Jump to content

Renault Megane III 2009

Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Uygar

6

• Gökhan

3

• pepe

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

• 2 hafta sonra ...

Coupe aklımı çeliyor. 1.5dci motor epey tuttu nerdeyse tüm modellerde var hatta nissanlarda bile. Az  yakıyor baya. Sorunu da varsa gömmüşlerdir şimdiye sorununu. Alıp bol bol km yapılası bir araç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Coupe aklımı çeliyor. 1.5dci motor epey tuttu nerdeyse tüm modellerde var hatta nissanlarda bile. Az  yakıyor baya. Sorunu da varsa gömmüşlerdir şimdiye sorununu. Alıp bol bol km yapılası bir araç.

1.5 105 hp ilk 1000 km'sinde 5.6 lt tabi büyük çoğunluğu uzun yol...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

test ettim onayladım gayet başarılı bir araç olmuş orta konsolun çok sade ve yolcunun dizine gelmesi dışında gayet başarılı :)

ne ara test ettin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

megan2'ye göre dışı resmen evrim geçirmiş.

kağıt üstündeki verileri de makul.

34500 tl dizel için güzel bir fiyat.

renodan ve fransız arabalarından nefret etmeme rağmen almayı ciddi olarak düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

megan2'ye göre dışı resmen evrim geçirmiş.

kağıt üstündeki verileri de makul.

34500 tl dizel için güzel bir fiyat.

renodan ve fransız arabalarından nefret etmeme rağmen almayı ciddi olarak düşünüyorum

Gerçektende insanın gönlünü çelecek verileri var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

1 saat içinde tam 4 tane kaza yapmış megane gördüm çekici üstünde ve hepsi megane2 kasa. :(

Gerçektende insanın gönlünü çelecek verileri var.

Hiçbirşey ailemin güvenliğinden daha önemli değildir.

Yukarıda gördüğümü söylediğim arabaların hepsi hurdaya dönmüştü.

Şuan kullandığım külüstür bile o megane denen garabetlerden daha güvenli geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şuan kullandığım külüstür bile o megane denen garabetlerden daha güvenli geliyor bana.

megan2 ve megan3 caddelerde gezen en güvenli araçlardan biridir, arabanın hurdaya dönmesi hiç önemli değil, benim için mühim olan o arabadan çıkabilmek.

mazda3 lerin eskisinde ve yenisinde (henüz; alır mı onu da bilemem) euroncap 5 yıldız yok.

çok önemli bir konu bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

senin yarım saat içerisinde 4 tane kaza yapmış megane görmenin sebebi meganenin kötü bir araba olduğunu göstermez. bence bu meganenin çok satılmasından kaynaklanan bir durum..megane kadar mazda3 satılsaydı aynı durumu mazda 3 içinde görebilirdin mustafa abi ....

megan2 ve megan3 caddelerde gezen en güvenli araçlardan biridir, arabanın hurdaya dönmesi hiç önemli değil, benim için mühim olan o arabadan çıkabilmek.

mazda3 lerin eskisinde ve yenisinde (henüz; alır mı onu da bilemem) euroncap 5 yıldız yok.

bu durumda biraz tartışmalı euroncapın fransız araçlarını biraz daha ilerde gösterdiğine dair her zaman tartışmalar vardır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bu konuda kendi tecrübelerimi yazmak isterdim (kardeşimde 2005 model dynamic megane2 vardı) fakat şuan zamanım buna müsait değil.

Ncap sonuçlarına bakarak bir arabanın ne kadar yol tuttuğunu çözebilir miyiz?

Güvenilirlik, sadece çarpışma sonrasında manken üzerindeki hasara bakarak karar verilecek bir kriter mi? yoksa o çarpışmanın olmaması için gerekli kriterlerin sağlanması mı?

