Jump to content

Mazda 323 - LPG de Tekleme Ortak Konu

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Her daim shell denmi alıyorsun. Öyleyse değişiklik yapmanı öneririm ben gazı bazen mecbur kaldığımda değiştiriyorum ve arabanın hiç hoşuna gitmiyor. Araba tek marka gaz kabul ediyor oda total. Arabanın motoru inanılmaz rahat çalışıyor Totalle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her daim shell denmi alıyorsun. Öyleyse değişiklik yapmanı öneririm ben gazı bazen mecbur kaldığımda değiştiriyorum ve arabanın hiç hoşuna gitmiyor. Araba tek marka gaz kabul ediyor oda total. Arabanın motoru inanılmaz rahat çalışıyor Totalle.

total hic denemedim ama bp ve dandik.markalar hic ise yaramiyor sanki 2.bahar yasiyomus gibi yigiliyo ama shell de anlamadigim sekilde performansi hissedilecek derecede artiyor..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de shell in gazını kullandığımda motor çekiş ten düşüyor gaz veriyorum devir ibresi geriden geliyor. Gaz pedalı ile devir ibresi uyumlu olmuyor. Ben sana önce total sonra petrol ofisi tavsiye ederim. Ancak gazı tam anlayabilmek için deposunu tamamen tükettikten sonra yeni gazı doldurtmalısın. Bunu yapmaz isen karışımda anlamak güç. Ben bu yolla en iyi gazı keşfettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mezarcı atikeri söküp mezara gömeceksin bu işin başka çözümü yok. Yoksa azer bülbül'den titriyorum eyy parçası arabanda repeat ede ede çalar :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mezarcı atikeri söküp mezara gömeceksin bu işin başka çözümü yok. Yoksa azer bülbül'den titriyorum eyy parçası arabanda repeat ede ede çalar :D

heh iste hacim olay bu zaten en baba tanidiim adam bile onu diyor atikeri deistir sorun bitsin diyor da biz artik sevisiyoruz atikerle
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayni sorunu bende yaşıyorum (Atiker sıralı'da)

montajı yapan usta ayarlarla olur dedi ama ayarlar tutmayınca Düzce'deki Atiker montajı yapan yere götürdüm ustanın dediği şu :

Mazda'nın bu modellerindeki 1.8 motorunda 2500 devirlerde yakıt tasarrufu için devreye giren bir çip(yada sistem) varmış ve buna dışardan müdahale edilemiyormuş lpg markası farketmiyormuş.

Daha sonra söktürmeye götürdüm LPG'yi bi ayar daha yaptılar deniyorum şu anda.

Bu modellerde LPG kullanabilen var mı ?

Yada ne yapabilirim ?

Bir hafta oldu vazgeçicem bu gidişle LPG'den...

Ben inanmam öyle bişeye. Montajı yapmadan önce söyleseydiler ya bu modelde tekleme yapar mudahele edilmez diye. Bende de 1.8 lantis var bende de tekleme vardı ama düşük devirlerde. bazen fabrikasyon bujiler lpg ye uygun olmuyor. Tavsiyem NGK ZFR5j-11 deneyin. Bende tekleme yoktu ama gaz kelebeğinden ani gaz verirken 1 saniye gecikmeli gaz veriyordu. Şu an o da yok. Hem performans bujisi, hem yakıtı azaldı, hemde çekiş arttı. 40 papel. Tek tırnak ama tırnak büyüklüğü fabrikasyon bujiye göre daha uzun. Tavsiyemdir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben inanmam öyle bişeye. Montajı yapmadan önce söyleseydiler ya bu modelde tekleme yapar mudahele edilmez diye. Bende de 1.8 lantis var bende de tekleme vardı ama düşük devirlerde. bazen fabrikasyon bujiler lpg ye uygun olmuyor. Tavsiyem NGK ZFR5j-11 deneyin. Bende tekleme yoktu ama gaz kelebeğinden ani gaz verirken 1 saniye gecikmeli gaz veriyordu. Şu an o da yok. Hem performans bujisi, hem yakıtı azaldı, hemde çekiş arttı. 40 papel. Tek tırnak ama tırnak büyüklüğü fabrikasyon bujiye göre daha uzun. Tavsiyemdir.

Bende orjinal BKR6E-11 Var, no tekleme, no problem. Tırnağı uzun diyorsun ya biraderim ojeli mi bari :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayni sorunu bende yaşıyorum (Atiker sıralı'da)montajı yapan usta ayarlarla olur dedi ama ayarlar tutmayınca Düzce'deki Atiker montajı yapan yere götürdüm ustanın dediği şu :Mazda'nın bu modellerindeki 1.8 motorunda 2500 devirlerde yakıt tasarrufu için devreye giren bir çip(yada sistem) varmış ve buna dışardan müdahale edilemiyormuş lpg markası farketmiyormuş.Daha sonra söktürmeye götürdüm LPG'yi bi ayar daha yaptılar deniyorum şu anda.Bu modellerde LPG kullanabilen var mı ?Yada ne yapabilirim ?Bir hafta oldu vazgeçicem bu gidişle LPG'den...

