Jump to content

Mazda 3 Ses Yalıtımı

Guest Mazda Club TR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ne iş yaaaa, herkes Toyo'lardan kurtulmaya çalışıyor. Aynı şekilde benim mevcut lastiklerde Toyo.

Bende yavaş yavaş olsa da, lastik araştırıyorum.

Aracın ses alma olayından rahatsız olanları yeni anlıyorum... 6,5 sene eski kasa mazda3' e bindim bu kadar ses yoktu. Kışlık lastikleri taktım da rahatladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Aracın ses alma olayından rahatsız olanları yeni anlıyorum... 6,5 sene eski kasa mazda3' e bindim bu kadar ses yoktu. Kışlık lastikleri taktım da rahatladım.

sesin yanında toyolar çok sert lastik.

yanii kışlık ug8 lere geçince anladım ne kadar sert olduklarını.

zaten bu konuda hassastım. beni arabadan soğutacaklardı.  :sopa:

bundan sonra diğer lastiklerden daha az ömürlüde olsa, daha pahalıda olsa en yumuşak en rahat lastiği alacam..(tabi öyle bi lastik varsa ;D)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sesin yanında toyolar çok sert lastik.

yanii kışlık ug8 lere geçince anladım ne kadar sert olduklarını.

zaten bu konuda hassastım. beni arabadan soğutacaklardı.  :sopa:

bundan sonra diğer lastiklerden daha az ömürlüde olsa, daha pahalıda olsa en yumuşak en rahat lastiği alacam..(tabi öyle bi lastik varsa ;D)

Bende UG8 lerden memnunum. Az ses yapıyor ve yol tutuşu kış şartlarında gayet güzel.

Yalnız kayınpederim 2012 jetta 1.6 TDİ higline aldı. Onda da pirelli yaz lastikleri vardı. Mazdaya ses alıyor diyoruz ama onda da ciddi bir lastik sesi vardı. Benim şuan kışlık lastiklerle jettadan daha az lastik sesi alıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik bende araştırıyorum. Toyo'ların miadı dolmak üzere, aynı şekilde bende yol sesinden pek memnun değilim.

Şimdi lastik firmalarında zorunlu etiket uygulaması başladı 01 Kasımdan itibaren. Firmaların çoğu web sayfalarına bu uygulamayı koymuş. Performans ve konfor lastiklerinde ıslak zeminde yol tutuş ve ses konforu oldukça iyiler. Ama yakıt performansı konusunda bonkörler.

Yokohoma Tr. sayfalarında etiket uygulamasına geçilmemiş. O yüzden Yokohoma C Drive-2 Yakıt-Islak Zemin ve Ses etiket bilgilerine ulaşamadım.

Şu da bir gerçek ki, bir sürücünün bütün ihtiyaçlarını bir tek lastikte sunmalarını beklemek biraz hayal bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan abi AC02 takılı bir araçla sürüş testi yapma fırsatın olsa da binsen :) Toyo ısınınca fena değil ama sesi ve ıslak zemin performansı berbat.

Yokohamalar ısınmadan bile çok performanslılar. Sesi çok az, ıslak zemin ve kuru zemin performansı mükemmel. Diğer markalarında elbette çok iyi lastikleri vardır araştırmak gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

arkadaşlar ses yalıtımı yaptırın ben yaptırdım .

2010 mazda-3 impirisiv fuul otm aldım.

boy koruma,ses yaltımı.paslanmazlık,koltuk koruma.ön kaportoya flim(sıçrayan taşlardan korumak için.)

ziebart ...da yaptırdım ses de farkeeti ..

Sadece ses yalıtımı ne kadar tutar. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Yaz geldi, bazılarımızın lastikleri daha fazla ses yapmaya başlamıştır , özellikle sıcak bölgelerdeki zifti az daha taşlı yollar araç içine oldukça ses vermekte  bu da konforu oldukça düşürmektedir.

Bu problem ile ilgili konularımızdan bazıları:

http://www.mazdaclubtr.com/29043/mazda-3-ses-yalitimi-hakkinda2011/

http://www.mazdaclubtr.com/18041/2010-mazda-3-motor-ve-ses-yalitimi-ile-ilgili/

Aslında şöyle bir düşünün, aracınız daha sessiz olsa lüks sınıf konforunda kendinizi hissetmez miydiniz ?  Bence evet,  hissederseniz..Çünkü bir Mazda3 de herşey var, BMW , Mercedes konforuna oranla en önemli eksiği ekstra ses yalıtımı olduğu kanısındayım...

