Jump to content

Vavi Mazda6'ya LPG uygulaması

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 273
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

97

• mazdamx-5

15

• emredeler

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Lpg taktıralı 4-5bin km oldu tek şikayetim ara sıra yanan motor ışığı, bujilerim lpg takılırken değişmişti ama kabloları değiştirmedim. Bırak yansınmı dersiniz yoksa bi çağresi varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, bence de ariza isigi yanmamali, kontrol ettirmekte fayda var.

Buji kablosunun kontrolu de cok kolay. Cicek yapraklarini sulamak icin kullanilan fisfislar vardir ya ona tuzlu su koyup buji kablosunun uzerine sIkIyorsun, kacak varsa orada gorunuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar,

2004 model 2300cc Mazda 6  aracıma LPG Kiti taktırmak istiyorum ve marka olarak  Prins'i düşünüyorum

Prins LPG Kitinin Mazda 6'ya uygulanması ve Prins'in çıkardığı Valve Care System (Yağlama Sistemi)'nin LPG dönüşümü uygulanması nedeniyle sübap yataklarında oluşabilecek aşınmalarını engelleyip engelleyemeyeceğini araştırıyorum ancak şimdiye kadar yeterli bilgiye ulaşamadım.

Sizden konu hakkında bilgilerinizi , Prins LPG Kiti ve bahsedilen yağlama sistemi hakkında tecrübelerinizi  ve Ankara'da konu hakkında temas kurulabileceğim kişi/servis hakkında tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Arkadaşlar,

2004 model 2300cc Mazda 6  aracıma LPG Kiti taktırmak istiyorum ve marka olarak  Prins'i düşünüyorum

Prins LPG Kitinin Mazda 6'ya uygulanması ve Prins'in çıkardığı Valve Care System (Yağlama Sistemi)'nin LPG dönüşümü uygulanması nedeniyle sübap yataklarında oluşabilecek aşınmalarını engelleyip engelleyemeyeceğini araştırıyorum ancak şimdiye kadar yeterli bilgiye ulaşamadım.

Sizden konu hakkında bilgilerinizi , Prins LPG Kiti ve bahsedilen yağlama sistemi hakkında tecrübelerinizi  ve Ankara'da konu hakkında temas kurulabileceğim kişi/servis hakkında tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Forum içerisinde arama yaparak aradığınız cevapların pek çoğunu bulabilirsiniz. Örneğin;

Başayar artık BRC Türkiye Tek Yetkili Distribütörü 2A Mühendislik'in bayisi değil. Fakat kimsenin aklında işçilik kalitesi ile ilgili bir sorun olduğu gelmesin, tamamen ticari sebeplerden dolayı bayiliği iptal edildi.

BRC'nin güncel modeli de Sequent 24 MY07 modelidir. Plug&Drive modeli Euro5 motorlu araçlarda kullanılır ve özel siparişle bayilere gönderilir. Şu anda bütün bayilerin montaj yaptığı model MY07'dir. Enjektörü de patentli ve gerçek bir enjektördür. Başka marka enjektör aramaya gerek yok.

Yağlama kiti ise esasında 10-15 TL gibi bir fiyatı olduğu halde 100 küsür liralara takılan bir alettir. LPG kullanımının en büyük avantajlarından biri olan motor içinde kurum yapmayarak korozyonu önlemeye engel olur. Yani faydası olmadığı gibi benzinden kat kat kötü bir kurum bırakır. Hiç bir firmanın patenti altında olmadığı halde LPG sistemleri arasında dünyanın önde gelen markalarından sadece birinin kullandığı, diğerlerinin kullanılmasına karşı olduğu yağlama kitini ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. BRC'nin de Romano'nun da bayileri takmak istemez zaten.

