Jump to content

Ve LPG dönüşümü ile 8000 km bitti ..Deneyimlerim...


Guest architect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar herkese merhaba,

İşlerimin yoğunluğu sebebiyle uzun zaman oldu bu sitede görünmeyeli (8000 km olmuş)

LPG Dönüşümü sonrası yaşadıklarımı sizle paylaşmak isterim.

Beğendiğim Tarafları

1-tasarruf özellikle şehirler arası yollarda %40 sınırını zorluyor ve %35 altına hiç inmedi.

2-Ben şahsen (2 kez hariç altta açıklayacağı) performansta hiç bir problem yaşamıyorum. 4 kişi yüklü 185  km gördüm. Beni tatmin etti ve 5-10 km daha hızlanırdı sanırım

3-Yağ tüketimim arttı ama yağ çubuğu seviyesi max ile min arasında ve max'a 3mm daha yakın (meslek itibariyle bu ölçü kesindir)

4-Arkadaki ilave ağırlık özellikle araç boşken yoltutuşunun daha iyi olmasına neden oldu.-Garip!

Beğenmediklerim

1-Herşeye rağmen orjinal motor sesini özlüyorum.Araç modern dizeller gibi çalışıyor nerdeyse

2-Daha önce araç hiç yağ tüketmiyordu,yağı daha sık kontrol etmek gerekiyor

3-Aracı altı daha sık vurmaya başladı.Eksra 55 kg ve daima

4-Özellikle çok sıcak lodos havalarda 2200 devire kadar klima ile tekleme yaptı.Çok can sıkıcı(Emre bey yorumunuzu bekliyorum)

5-Lpg'de %80 vergi varmış.(benzinde %60) ayıp ve de korkutucu.Ya artarsa

6-Bağaj hesaplarıma göre 40 lt küçüldü.Çocuklular dikkat!

7-Lpg de hala bir standart olmaması

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel gibi ses çıkarması tamamen sizin marka seçiminizle ilgili :) Benim kullandığım araba da LPG'de daha sessiz :)

Klima açıldığında sorun çıkarıyorsa bu büyük ihtimalle kalibrasyon ile ilgili bir sorundur. Güncel yakıt fiyatlarıyla tasarrufunuz biraz az sanki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehirler arası yolda genelde 3 kişi dolu bagaj yolculuk ediyorum.Ortalama 35 lt yakıt ile 400-410 km yol yapabiliyorum.(Doldurup gaz bitene kadar deniyorum)klima kullandığımda bu durum 370 km'ye kadar düşüyor.Pek çok kez denediğim halde bu durum pek değişmedi. Ancak sabit 90-100 km ile deneme fırsatım pek olmadı.Genelde otobanda zaten 140-150 km ile gidiliyor.Tahmin ediyorum otobanda 10 lt sınırını aşıyorum.) çift şerit yollarda da 120 km gibi seğrediyorum. Daha ekonomik mi olması gerekir, bu rakamlardan daha mı az tüketmesi gerekir?En son şehirler arası yolda klima ile 360 km'de 32 lt gaz tükettim.

Ancak euro lpg + kullandığımdan beri 2200 devir ve altında zaman zaman silkeleme problemi yaşadım. Gerçi tüketimim artmadı.Ara verip 2-3- depo farklı bir marka denediğimde durum oldukça düzeldi. En son yine euro lpg aldım ve problem tekrar nüksetti. Bu problemle ilgili Aygaz bilgi vereceğini söylemesine rağmen 10 gündür aydınlatıcı bir bilgi gelmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dag-Cey'de benim LPG montajim sirasinda bna soylenen kesinlikle katkili LPG kullanmayin seklindeydi.