Yapan bunu uygun maliyetli yapabiliyor , peki nasıl yapılıyor bu yalıtım ? Bu önemli uygulama henüz sanayilerde pek yaygınlaşmadığından malzemesini temin etmek ve ustasını bulmak gerekiyor, her döşemeci usta bilmiyor , uğraşmak istemiyor..

Ama uğraşmaya değer arkadaşlar

Ne tip malzemeler kullanılıyor:

Polietilen tipi ısıtılarak zemine yapıştırılan  bazı ürünler:

-Bitüself

-Dynamat

-Würth

En uygun fiyatlı olanı Bitüself'in  Tekzende satıldığı söyleniyor . Bunların titreşimi kesiyor,  ses sistemcileri yıllardır kapı içlerini kullanmakta , hoperlör titreşimlerin önlemekte ve tok bir ses vermekte araca...

Yukarıdakilere ilave olarak incelerinden aşağıdaki ses yalıtım malzemeleride kullanılabiliyor,

Firex

Echopol

Echobon

http://www.himerpa.com/Prod/List.aspx?cid=46&bid=&uaid=

En kolay bulunan malzeme ,  döşemecilerde Ziftli keçe tabir edilen malzeme bunanlada  arac uygun maliyetle kaplanabiliyor, hatta kalınlık yapmadığı sürece orjinal izolasyon malzemesini aracın üzerine serebilirsiniz.

Ben Vitara'ya  arka koltuktan tampona kadar zifli keçeden ses izolasyonu yaptırdım , orjinal ses yalıtımlı döşemesini de tekrar üzerine serdim kalınlık yapmadı, arka taraf baya sessizleşti...

Aşağıdaki uygulamadan ilham alarak bundan sonraki planım kapı içlerine ve  ön koltuk zeminlerine Bitüself +Firex vb. uygulaması...

http://www.honda-turkiye.com/del-sol-problemler-ve-coezuemleri/553-yol-sesini-bitirin-ses-izolasyonu.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rüzgar sesi içinde Kapı fitillerinin içine Akvaryum hortumu geçirme uygulaması var :) Würth de fitilleri besleyen bir sprey var bunun yardımıyla uygulama yapılabilir, yahut vazelin de olur :)

bizde yapanı henüz duymadım ama Ford ve Fiat binen arkadaşlar güzelce anlatmış:

1:Ford

Öncelikle 15 metre akvaryum hortumu aldık; kasa üzerindeki fitillere uyguladık.Hortumun fitilin içinde daha rahat ilerlemesi için vazelin kullandık.

Tüm kapıların kasa kısımlarına bu işlemi uyguladıktan sonra kapıları açıp kapattığımızda uygulamanın çok etkili olmadığını gördük, borunun esnek bir yapısı olduğunu düşünerek aynı işlemi kapının üzerindeki fitillere de uygulamaya karar verdik.

Tekrar bir 15 metre boru alarak bu kezde kapı fitillerine uyguladık, hatta kalan kısmıda bagaj fitiline geçtik.

Sonuç olarak kapılar daha tok bir şekilde kapanıyor, aracın dış dünyadan aldığı ses kesinlikle azaldı, hatta araç durur vaziyetteyken dışarıdan hiç ses almıyor.

Uygulamanın püf noktaları; 2 tip akvaryum hortumu var, bunlardan biri daha çok silikon ağırlıklı ve yumuşak, diğeri daha sert biz sert olanı kullandık, yumuşak olan ile sanırım bu uygulamayı yapmak çok zor olurdu.Vazelini güneşte biraz bekleterek akışkanlığını arttırdık

2: Fiat

Arkadaşlar şu içeri rüzgar alma olayı sadece fıat özgü bir şey olmadığını anladım. bu rüzgar olayı arçların %85'inde var bilginize. bunun da bir çaresi var yaptım içeriye bir dirhem rüzgar sesi almıyor artık  gidip o sesi kesmek için bir dünya para vermeyin. yapılacak işlem çok ama çok basit. ilk önce gidip akvaryumculardan, koç taş veya bahaus gibi yerlerden akvaryum hortumu alacaksınız hani şu seruma benzeyen şefaf hortum işte ondan alın ve aracınızın fitillerini yerinden sökün. fitil derken bilmeyenler için söylüyorum kapıyı açtığımızda kapı çerçevesini çevreleyen lastikler işte onu çekin yerinden çıkıyor aşağıda bağlantı yeri var orayı da bir birinden ayırın bu işlemi de yaptıktan sonra aldığınız hortumu birazcık mintakla sürün kayganlaşsın diye ondan sonra fitil içine gönderin dört kapıya da yapın tüm rüzgar sesini kesiyor.

