Jump to content

Mazda 3 Direksiyon Sistemi Hakkında

Seth
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 2010 model mazda 3 sedan sahibiyim. Impressive donanımlı.

Aracı cuma akşamı teslim aldım. Eve geldiğimde, araç park halindeyken direksyonu sağa ve sola çevirdiğimde hafif bir kütleme hissettim.

Ama direksyonu çevirip bir an için beklediğimde diğer yöne çevirirken kütleme yapmadığını gördüm. Yine araç hareket halinde ise de kütleme yapmiyordu.

Servise gittim, servis müdürü sorun olmadığını söyledi, orad bulunan diğer iki araca da baktım, birinde çok hafif diğerinde ise benim arabam kadar kütleme vardı.

Başka marka araçlarda da olduğunu gördüm.

Biliyorsunuz bu arabada Ehpas var. 20 km den düşük hızda direksyonun daha yumuşak olmasını sağlıyor. Sanıyorum bununla ilgili bir şey.

Biraz canım sıkıldı açıkçası ama diğer araçta da olduğunu görünce demek ki fabrika onay standartlarına aykırı bir şey yok dedim.

Eğer 2010 model mazda 3 ü olan arkadaşlar var ise konu ile ilgili onlarla görüşüp fikir alışverişinde bulunmak istiyorum.

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• okkko

8

• S.Halilduru

7

• toronaga77

4

• Shanus

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Merhaba,

bende touring modelini aldım, fakat işlemler bitmediği için henüz teslim alamadım.Bayramdan sonraya kalma ihtimali var.

Hangi servis böyle dedi ?

Arabayı teslim alırken bende kontrol eder ve servise sorarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Günaydın

Büyük ihtimal çalışırken diyordur yoksa dönmüyor zaten :)

Bende de öyle bir ses yok.

Bu arada resimlerin olduğu linki gönderdim sana, kapı kolları ve hoparlör çerçeveleri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

selam bende de 2010 mazda3 impressive var. Söylediğiniz kütleme sesi ben de yok. Bence bunu başka bir servise daha gösterseniz daha iyi olur düşüncesindeyim. İşten çıktıktan sonra tekrar kontrol edicem.Merakımı cezbetti.Belki de ben dikkatsizlikten duymadım ama olmadığına dair yüzde 99 verebilirim. Kontrol ettikten sonra tekrar paylaşırım sizinle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

bende mazda-3 imprisive full sunruf otm aldım...böyle bir ses duymadım...2010 aldım icabında böyle bir ses duysam uyuyamazdım herhalde.okadar para döktük icabında

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Benim araçtada kalkışlarda sağa yada sola dönmek istersem ince bir vızırdama sesi geliyor sanıyorum hidrolik direksiyon sisteminin sesi. önemsemem gerekir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bütün yeni kasa mazda 3,lerde bir vızıldama sesi var  ama bu sistemin çalıştığı zaman duyulur çünkü sistem elektronik bir motor sistemiyle donatılmıştır bu motorun çalışma sesi dir  arıza değildir . sistem aracınızı düşük hızlarda direksiyon sisteminizi daha rahat manevra kabiliyeti ve  aracın hızına duyarlı olduğu için direksiyon sisteminiz sertleştirecektir nedense bu aracın iyi tarafını yazmayıp sanki kusur ararcasına araçlarımızı kötüleyeceksiniz)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hasan Bey yanıtınız için teşekkür ederim sağolun ki benimde hissiyatim o yöndeydi aslında ama ilk kez mazda kullandığım için nolur nolmaz durumu :) ama ilk kez mazda kullanmakla çok büyük bir hata yapmışım daha önce hiç kullanmadığım için  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

ARkadaşlar çok geç yanıtladığım için kusura bakmayın.

Toplam 5 arabada denedim.

Tümünde direksyonu sağ-sol - sağ sol-sağ hareketi yapıldığında ayaklarınız altından hissedebildiğiniz bir kütleme oluyor. hızlı hızlı yapınca bu hareketi.

Ama sadece çevirip o noktada 1 saniye bile tutsanız kütleme olmuyor.