BRC montajı yaptırdığınızda Türkiye Geneli ücretsiz garantili hizmet alıp, aracınızdaki LPG ile ilgili tüm olumsuzlukların ürün sigortası tarafından karşılanması için korsan BRC servislerinden uzak durup 2A yetkili servislerinde montaj yaptırmanız gerekir. Adları geçtiği için söylüyorum; Mavi Denizler de, Mocan da çok profesyonel çalışırlar. Selamlarımla gidebilirsiniz.

Romano'da çok iyi bir markadır. Enjektörleri çok sessiz ve uzun ömürlüdür. Bayi ağı geniştir. Romano taktırmak isteyenler Ankara'da Başkent San.Sitesindeki Dağ-Cey veya Erciyes İşyerlerindeki WAS Oto'ya gidip, İstanbul'dan Emre'nin selamı var deyip gerekli indirimi alabilirler.

Tunap katkı maddesini her filtre değişiminde kullanmakta fayda var. Taklitlerinden sakınınız :)

mesajın geçtiği konu:

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,18170.0.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar,

LPG5 bujilerini taktıktan sonra ilk defa uzun yola çıktım. Araba ağzına kadar dolu , 2 kişi + 2 çocuk ( zaten araç koltukları kendinden ağır ) ve kış lastikleri ile 30-40 dakikası sıkışık ve adım adım trafikte 180 TL lik gaz ile 1000 km yi geçtim ve hala gaz bitmedi.  :nazar:

Yakıtın yanında eskiden yolda kimi rampalarda bayılan araba bu kadar yüke rağmen devrini kaybetmedi.

Tabii bunu tek başına bujilere yüklemek de haksızlık olabilir zira bujilerden hemen önce de buji kablolarını değiştirdim. Buna ek olarak da yola çıkmadan hemen önce 10.000 bakım çerçevesinde LPG filtrem değişti ve depoya enjektörleri açan bir katkı eklendi .

Velhasılı şu anda hem performans hem de yakıt olarak oldukça keyifli bir hale geldi araç :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aldığım gaz dün bitti . Toplam 1026 km gitti. Ben bu bujilerin kesinlikle işe yaradığını düşünmeye başladım :)

:nazar: maşallah çok iyi rakam 180TL için iyi yol yapmışsın
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söyledim yahu 120 civarı demiştim daha önce :) ama bu benim için uyumlu olanı diğer araçlar için olanı sorgulamak lazım. Hatta bir isim vermiştim o kişiye mail atarsanız yardımcı olabilir diye.

Edit : 120 imiş fiyatı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düzeltme yaptım, fiyat 120 civarı imiş.

Senin için gerekli ürünü aşağıdaki linkten bulabilirsin

http://www.ngk.de/tr/ueruen-bulma-araci/produktfinder/PKW/ZK_LPG/

Bulma konusunda da eğer problem olursa aşağıdaki mesajdaki kişi ile temasa geçebilirsin ;)

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,19549.0.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bi problem var kesin 90 liralık gaz alıyorum 350 km yol yapıyorum arabadamı sorun var diye düşünmeye başladım şimdi. :nea:

Metin, konuya buradan devam edelim diye düşünüyorum.

Bence benzinde sarfiyatı bir kontrol et sonra LPG dekine bak.

Buji kablosu ve bujiler çok fark yaratabilir. Tabii bir de kullanım şekli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Metin, konuya buradan devam edelim diye düşünüyorum.

Bence benzinde sarfiyatı bir kontrol et sonra LPG dekine bak.

Buji kablosu ve bujiler çok fark yaratabilir. Tabii bir de kullanım şekli.

Araba 2000 motor olunca gazlamak hoşuma gidiyor ama arada çok fark var BRC var üzerinde geçen bi problem olmuştu hatırlarsan gaz ayarlarını değişmişlerdi ondanmı kaynaklanıyo anlamadım.Benzinde kullanmıyorum fazla gerçi çokta önemli değildi senin yazdıklarını okuyuncaya kadar  :) ben en iyisi bi baktırıyım arabaya :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...