Jump to content

Mazda 323 - LPG de Tekleme Ortak Konu

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest sistempro

ben buradan bulnuştum kensi aracımın kitapçığını, sizin ki varmı bilemem bakınman gerek. motor konusunda ise zaten motor seçenekleri arasında sizin aracınızın motoruda var oradan ilgili teknik detayları öğrenebilirisin.

tmm nofear usta. iyice bir inceleyim o zaman

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün araçta lpg yeterli sevide olmasına ragmen lpg almak için araç çalışır vaziyette yanaştım,tankın dolu olmadıgını kesinlikle biliyorum ve lpg daha 10 litre almadan full dolu uyarısı ile dolumu kesti.Şaşırdım neyse dedim.Kontaga geçtim ilk önce çalıştı tam kalkacam stop etti ve bir daha çalışmadı.Fazla marşa basmadan dedim heralde ateşleme yine gitti.Kenara çektim ateşlemeye baktım sorun yok lpg hava mı yaptı dedim havasını aldım yok,Biraz bekledim yine yok sonra oradaki bir usta ile konuşurken disbiritör tarafındaki buji kablosunu söktü araç çalıştı.

Benzinliğe girerken aşırı yagmurun etkisiyle su birikintisine biraz sert daldım ama sağ tarafta su vardı sol taraf kesinlikle su degmemişti.Dedim ıslanmışmı?yok dedi.

Dilimin ucunda adını yazamıyorum ayarı bozuk dedi ve disbiritörün altındaki dişli ana gövde kısmın vidasını gevşetip saga sola çevirip rolantide iken biraz düzeltti ve sıktı.

Daha öncede yazdım araç rolantide iken ilk çalışmada olsa motor sıcak iken de olsa 3000 deviri asla geçmiyor sanki gaz yemiyor ama hareket halinde iken çekiş olsun yokuş çıkışlar olsun banamısın demiyor.

Durduk yerde gaz alımını kesmesi ve motor sanki hava yapmış gibi çalışmaması neden olabilir anlam veremedim.Seri arıza var ama kaynagını bulmam lazım.

Şunuda belirteyim şarj dinamosu yeni farkettim dalgalı voltaj veriyor.2 ay önce şarjı kestiği için içindeki elektronik devre degişmişti.Onu tekrar aynı yere götürecegim.Aklıma gelen ilk ihtimal bu voltaj dengesizliği lpg rolelerinde sorun yapabilecegi yönünde yada ateşlemede  en büyük olasılık bu yönde ama emin degilim çok etkisi olmaması gerek sanki??

Ayrıca bu rolanti de gaz  yememesi sonrasında aracın geri vites geçişinde kalkış yapmıyor geriye geçiyor ama harekete geçişi yok.

Yagmurlar dinsede iyi bir söküp dagıtsam diye bekliyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Servis veya usta ya gitme lüksüm yok elim mahkum motor yatak sarana kadar siboplar kaynayana kadar kendim uğraşmak zorundayım. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D :D :D

Sübap ve yatak lafın gelişi yazdım.Ama bu terimler sanayide kullanılıyor. :D

Bugün şarj dinamosunu yapan arkadaşa gittim.Yatak maalesef kavrulmuş.Oaradki ölçümde 18 voltu gözümle gördüm. :(

Şarj dinamosu sıfır olarak 70 amperlik taklıldı eskisi 60 maper çıktı.Elimdeki son meblayı mecburen verdim araba lazım okula gidip gelmem gerekiyor.180tl maloldu.Fiyat ideal sanırım.

Avans ayarı dilimin ucundaydı yazmadım bi türlü bunu yarladık şimdi daha iyi.fakat bu lpg kitini muhakkak bakımdan geçirmem lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg kitini söküp bekletmeyesin usta , diyaframın kuruması arızaya sebep olabilir hatta kitin heba olmasına kiti söküp soğutma suyunu boşaltsan bile tamir bitinceye kadar suyun içinde beklet, kolay gelsin, ayrıca bir değil epey bir arızadan bahsetmişsiniz hangi problemin neden kaynaklandığı konusunda tam net açıklamalar gerek ona göre ifadede bulunabilirim, özellikle şanzıman konusunda, stop etmeninde epey bir sebebi olabilir tek tek kontrol edip gözlemlemek gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet diyafram önemli.Hafta sonu cuma sökerim 1 gecede işim biter gibi.

Birde sen mikserin altına silikon conta falan yazmışsın?Sen uyguladın mı?Gaz kaçagına engel olabilir galiba bu bakımda bunuda yapayım diyorum.

Şu an çalışmama sorunu kalmadı.Voltaj araç çalışırken stabil 14.05 volt.son günlerdeki sıkıntım büyük ihtimal bu voltaj dalagalanmasından olabilir ama tesadüfte olabilir.

Rolanti devrinin 2500 lerde kalması konusunda şu an ibreler şanzımanı gösteriyor.Şanzıman pompası yada mekanik beyinden kaynaklı gibi aldıgım bilğiler bu yönde.İlerde bakacagız artık.Şu an için beni ileriye doğru götürsün getirsin bişi istemiyorum.Taki okulllar kapanana kadar.

