Jump to content

Benzin Deposunun Sıcaklığı

sudef
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün,düşen birşeyi ararken arabanın arka koltuğunu kaldırdım.Benzin deposunun üzerine elimi değdirdiğimde müthiş derecede sıcak olduğunu farkettim,yani elinizi 2 saniye tutamayacak kadar sıcaktı.Sac o kadar sıcaksa altındaki benzin deposu ne alemdedir acaba.Araç LPG'li ve depoda çeyreğin biraz üzerinde benzin vardı,bilgisi olan varsa bir fikir versin lütfen,saygılar. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin deposunun şekli zaten arka koltuğun altında belli,üzerinde de benzin pompasının yeri var.Koltuğu kaldırırsanız deponun şekli bariz belli oluyor,(aracın taban sacı benzin deposunun yerine göre şekilli,depo sacın altında görünmüyor).Benim merak ettiğim LPG devredeyken benzin pompası devreden çıkmıyor mu,eğer çıkmıyorsa araç LPG'de giderken benzini nereye pompalıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabahı beklemeye gerek yok abi :) Benzin deposu ısınır ama çok aşırı ısınıyorsa pompa yanabilir.

Pompa benzinde olduğu gibi LPG'deyken de çalışmaya devam eder. Benzin, enjektör kütüğüne kadar gidip depoya geri döner. Aracın normal çalışmasında da pompa sürekli böyle bir sirkülasyon halinde tutar benzini. LPG'de kullanırken de benzine geçiş gerektiren durumlarda LPG enjektörlerinin durup benzin enjektörlerinin devreye girmesi arasındaki süreyi minimuma indirmek için pompanın çalışması durdurulmaz ve her daim benzin enjektörlerine kadar hazır benzin bulundurulur. Burada dikkat edilmesi gereken; benzin deposu içinde bulunan ve soğutmasını depodaki benzinle yapan pompanın yanmaması için çeyrek deponun altında benzin bulundurmamak gerek.

Gece gece uykulu kafayla bişeyler yazdım ama iyi ifade edebildiğimden emin değilim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özür ya,dalgınlığıma geldi heralde eğilip arabanın altına bakmayı akıl edemedim.Sıcak olan bölgenin tam altından egzosun susturucusu geçiyormuş,bişey daha öğrenmiş olduk. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özür ya,dalgınlığıma geldi heralde eğilip arabanın altına bakmayı akıl edemedim.Sıcak olan bölgenin tam altından egzosun susturucusu geçiyormuş,bişey daha öğrenmiş olduk. :)

:Dabi ne yaptın sen ya pompayı bozmayalım dıye hemen gıdıp depoyu yarılayacaktık pompa ısınmasın dıye benzın fıyatları ucmusken  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...