montajını yaptığı markayı iyi göstermek için bir insan bu kadarmı desteksiz atar .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende orjinal BKR6E-11 Var, no tekleme, no problem. Tırnağı uzun diyorsun ya biraderim ojeli mi bari :D

Bi daha ki sefere denemeni tavsiye edeirm Sezercik  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ngk buji koblo ve orjinal buji siparişi verdim bakalım gelsin deneyecem sonucu buraya yazarım

ben senin dedini yaptim gayet normal aha su deisti diyebildiim bise yok 230 tl versiim yanina kar kaldi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı ilk aldığımda notere giderken canavar gibiydi :D sonra kıyamadığımdan fazla yüklenmiyordum. geçen antalya dan izmire gittim fakat araba gitmiyor. son 2 haftadır da teklemeye başladı. sanayideki usta gazın geçtiği bir parçayı değiştirdi araban uçacak dedi aynı yine tekliyo yine gitmiyor. bir başka usta üst kapak contası yanmış dedi. ne yapmam lazım. ustalara güven olmuyor. başına gelen varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı ilk aldığımda notere giderken canavar gibiydi :D sonra kıyamadığımdan fazla yüklenmiyordum. geçen antalya dan izmire gittim fakat araba gitmiyor. son 2 haftadır da teklemeye başladı. sanayideki usta gazın geçtiği bir parçayı değiştirdi araban uçacak dedi aynı yine tekliyo yine gitmiyor. bir başka usta üst kapak contası yanmış dedi. ne yapmam lazım. ustalara güven olmuyor. başına gelen varmı ?

kolay gelsin diyim sikinti su hicbir usta sindan su problem simdi gececek dwyipye birsey hallettigini gormedim deneyip gorecen ne diyim..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın motor gücüne yakıtın kalitesine uygun olarak kullanman gerekir. Araca kıyamazsan emin ol o sana kıyar. Devirli kullanman gerekli devirsiz kullanman ateşleme sistemine zarar verir. Hani basa bildiğin kadar bas demiyorum ama bir miktar motora yüklenmen gerekli aksi taktirde motor yığılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar  bujıler ngk koblolar ngk en iyisinden sipariş geldi taktım gaz ayarı yaptırdım denedim 

malesef tekliyor arkadaşlar bi bobin kaldı değişmedik

antalyada olupta benim arabadan olan varsa şu bobinleri bi deneyelim onada boşu boşuna para vermek istemiyorum

son çare olarak kendim bi kablo alıp ayarları kendim yapacağım

bu 2500 devir aralıgı enjektör zamanlamasını -3 ila 5 düşürünce oluyormuş ama bunuda yapacak usta antalyada yok

burdan lpg sistemi atiker olupda bu problemden sıkılan arkadaşlara sesleniyorum

ortak alalım bi kablo 50 tl civarı imiş atikerin programını indirdim ben takalım laptopa çıkalım yola 

kendimiz yaparız bu işi diyorum youtube den izledim baya çözdüm gibi 

sanayide adam tak çıkar 30 tl alıyor sorun gene aynı sıkıldım valla. 

numaram bu : 0543 308 05 84 adım gökhan kafasına yatan arasın 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar  bujıler ngk koblolar ngk en iyisinden sipariş geldi taktım gaz ayarı yaptırdım denedim 

malesef tekliyor arkadaşlar bi bobin kaldı değişmedik

antalyada olupta benim arabadan olan varsa şu bobinleri bi deneyelim onada boşu boşuna para vermek istemiyorum

son çare olarak kendim bi kablo alıp ayarları kendim yapacağım

bu 2500 devir aralıgı enjektör zamanlamasını -3 ila 5 düşürünce oluyormuş ama bunuda yapacak usta antalyada yok

burdan lpg sistemi atiker olupda bu problemden sıkılan arkadaşlara sesleniyorum

ortak alalım bi kablo 50 tl civarı imiş atikerin programını indirdim ben takalım laptopa çıkalım yola 

kendimiz yaparız bu işi diyorum youtube den izledim baya çözdüm gibi 

sanayide adam tak çıkar 30 tl alıyor sorun gene aynı sıkıldım valla. 

numaram bu : 0543 308 05 84 adım gökhan kafasına yatan arasın 

Gökhan bey sorunu çözerseniz bizimle paylaşırsanız memnun olurum. aynı sorun bende de var. gaz ayarını ustalara yaptırmıyorum artık kendim aça kısa çözüm bulmaya çalışıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin sorununuz ile Gökhan'nın ki farklı , onun aracı enjeksiyonlu ve problem kalibrasyon ayarlarıyla alakalı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde soyle birsey var bende performans filtre var hava akis sensorleri iptal bi kac sensor daha var onlarda.oyle biri var onu yerine takinca zaten boyna teklemeye basliyo cikardim aradan.cikti ama artik sevisiyoruz ne yapalim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...