Bu arada çıkma olarak Kilis'te 323 hb malzemesinin gani oldugunu ve hesaplı fiyata verdiklerinin haberini aldım.1 2 firma varmış haber sağlam ise yazarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

(Çalışmama durumu kalmadı)sözümü geri alıyorum. :D

Lpg beyni yani buharlaştırıcı adına ne diyorlarsa işte daha söküp temizliğini yapmadan sorunu büyülttü,sürekli donuyor,Havasını alamadım bir türlü.Sıcak su giriyor fakat alttan damla damla su anca geliyor.Su sanki içinde yolu tıkalıda çıkamıyor.Dün bişiciği yoktu. >:( Bugün çocukları okula götüremedim haliyle. >:( Kızımı taksi ile yolladım oglan evde kaldı.Bu hafta sonu uğraşacagım artık.

Bilmiyorum ama para ayralayabilirsem en ucuz Atıkerin yeni versiyonu hesaplı görünüyor onu alayım diyorum.Digerlerine şimdilik gücüm yetmez.Bu parça ile uğraşmak bana maddi ve manevi pahalıya gelecek gibi.Şu an için seçenegim yok.

Açınca resimlerim artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sana benim arabamadaki yerli üretim bir lpg beynini önereyim , adı MİMGAZ ; fiyatıda makul vede arabama çok iyi uyum sağladı ben 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesadüf belki buda Mimgaz.Şikayetci degilim 2 yıl olmuş ve bakımsızlık olunca arıza yapması normal.

Sıcak su giriş dönüşü senin araçta nereden alındı?

Buna tam bakmadım ama sanki egsoz manifoldu tarafından alınmış gibi hiç tazzik yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelide öyledir ama bu tazyik mevzsuzunu anlamadım, devirdaim ne tazyik oluşturursa okadar dır. fazlası zaten olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mimgaz lpg buharlaştırıcı ömrünü doldurmuş gibi.Temizliğini yaptım.İç su ile lpg basınç odası contası bunda tek şekilde yapılmış.Ne yaptıysam lpg sızdırmasını önleyemedim suya lpg karışıyor ve su bölümü kısa sürede işlevini kaybediyor.Lpg gaz kaçırma ses oldukca net duyuluyor.Yenisini almak şart oldu.Conta ile falan uğraşmak yersiz.Araç bir kaç gün daha mecburen yatacak.

Basınçlı lpg buharlaştırıcı düşünüyorum.Kullanan var mı?Almışken basınçlı tip alayım diye düşüncem var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Basınçlısını ilk kes duydum nasıl bir fark var bilemiyorum açıkçası, siz sıralı lpg leri kastediyorsunuz  sanırım, o tipler karbüratörlü sistemlere olmuyor usta enjeksiyonlu araçlara uygun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karbiratörlüler için yapılmış olanıda var Atıker ve Mimgaz linklerinde tanıtımı mevcut.İnternette çokda yorum ve bilğiye ulaşamadım.Bir kaç yere sordum tutulmuyor dendi.

Bende Atıker yeni versiyonun siparişini verdim Çarşamba elimde olur sanırım.Gaz kesici ve benzin kesiciyide aldım.1 filtrede yedek aldım.Sonuçları yazarım.Diger parçaların değişimene gerek duymuyorum.Anahtar bölümü ve tank bölümü var onlarda zaten aynı tasarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu aldıgım bütün parçaları monte ettim.

Lpg regülatörü bu.Atıker marka ve yeni versiyonu imiş.Oldukca pahalı modellerin yapısında bir versiyon olmuş.

10_zps7bd8f695.jpg

Parçalarımız bunlar.

5_zpse57b8e68.jpg

8_zpsf572bac7.jpg

7_zps26359bcd.jpg

14_zps6e7d0303.jpg

6_zps16ca97f2.jpg

Bujiler daha önceden takılan ama orjinaline uygun olmayan modelde takılmış.Fakat birbirinden daha farklı takılmış.Orjinal koddaki bujimiz ve çıkan bujimizin tırnak aralıgı çok farklı.

13_zpsc9c86751.jpg

Regülatöre su girişleri bu işaretlediğim yerlerden alınmış.İşaretin ortasnda çizgi olan kısım regülatörün su çıkışı sonrasında baglanan yer.Dogru mu?

1_zpsd49eb76c.jpg

Kaloriferede suyu burdan vermişler.Dogru mu?

3_zps749b58e5.jpg

Lpg mikserininde olması gereken mikser olmadıgını düşünüyorum.

12_zps40544c0b.jpg

Benzin kesici için bobinden çıkan kablo üzerine sarılan bu kablo tur sayısını aynı olacak şekilde monte ettim.Her tur 1 volt üretiyor ve son turda bu voltaj 12 volt oluyor.Bu elde edilen voltaja baglı olan kesici motoru oldukca akım çekiyor.Bunun başka yerden alınma şansı yok mu?

17_zpsec3f1926.jpg

Benzin parçaları bölümünde bu kablo ucu kesik ve boşta.Kablo nereye baglanıyor.lpg mikserinin çaprazından bir yerde yine boşta bir kablo var.Onu resmetmeyi unuttum.Çekince eklerim acaba o uç mu?

2_zps6412e223.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...