BRC'nin LPG montaj servislerine katkili LPGden dolayi olusan problemerde garanti disi sayilir diye bir fax gonderdiklerini de soylediler hatta. Ne kadar dogrudur bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar son 15 günde yaşadıklarımı paylaşmam gerekir diye dfüşünüyorum zira aracımda ciddi problemler nüksetti.

son yazdığım mesajdan sonra aracımda çekiş,silkeleme ve egzost sesi bozulması gibi problemler oldu.Önce egzostla ilgili bir problem olabileceğini düşünerek egzostu gösterdim. Bir sorun olmadığı anlaşılınca ateşleme sisteminde bir problem olduğu anlaşıldı,çünkü aracın çekişindeki problemler benzinle çalıştığında da devam eder hale gelmişti. Öyle ki benzinde dahi 3000 devrin altında silkeleme,rolanti devrinde düzensizlik,egsoztdan patlakmış gibi gelen sesler geliyordu.Önce araç bilgisayara bağlandı beğinde arıza kodu arandı.Araç arıza kodu vermedi. Sonra takılalı sadece 7000 km olan bosch platinium bujiler söküldü ve yeni bujiler ile değiştirildi.Sorun büyük oranda giderildi. Daha sonra araca lpg montajı yaptırdığım BRC servisinde erken olmasına rağmen filtreyi söküp bakmaya karar verdik.Filtre söküldü ve filtre adeta bir yağ filresi gibi yağlı çıktı.Normalde filtreler aşırı kirli bile olsa budenli yağlı olmuyor denildi.İşin kötü tarafı yağ benzeri tortular filtrenin her yerini kaplamıştı ve enjektörlere de geçmiş olduğunu düşündürüyordu.

Filtre değiştirildi, genel yakıt sistemini temizlemek için benzin ve gaz ddepolarına BRC'nin ithal ettiği ve tavsiye ettiği temizleyiciler koyuldu. Yaklaşık 100-120 km sonra sorunlarım tamamen çözüldü.Bu arada belirtmeliyim bu durumda enjektör arızası olsaydı BRC yakıttan kaynaklanması sebebiyle enjektörleri garantiden karşılamıyacaktı.

Bu durumu belgelemek için montajı yaptırdığım servisten filtreyi aldım ve durumu açıklayıcı bir rapor yazdırdım.

Ardından Aygaz ile iletişime geçtim.Aygaz otogaz ürün müdürü Murat Yılmaz konu ile ilgileneceklerini böyle bir problem ile karşılaşmadıklarını,takip edeceklerini söyledi.Kendilerinden euro lpg 'nin hangi araçlarda denendiğinin ve test belgelerini istedim.İşin ilginç tarafı euro lpg binlerce km. sadece Fiat Albea araçlarda denenmiş.Bırakın Mazda'yı Toyota corolla veya Hyundai accent'da bile denememişler.

Sonuçta euro lpg almaya devam ederek bir süre sonra aynı problemlerin nüksetmesi halinde tekrar Aygaz ile görüşeceğim. Buradan sizi de bilgilendireceğim. Bu problemleri yaşayana dek mümkünse daima Aygaz almaya çalışırdım. Yani sistemde oluşan problem büyük ihtimalle euro lpg'den kaynaklandı diye düşündürüyor bu durum. Şimdi bir süre daha euro lpg ile devam edip sonucu gözlemleyeceğim. Sizi de haberdar ederim.

Ayrıca problem ilk nüksettiğinde uzun yola çıkmadan önce Opet Dolapdere istasyonundan gaz almıştım. O yolculuk burnumuzdan gelmişti.Bu istasyonu OPET'e yazılı olarak şikayaet ettmeme rağmen bir sonuç henüz çıkmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aygaz'dan Murat Yılmaz bey dün telefon ile aradı. Önümüzdeki hafta aracımı kontrol etmek üzere yetkili bir teknik eleman ile geleceğini, olası problemleri gidermek için gerekenleri yapacaklarını söyledi. Şu  an euro lpg+ almaya ve alış fişlerimi ve paro kartımı işletmeye devam ediyorum.Elimdeki tek yasal belgeler bunlar neticede. Bir süre sonra filtreyi tekrar kontrol edecğim. Buradan bilgi veririm. Netice de şu euro lpg+ gerçekten yağlama yapıyor mu, yoksa yaşadığım problemler euro lpgnin önceki yakıt ve yanma kalıntularının çözmesi ile mi oluştu ya da başka bir problem mi göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Guest architect

Aracımdaki çekiş problemi düzeldikten sonra  5. kez euro lpg + almış bulunmaktayım.Şu an herhangi bir çekiş problemi yaşamıyorum. En son 3 depo önce 2 kez yokuşta klima açıkken durkalk yaptığımda bir çekiş problemi yaşamıştım.Ancak son zamanlarda bu problem de kalmadı.