Tamamen motorun hızlı tepki vermesinden kaynaklanıyor bu durum.

Hatta evo servis de sağolsunlar çok yardımcı oldular. Oradaki bütün Mazda 3 lerde denedik, mazda 3 sedan otomatiklerde daha doğrusu.

Tümünde bu hafif kütleme oluyor.

Vızıldama gibi bir ses değil bu, direksyonda ve ayağınız altında hissetiğiniz bir kütleme.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

direksiyonu tam sag ve sola tam vurdurdunuz zaman kütleme sesi gelir bu normal olan bişey bu vurdurmayı hareket  halindeyken hissedemessiniz 

direksiyonu yavaş yavaş tam sag ve sol yapın sona doru geldinizde bırakın ve tam vurdurun ses yapıcaktır yavaş tam sag yada sola dayadınız zaman yapmaz burda sıkıntı yok kafanızı yormayın ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kutudaki doğal boşluktan dolayı bir yöne çevirirken aniden diğer yöne çevirirseniz ufak bir kütleme duyabilirsiniz. normaldir...

bu boşluk alttakımdaki sarsıntıların uzun vadede direksiyon sistemine zarar vermemesi için bütün üreticiler tarafından bilerek bırakılıyor.

duruken sağa sola çevirirken gelen vızıldamam elektro hidrolik motorun sesi. bu da normal. onun dışında bir ses duyanlar en yakın servise gidip baktırıp sıkıntı varsa giderilmesini talep edebilirler... şuanda mazda3 lerle ilgili kronik bir direksiyon problemi yok. inşallah da olmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Merhabalar,

bende dun itibari ile aracimi aldim ..bugun park halinden yavas yavas kalkarak tam sol yaptim ..sonra saga dogru cevirmeye basladim ..bir ses cikti ..dedim bir yere mi carptim acaba o denli gurultulu bir sesti ..ayrica aracin dusuk hizlarda da direksiyonu agir geldi .elektrikli  hidrolik .. direksiyonun yag gibi akmasi gerekmiyor mu ?? ..arti arac duz yolda giderken direksiyonu duz durumda tuttugumda sanki saga ceker gibi yapti ..gidis esnasinda durmaya yaki nelimi biraktigimda aracin direksiyonu sanki tam duz durmuyor..sinir bozucu bir sey ..sanki direksiyonda bosluk var ..ve agir kaliyor .. Bir diger konuda  daha once aracalara bakarken siyah mazda 3 u begenmistik, hatta icine oturup kontagi felan actik ..kontagi cevirmeden ..ibreler selamlama gibi sona kadar gidip geldi ..hos bir goruntu sonucta ..ancak aldigim arabada bu sekil karsilama yapmiyor bu bir yazilimdan mi kaynaklaniyor moral sifirlandi ..arti garaj kapisi benzin deposu gibi icerden acilmiyor ..anahtaliktan da acilmiyor..kullanim kitapciginda disaridan pencerelerin acilmasi kapanmasi anahtarliktan olur diyor .ama bizde hic bir sey calismiyor ..ne aciliyor ne kapaniyor .. iceride sofor tarafindaki cam dugmelerinde aydinlatma yok ..hic dikkat etmemistim ..sadece bir dugmede lamba var ..moral sifirlandi sayilir ..bir yorum lutfen ..

selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

bende dun itibari ile aracimi aldim ..bugun park halinden yavas yavas kalkarak tam sol yaptim ..sonra saga dogru cevirmeye basladim ..bir ses cikti ..dedim bir yere mi carptim acaba o denli gurultulu bir sesti ..ayrica aracin dusuk hizlarda da direksiyonu agir geldi .elektrikli  hidrolik .. direksiyonun yag gibi akmasi gerekmiyor mu ?? ..arti arac duz yolda giderken direksiyonu duz durumda tuttugumda sanki saga ceker gibi yapti ..gidis esnasinda durmaya yaki nelimi biraktigimda aracin direksiyonu sanki tam duz durmuyor..sinir bozucu bir sey ..sanki direksiyonda bosluk var ..ve agir kaliyor .. Bir diger konuda  daha once aracalara bakarken siyah mazda 3 u begenmistik, hatta icine oturup kontagi felan actik ..kontagi cevirmeden ..ibreler selamlama gibi sona kadar gidip geldi ..hos bir goruntu sonucta ..ancak aldigim arabada bu sekil karsilama yapmiyor bu bir yazilimdan mi kaynaklaniyor moral sifirlandi ..arti garaj kapisi benzin deposu gibi icerden acilmiyor ..anahtaliktan da acilmiyor..kullanim kitapciginda disaridan pencerelerin acilmasi kapanmasi anahtarliktan olur diyor .ama bizde hic bir sey calismiyor ..ne aciliyor ne kapaniyor .. iceride sofor tarafindaki cam dugmelerinde aydinlatma yok ..hic dikkat etmemistim ..sadece bir dugmede lamba var ..moral sifirlandi sayilir ..bir yorum lutfen ..

selamlar.

kullanim kitapciginda bazi modelerde olur diyor .impressive full de  bunlar yokmudur acaba ..aacin sanki comfort modelinden donusuldugunu dusunmeye basladim ..off ki ne offf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyon kousunda mutlaka bir servise danışın demekten başka birşey diyemicem. Benim aracımda ibreler beni selamlamıyor, sadece Bilgi ekranında Hello yazıyor. Ayrıca şimdiye kadar da ne bayide ne de forumda suymamıştım bu olayı ilk defa sizden duyuyorum. Bagaj kapağı zaten içeriden açılmıyor. Ya dışarıdan bağaj kapağındaki düğmeden ya da uzaktan kumandadaki bagaj tuşundan açılabiliyor (bu sadece sedanlarda var sanırım). Son 7-8 aydır satılan tüm mazda 3'lerde camlar dışarıdan uzaktan kumanda ile açılıp kapanamıyor. (Servis Müdürü bizzat söyledi bunu bana). Sanırım maliyetler yüzünden bu özelliği kaldırmışlar. Sol Kapıdaki tuşlarda sadece şöför cam butonunda aydınlatma var. Impressive demek full demek anlamına gelmiyor. Kullanım kılavuzunda daha bir çok özellik var ama maalesef maliyetler yüzünden ülkemizde satılan modellerde olamayabiliyor. Lakin yine de şu haliyle sınıfındaki en donanımlı model olması bir yana, bir üst sınıftaki araçlardan bile üstün özellikleri var.

bilgilerin icin tesekkur ederim ..bu kadar paraya bunlar yapilabilirmis gibi geliyor.. sinifindaki aracalra gore pek de ucuz sayilmaz .. ama genel olarak aractan memnunum .. gercekten donup bakmayan yok ..masallah diyelim ..insallah direksiyon da da sorun yoktur ..ama bana gore var ..

yok dediginiz seylerin hepsi benim arabamda var. 2010 impressive AT.

2011 modelde yok diyor arkadasimiz.. hem fiyat pahali hemde yok anlamak mumkun degil .. 2010 nun ic gorunumu ile 2011 ic gorunum aynimidir resim koyarsaniz sevinirim ..selamlar ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef aracım 2011 olmasına rağmen Mazda Türkiye'nin maliyet kaygısından dolayı daha yüksek model ama daha az donanıma sahip oldum. Bu da benim şanssızlığım. Oysaki uzaktan cam açma olayını çok isterdim. Hatta seervise sordum maliyetini bildiricekler bana.

ya bu ozellik en dandik jetta da bile var ..bunlar olagan islevler  ..aracin cami acik akalabilir vs otomatik kapanmasi lazim ..ya a da acilmasi lazim ..anahtarla yani ..harbiden 2011 modelde gelismesi gerekli donanimlar aksine geriledi..bir de galeri bu aracin donanimini ove ove ove bitiremedi ..bende onu dinlemekten genel islevleri kontrol etmeyi atladim ..bunlarin gercekten normalde zaten var oldugunu zannediyordum ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...