arkadaşlar bazı forum arkadaşları rüzgar sesinden dolayı servise gidiyorlar kimisine sesin nerden geldiğini bulamadıklarını veya direklerin çekileceğini(bu uygulama afınıza sığınarak söylüyorum tam bir mallık) veya aynadan geldiğini söylüyorlar kesinlikle bunların hiçbiriyle alakası yok arkadaşlar. dediğim gibi yapın aracınıza keyifle binin.i gidip bu basit işlem için bir dünya para verip aracınızı rezil etmeyin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fitillerin içine akvaryum/serum hortumu  uygulaması özellikle yaşını almış araçlar için gerekli, malum pahalı olan fitiller görev yapmıyor artık eskisi gibi ve rüzgar sesi dediğimiz ses aracın içine giriyor...

Uygulamanın videosu:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Yavuz03 adlı kullanıcının ses yalıtımına dair mesajı:

sevgili arkadaşlar şu an mazda 3 impressive  sedan 2010 model bir aracı 8 aydır kullanıyorum.araçtan ses geliyor diyen arkadaşımız haklı esas ses sag ve sol on ve arka çamurluk içindeki halıserlerın altı bos.hem aracın içine ses alıdırıyor hemde gevşeyınce ses yapıyor.ben hepsini sokturdum içine köpük ve üstune çekomastik gömdürdüm üstüne halıserleri taktırdım.şimdi araç elektrikli araçlara döndü.mükemmel.aracın arka yolcu tarafına tavana mavi led takdırdım.boylelıkle hem yolda oğlan bilgisayarını açtığında gece tavan lambasını açınca gözümü almıyor hemde arkaya hoş bir görünüm veriyor.lambayı açık unutsanda led oldugundan korkma çunku ısınmıyor bıle.arka bagaja 3 sıra 30 cm lik mavi led döşettim.böylelikle aracın bagajı uzaktan kumanda ile açınca hem mavi ışık süper arkadan taşıyor ve açınca bagaj kapagını her taraf ışıl ışıl oluyor.bagaja orjinal çakmaklık özel çektirdim böylelikle hem buzdolabına enerji kaynagı çıktı hemde arka koltuktan ıstenırse bilgisayara enerji alabiliyoruz.bagaja orjinal filesini taktırdım arkada hersey bazen kavun karpuz bile efendi efendi bagajın içinde duruyor.sağ ve sol çamurluk ön sinyallerin çevre nikalajları 100 tl bazılarınız için çok abes kaçabilir ama süper duruyor.arka egzozu kestırdım zaten kesilen parçada sonradan kaynaklanmış oraya zibart egzoz kaynattım süper oldu.sag ve sol aynaları kendinden sinyallilerle degiştirdim inanılmaz görünüyorlar.öne phillipsin xenon lambaları taktırdım.görünüş acayip değişti.arkaya opel zafiranın perdesini koydurttum cuk oturdu.önde küllük yerine bozuk paralarımı koymak için hyundai accent eranın küllüğünü 25tl ye aldım tam oturdu ve inanılmaz oldu.şu anda aracım 15000de devamlı son devirlerde kullana kullana araç 125 beygirlik araçlarla burun buruna gidiyor çekiş mükemmel benzinli bir araç olarak 220yi anlık görmek mümkün gördüm demeyeceğim cezayi durumu var.ama mümkün inanın birde boya koruma yaptırdım araç mükkemel ötesi.navigasyon cihazını öne yapıştırdım ogs ile birlikte üst tarafada yani sunroofa universal tutucu aldım benim nokia n8 i tutturdum ordan sesi fm transmitterle aracın hoporlorlerıne verdım gecelerı uzun yolculuklarda arkada hanımla oglan film izliyor chıps kola içiyorlar.valla mazda 3 ile yapılabileceklerin yanlızca ufak bir özeti