Aygaz Firmasından Murat Yılmaz bey özellikle bu konu ile yakından ilgilendi. Bu durumda açıkçası tüketici olarak ciddiye alındığımı göstermesi açısından memnuniyet verici bir durum.

Performans konusunda bir problem yaşamıyorum. Hafta sonu uzun yol yaparak uzun yol tüketimimi de test etme fırsatı bulacağım.Burada bu konuda da deneyimlerimi paylaşacağım.

Yarın sabah iş programım değişmez ise BRC Merkez serviste tüm sistemi kontrol ettirmek üzere bir randevum da var. Özellikle filtrenin durumunu çok merak ediyorum açıkçası. Sonuçları buradan bildireceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aygaz Euro lpg gaz la ilgili birkaç yerdede şikayete rastlamıştım.Açtığınız bu kou çok bizim gibi gaz kullanalar için çok faydalı konuyu yakından takip ediyorum emeğinize sağlık,8yıldır aygaz'ın gazını kullanıyordum.Fakat yarın dan itibaren tüm bağlarımı koparıyorum.Olumlu bir yazı okuyana kadar kullanmayacağım.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Geçtiğimiz hafta cuma günü aracımı BRC firmasından Ferda bey'in daveti üzerine merkez servislerine kontrol için götürdüm. En son filtre değişimi üzerinden yaklaşık 1200 km geçmişti. Filtrenin durumunu herkes tabi olarak çok merak ediyordu.

Sonuçta filtre geçen sefere oranla çok daha fazla yağlı çıktı.Filre içinde kırmızımsı koyu kıvamlı yağlı bir tabaka oluşmuştu.

Bu durumu Aygaz'dan Murat Bey'e  de bildirdik. Kendisi depo ve gerekli tüm parçaların masrafını karşılayarak sökülmesini ve incelemek üzere almak istediklerini bildirdi.

Aracın çekişle ilgili hiç bir problemi yok. Silkeleme ve klima kullanırken oluşan çekiş boşluğu en son bayram tatilinde yaptığım uzun yol deneyimim boyunca hiç yaşanmadı.

İşlerimden bir vakit bulduğumda Murat bey ile iletişime geçip depo ve yakıt sistemini söktürüp incelemek üzere kendilerine vermeği düşünüyorum. Gerçi şu anda araçtan çok memnunum ve 1000 km kadar daha kullandıktan sonra öncelikle BRC Merkez serviste filtreyi birkez daha söktüreceğim.

Sonucu burada yazacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar forumda yeniyim öncelikle merhabalar.. Mazda 3 üme BRC taktıralı 9000 km oldu ve aygaz dışında bir defa olsun farklı LPG almadım. Aracımda değişiklik farketmedim. On bin bakımına az kaldı. BRC ye gideceğim. Gelişmeleri paylaşırım. Bu aygaz olayı işin doğrusu tedirgin etti benide..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Arkadaşlar yaşadığım problemlere rağmen en azından problemlerimi çözmek için ilgilenene bir firma olması bile önemli. En azından problemi üstlenmemezlik ya da örtpas etmek istemediler.

Yakıtla ilgili bir problem olması durumunda sistemi garanti altına aldılar ayrıca.

Biliyorsunuzdur belki , hiçbir LPG Kit üreticicisi donanımlarında LPG'ye bağlı problem olduğunda garantiden karşılamıyor.

Şu anda Aygaz almaya mahkum kaldım ama en azından LPG Kiti yakıta bağlı problemlere karşı garanti altında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben burada yazdığım gibi bayram tatilinde çok gezdiğim için aygazla fullemiş olduğum depomu bitirip Adapazarında arkadaşıma uğramıştım (kendisi PO gaz istasyonunda markete bakıyor)bir baktım gazın litresi 1,55tl arkadaşıma çakma olmasın bu gaz dedim oda bana memnun kalacağımı uzun kilometre yapacağımı söyledi.Depomu fulledim,fakat benim aracım çalışırken gaz kokusu duyulmaz idi berbat gaz koktu,kilometre olarak aynı kilometreyi yaptım.Mecburiyetten üstüne yine aygaz aldım ve koku kesildi.Umarım sorun yaşamam.Yazılarınızı takip ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...