Jump to content

Mazda3 üme BRC taktırdım


Guest architect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest architect

Aracıma sonunda lpg taktırdm. İki marka arasında kaldım.Brc ve Romano. Bu cumartesi bu işi bitirmem gerekiyordu ve brc için bulduğum yetkili servis müsaitti. Brc taktırdım. Genel olarak bir problem yok.Benzine geçişi ancak rolantideyken  anlaşılıyor.Ama söylemem gerekir ki Brc'nin enjektörleri bazı markalara göre oldukça gürültülü çalışıyor. Yold giderken farkedilmiyor ama durduğunuzda adeta çok modern bir disel motor(bmw 320d'de böyle bir ses var) sesine benzer bir ses sızıyor içeriye. Bir arkadaşımın toyota corolla otomobiinde daha çok çıtırtı sesine benzeyen bu sesler mazda 3 'de daha bas bir ses olarak duyuluyor. Alışıcam herhalde. Sanırım Romano'da bu ses yokmuş.Serviste montaj yaptırırken yanıma ayar için bir taksi geldi.Atiker marka lpg kiti kullanıordu. Atiker BRC'den daha sessiz geldi bana. Bir de içerideki led gösterge pek güvenilir gelmedi bana. İlk led 50 km gidince söndü.Şu an 150 km yapmış durumdayım ve bazen 3 bazen 2 led yanıyor. Esas tüketimi hafta içi anlarım.

Neticede bir lpgli mazda 3 daha yollara çıktı. 1000 km kadar yapınca bir kalibrasyon ayarına  gideceğim.Gerçi pek bir problem hissetmedim.Birkaç kez 2. viteste 1500-2000 devir arasında araç silkeler gibi oldu. Ama bugün yine denedim bu problemi tekrarlamadı.

Bu arada tüm uygulamayı baştan sona takip ettim. ve fotoğrafladım. Bir ara ekleyeceğim.

Galiba bu lpg işini seveceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi günlerde kullanın Murat Bey O0 Yoğunluktan dolayı haftasonuna randevu veremediğimiz için kusura bakmayın. Telefonda da konuştuğumuz gibi memnun kalacağınızı düşünüyorum. Göstergesi benzin gibi bire bir çalışmasa da zamanla hangi ışığın kaç km. gideceğine alışıyorsunuz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Emre bey teşekkür ederim.Özellikle de lpg dönüşümü konusunda aydınlatıcı görüşleriniz için teşekkürler. Brc'nin sesli çalışması konusunda da son derece haklı çıktınız.Sanırım aracımı artık commanrail bir disel olarak kabul etmek zorundayım:)

Ayrıca sitede yeralan yazılarınızdan da çok faydalandım.Yaklaşık 1 yıldır araştırdığım ve aracıma montajı konusunda kafamdaki soruları yanıtlamama yardımcı oldunuz. Lpg deneyimimi burada ara ara yazacağım. Tüm montajı fotoğrafladım. %90 iyi bir montaj olduğu kanaatindeyim. bu hafta uzun yol deneyimi ile sistemi daha iyi tanıyacağım sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Hepinize tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

%10 memnuniyetsizliğimin sebepleri

1-Montajın tek amatör görünen yeri olan (fotoğraflarda da olan) tankın alt çıkış ağzının dağınık görüntüsü

2-led gösterge pek güvenilir değil

3-aracın yeni kazandığı disel ses karakteri

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...