-1998-mazda-626/

Konuyu en baştan incelemeni tavsiye ediyorum. Sorun oksijen sensörü değişimi ile çözülmüştü.

:fiuw:

Onun kontrolünü nasıl yapacağız sağlam mı değil mi diye acaba. Boğazda rolanti düzenleyicisinin fişini çekiyorum rolanti sapıtıyor alttaki heralde otomatik jiklenin oda onu çekiyorum rolanti düşüyor filtredeki debitmetrenin fişini çekiyorum stop ediyor bazende eğer toparlarsa stop etmeden yine çalışıyor rolanti hafif dalgalanıyor. disbitör kapağını açtım temizledim durum yine değişmedi bujilerden şüpheleniyorum bizim bujilerin kodu nedir acaba ? Ve araç çalıştıkdan sonra yavaş yavaş rolanti yükseliyor sonra toparlıyor ilk çalıştırma zamanı patırtılı gibi bi çalışma var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 96
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

6

• domestos

15

• VolkanSrky

25

Aracın bilgisayara bağlanıyorsa hangi sensörün arızalı olduğunu öğrenebilirsin, diğer türlü ustaların tecrübesine bakar bu iş... Ben bujilerden olduğunu düşünmüyorum ama 15 bin km den fazla olduysa veya ağırlıklı şehir içinde kullanıyorsan bujileri değiştir, takımı 30 lira gibi bir şey.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın bilgisayara bağlanıyorsa hangi sensörün arızalı olduğunu öğrenebilirsin, diğer türlü ustaların tecrübesine bakar bu iş... Ben bujilerden olduğunu düşünmüyorum ama 15 bin km den fazla olduysa veya ağırlıklı şehir içinde kullanıyorsan bujileri değiştir, takımı 30 lira gibi bir şey.

Tecrubeli usta bulabilsek bide o sıkıntı var parçaları değiş evet işcilik ver parça parası ver e ben bunları kendim takabiliyorum usta dediğin sıkıntılı parçaya nokta atışı yapacak ama bizde nerde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tecrubeli usta bulabilsek bide o sıkıntı var parçaları değiş evet işcilik ver parça parası ver e ben bunları kendim takabiliyorum usta dediğin sıkıntılı parçaya nokta atışı yapacak ama bizde nerde

Usta tavsiyesinde bulunmuştum ben... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Usta tavsiyesinde bulunmuştum ben... ;)

Uğrayacağım orayada teşekkürler bakalım derdimize derman olacaklar mı..  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uğrayacağım orayada teşekkürler bakalım derdimize derman olacaklar mı..  :(

Ben özel servis olarak daha iyisini duymadım, Yetkili servis olan Haldızlar'a da gidebilirsin... Ayrıca; yakın bana diyorsan, İstanbul Adem Usta'yı da öneririm...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben özel servis olarak daha iyisini duymadım, Yetkili servis olan Haldızlar'a da gidebilirsin... Ayrıca; yakın bana diyorsan, İstanbul Adem Usta'yı da öneririm...

Adem ustaya gittim yalnız alt takımada baktırdım. Volkan dedi herşeyine en ince noktasına kadar bakayım mı bak dedim fiyat biraz yüksek çıktı  ;D tabiki bunlar hep malzeme ücreti yüksek olan. Bu olayıda unuttum söylemeyi karışıklığa geldi olmadı yine bi ziyaret edeceğim Adem ustayı bu sorunuda halletmiş oluruz sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adem Usta varsa daha ne düşünüyorsun ki, sorunum var diye... :)

O zaman bi adem usta yolu gözüktü bize İstanbul'a gittiğimizde parça konusundada sıkıntı olursa Öner ustadan çıkma bişeyler buluruz  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman bi adem usta yolu gözüktü bize İstanbul'a gittiğimizde parça konusundada sıkıntı olursa Öner ustadan çıkma bişeyler buluruz  ;D

İstanbul'da parça sorun olursa biz taşra da ne yapalım... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul'da parça sorun olursa biz taşra da ne yapalım... :)