Forum içinde bir yerlere yazmıştım, daha sonra gerekirse bulurum yeniden ama kısaca; 90km. hızla giderken 8-10 metre mesafede önünüze atlayan arabaya çarpmamak için ani direksiyon hareketi ile arabanın yarısını toprak yola kaptırdıktan sonra bile ikinci harekette arabayı yeniden kendi çizgisine oturtabilicek misiniz megane denen arabada? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5. yıldızın neden verilmediğini ncap sitesinden görebilirisiniz ki bu test bildiğim kadar 65 km sabit hızda yapılır... Merak ediyorum bende 90 ile çarpsa ne olur... Muhtemelen MAİDAS ın ne işe yaradığını o zaman öğrenebiliriz ki gerçek hayatta Allah yaşatmasın bu testi kimseye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Renaultun sağlamlığını kendim görmedim fakat ncap yine de bence bir ölçüdür. Fransız arabalarına daha çok göz yumuluyor tartışmaları var evet fakat ncapin sitesinde yine araçların çarpışma videolarıda sanırım mevcut. Bu videolardan da kendiniz gözlemde bulunabilirsiniz. Renault-Nissan ittifakını da unutmayalım. Nissanlarda sağlamlığıyla bilinir. Uçurumdan aşağı yuvarlanmış bir nissan terranonun içinden çıkan adamın sadece burnu kanamış olduğu haberini de duydum. Fakat bu haberler pek ölçü olabilir vaziyette değil bence bütün kazalar farklı şartlarda gerçekleşiyor. Kaza yapmış arabaların çokluğuda yine o araçların sayısınında çok olmasından kaynaklanıyor veya az olsa da bir sebepten aynı psikolojiye sahip insanların yaptığı aynı tercihler ve olay sırasındaki davranışlarının ortak yönleri de yine kazada ortak nokta oluşturabilir. Ayrıca kaza sırasında aracın hamurluğu diye tarif edebileceğimiz yumuşaklığı aracın kaza sırasındaki çarpma şiddetini içeriye verme oranını da etkiler. Tank gibi sağlam bir araçla duvara girseniz siz içerde oluşan basınçtan daha çok yaralanabilirsiniz fakat aracın belirli bir bükülme oranı olsa araç çarparken aynı zamanda yavaş yavaşlıyor bu da içeriye daha az ivmelenme veriyor ki daha koruyucu. Tabiki de bu yumuşak olması gereken kısmın haricinde yaya kabininin de yeterince sağlam olması lazım ki içerde sıkışmaya neden olmasın. O kadar çok sebep-sonuç varki. Kısacası vade yettiyse yapacak birşey yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

euro n-cap tek ölçüt değildir, olmamalıdır. Dünyada başka test kuruluşları da var.Mesela 2002 kasa Honda Civicler euro n-cap te başarılı olamamalarına rağmen amerikanın ismini tam olarak hatırlayamadığım bi kaza test kuluşundan en yüksek puanı almışlardır. euro n-cap te puanların nasıl verildiğini incelerseniz bu araçların nasıl 5 yıldıza layık görüldüğünü anlarsınız.Adamlar sadece kaza sonrasında yolcuların aldığı darbelere bakmıyorlar. Mesela 4 yıldız alan bi modele firma 2 değilde 4 hava yastığını standart donanıma ekliyo, bi kaç yere airbag uyarı etiketi yapıştırıyo,yok efendim etiketleri daha belirgin hale getiriyo 5 yıldızı kapıp gidiyo.Ben şahsen kaza anında airbagleri patlamayan 2 fransız aracına şahit oldum (biri c3 diğeri 206 idi) ki muhtemel sebep aracın herbiryerinde kalitesiz malzeme kullandıkları gibi airbag sensörlerini de aynı kalitesizlikte üretmeleriydi. Güvenlik işi sıfır arabayı gidip ordan 60 km ile duvara çarptırmakla olmaz,bi mercedes,volvo,mazda,honda vs. kaliteli markalar gibi kendi güvenlik teknolojileri geliştirerek,iş güvenlik olduğunda işin kolayına kaçmayarak uzun yıllar bu araçların aynı kalitede hizmet etmesini sağlayarak olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...