Benim de dikkatimi ön ve arka tekerlek davlumbazlarının sadece palstikten ibaret olduğu çekti.ön kapı açılıp menteşelerin ordan bakılırsa rahat görülür.sanırım bu plastikler sökülüp dışına (davlumbaz içine gelen kısma) iyi bir yalıtım malzemesi ve pütür atılırsa yol sesi ve asfalttan yansıyan motor sesi azaltılabilir...gerçekten dediğim yerlerde yalıtım adına hiçbirşey yok..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabaya agirlik olmasin diye mi yapgilar acaba.yetkili servisler yavuz beyin yapturdigi gibi bir yalitimi yapabilirler mi acaba..e 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni kasaların davlunbazlarında ses kesici  malzemeler var, eskiler için herkes elinden geleni yapsın boşa çıkmaz uğraşlar, yapılacak masraflar da  bir yağ değişimi kadar...

Araç süratlenince sessizliğini korursa daha fazla gaza basabiliyorsunuz, buda sanki aracın performansının arttığı  hissini veriyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 ay önce ankara  konya yolundaki yetkili satıcı da 0 km araçları ncelerken mazda 3 lerinarkateker içlerinde davlumbazda ses yalıtım malzemesi olduğunu gördüm ama orjinalmi , sonradanmı bilemedim, ama bu işi düşünenler için daha önce bir arkadaşım kendi opel corsa aracına böyle bir uygulama yaptı, eğer elinizden tamir bakım gibi işler geliyorsa , koçtaş ve bunun gibi mağzalarda tüm bu yalıtım malzemeleri satılmakta çok da pahalı ürünler değil, isteyen kendi uygulama yapabilir bence....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu da Pir'e sordum. Ses yalıtımı Mazda'nın bir gafı, dikkate almadığı bir değer... Ses yalıtımı ancak araç ilk alındığında ve henüz yol yapmadan yapılması ile en iyi sonuç alınmaktaymış. Azıcık dahi yol yapmış araçlarda ses yalıtımı düşünmenize gerek yok, zira istenen sonuçlara ulaşılamıyormuş. Benden söylemesi....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu da Pir'e sordum. Ses yalıtımı Mazda'nın bir gafı, dikkate almadığı bir değer... Ses yalıtımı ancak araç ilk alındığında ve henüz yol yapmadan yapılması ile en iyi sonuç alınmaktaymış. Azıcık dahi yol yapmış araçlarda ses yalıtımı düşünmenize gerek yok, zira istenen sonuçlara ulaşılamıyormuş. Benden söylemesi....

Ne şehir efsaneleri varmış da haberimiz yokmuş abi...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni kasaların davlunbazlarında ses kesici  malzemeler var, eskiler için herkes elinden geleni yapsın boşa çıkmaz uğraşlar, yapılacak masraflar da  bir yağ değişimi kadar...

Araç süratlenince sessizliğini korursa daha fazla gaza basabiliyorsunuz, buda sanki aracın performansının arttığı  hissini veriyor...

Ses yalıtımı opsiyonel olmasın.Nasıl bir malzeme açar mısınız??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı CX-5 dekiler gibi kaplı tekerlerin içleri, bagaj altınada baktım full izolasyon , CX-5 nasıl sessiz ise sanırım yeni Mazda3 de öyle...

Burda da yalıtım konusunda neler yapıldığının detaylı anlatımı var

Smooth, quiet comfort

Lighter cars tend to vibrate and produce more cabin noise. So Mazda carefully analysed the sources, like the engine and tires, blocking noise paths into the cabin and channelling them to sound-absorbing materials fitted in strategic locations like the dash, floor mats, under the rear deck behind the back seats and in the side trim of the luggage compartment. The lightweight sound insulation is especially effective at blocking unpleasant high-frequency noise. A balance shaft was also added to the SKYACTIV-D 2.2 to curb vibration entering the cabin via the engine mounts. Other components, like the stiffer powertrain, softer dampers and improved engine intake and exhaust systems, also help reduce cabin noise and road-induced vibration. The interior of the new Mazda 3 is as a result one the quietest in its class.

Yeni Mazda3 hakkında daha fazla detay:

http://www.netcarshow.com/mazda/2014-3/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bütün olay çamurlukların içinde bitiyor yalıtım olmadığı zaman çamurluğun içi kabin görevi görüyor ses yankı yapıyor bu ses aracın içine çok geliyor

Daha önceki aracımda çamurluklarım iyice çamur olup kuruyunca araç daha da sessiz oluyordu.bu aracımın çamurlukları daha çamur olmadı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...