Abi sizin işde zor orda hiç bulunmaz iyi bilirim bende Kocaeli'de bulamıyorum  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bendede ayni problem var. Ilk marsta calismiyor. Gaza basmam gerekiyor calismasi icin. 30 saniye gibi ayagimi gazda bekletmem gerekiyor. Tabi bu zaman zarfinda arac biraz sarsintili calisiyor. Sonrra duzeliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hafif rampa yada düzde 1000 devir de seyrederken gaza biraz yüklendiğinizde tekleme yapıyor mu? ayrıca videodaki araç şarj dinamosu kayısını gerdittiriver ateşleme kaybı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hafif rampa yada düzde 1000 devir de seyrederken gaza biraz yüklendiğinizde tekleme yapıyor mu? ayrıca videodaki araç şarj dinamosu kayısını gerdittiriver ateşleme kaybı oluyor.

Bende arac isinmadan hareket edersem tekleme ve istop etme oluyor. 5 dk isindiktan sonra yokusta felan yada frene bastigimda tekleme olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu teklemeler sırasında arada bir patlama yapmıyorsa bujı ve kablolarından kaynaklı değildir. rolanti sırasındaki tekleme yaptığı zaman fut fut die emişte düzensiz bir ses geliyorsa gaz kelebek okuyucu olabilir. ayrıca ısındıktan sonra yokuslarda belli devirlerde teklemeye basladıgında bu tekleme uzun suruyorsa ısı sensöründen kaynaklı da olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese teşekkür ediyorum araçda performans filtre sistemi vardı boğaz kelebeğinden çıkan bi hortum var onu ben uzatmış ve daraltmıştım ondan kaynaklanıyormuş orjinal sisteme geri döndüm yalnız araçdaki kayış sesi hala düzelmiş değil videodada anlaşılcağı 1.25'de sanki araçı bişey tutuyor sonrasında rolanti yükseliyor ve kayış kesiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese teşekkür ediyorum araçda performans filtre sistemi vardı boğaz kelebeğinden çıkan bi hortum var onu ben uzatmış ve daraltmıştım ondan kaynaklanıyormuş orjinal sisteme geri döndüm yalnız araçdaki kayış sesi hala düzelmiş değil videodada anlaşılcağı 1.25'de sanki araçı bişey tutuyor sonrasında rolanti yükseliyor ve kayış kesiliyor.

şarj dinamosu kayışı var motorun sağında ses ondan geliyor tam oturmadığı için tam şarj yapamıyor ve ateşleme için gereken elektırıgı üretemıyor. 1 tane vidası var onu acacaksın daha sonra uzun saplama ayar vidası var onla ayar vereceksın ve kayısın gerilecek. bir süre idare edersin ama daha sonra kayışını değiştirmen gerekecek. pahalı değil 25 30 tl maksimum. gerdikten sonra da olmazsa eline yuvarlak törpü alacaksın motor çalışırken dediğim kayışı V seklinde altta kalan kenarlarını törpüleyeceksin sorun falan kalmaz kolay gelsin :) ilk söktüğün sabitleme vidasını geri takmayı unutma

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şarj dinamosu kayışı var motorun sağında ses ondan geliyor tam oturmadığı için tam şarj yapamıyor ve ateşleme için gereken elektırıgı üretemıyor. 1 tane vidası var onu acacaksın daha sonra uzun saplama ayar vidası var onla ayar vereceksın ve kayısın gerilecek. bir süre idare edersin ama daha sonra kayışını değiştirmen gerekecek. pahalı değil 25 30 tl maksimum. gerdikten sonra da olmazsa eline yuvarlak törpü alacaksın motor çalışırken dediğim kayışı V seklinde altta kalan kenarlarını törpüleyeceksin sorun falan kalmaz kolay gelsin :) ilk söktüğün sabitleme vidasını geri takmayı unutma

Şarj ve direksiyon iki kayışıda değiştirdim ustada sonuna kadar gerdi hala sesde kesilme yok törpü olayını denemedim onu deniyim teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...