Jump to content

Mazda 3 Direksiyon Sistemi Hakkında

Seth
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim canavarın camlarla sunroof kapanıp açılıyor ama, kumandada ki tuşlara kapanana veya açılana kadar basmak gerekiyor ki; bu bile beni deli etmeye yetiyor, kapatamayan arkadaşları düşünemiyorum...

En kısa zamanda bu özelliği değiştirticem + aynalarında otomatik kapanması + bagaj kapağı açıldığında bagaj aydınlatma lambasının otomatik yanması + welcome home (farların aracı terk ettikten sonra bir süre daha yanması)...

Bir de şu ibrelerin olayını başaran birileri olursa makul bir fiyata, neden olmasın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• okkko

8

• S.Halilduru

7

• toronaga77

4

• Shanus

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

benim canavarın camlarla sunroof kapanıp açılıyor ama, kumandada ki tuşlara kapanana veya açılana kadar basmak gerekiyor ki; bu bile beni deli etmeye yetiyor, kapatamayan arkadaşları düşünemiyorum...

En kısa zamanda bu özelliği değiştirticem + aynalarında otomatik kapanması + bagaj kapağı açıldığında bagaj aydınlatma lambasının otomatik yanması + welcome home (farların aracı terk ettikten sonra bir süre daha yanması)...

Bir de şu ibrelerin olayını başaran birileri olursa makul bir fiyata, neden olmasın :)

bagaj lamban otomatik yanar yaw.. kapatınca söner. yanlışlık olmasın...

gerçi konuyu açan arkadaş kusura bakmasın. konu doğurdukça doğurdu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanmıyo hocam yaw :( acaba düğme 3 kademeli mi tavanın ki gibi ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar gerci diger sayfalarda yazdilar ancak gormediniz herhalde ..bu ozellikler 2010 modellerde ve belirli kodlarda oluyormus ..2011 modellerinde bu ozellikler yok malesef ..ibrelerin kontak acma aninda selamlamasi var..yazilimdan sonra gidiyormus ..aslinda tekrar olabilmesi bence biraz bilgi beceri isteyen bir istir ..hersey yazilimla mumkundur ..bunu servise soracagim  ..

Merhabalar,

Tum problemlerimle birlikte dolu bir sekilde servise gittim ..e ne desin adamlar ..yok bu sene kaldirildi ..yapilmiyor vs vs baktiralim kontrol ettirelim olabiliyoir mu diye  vs vs vs  ..ben tabi hic tatmin olamadim ..direksiyon icin kendilerinin ana servisine gonderdiler ..basusta diyelim bindi gitti araca ..10 dakika sonra geldi ..soyle boyle idi degil mi diye nsordu bende oyle dedim ..tamam duzelttim dedi ..bende iyi dedim bindim gittim ..Mimar sinan infikrasina benzedi bu ..hani minareyi duzeltme olayi .. ben bu direksiyonu garanti suresince degistiririm gibime geliyor ..neyse ..

diger kumandadan cam acma kapama bence mumkun ancak bu arkadaslarim  bunlar ugrasmak istemiyorlar anladigim ..bu isi istanbulda yetkili servisinde becerebilen arkadaslar var ise  haber vermeleri rica olunur ..

selamlar ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar,

camlarin otomatik olarak kapanmasi tek basimla mumkun degildi diye biliyorum ..mumkunse bile de tutarak kapatmak daha guvenli olabilir .. aynalarin kapilar kitlendikden sonra otomatik olarak kapanmasi pekde mumkun neden yapmazlar  bilmiuyorum kontak uzrindeyken elle kapatacan elle acacan ..sanki japon isi degil de mozopotamya isi gibi duruyor  bu islevler .. citroen de vardi valla ..kimse demesin citroende o yok bu yok diye neyde ne var ne yok bende biliyorum ..ama neden bu mazda da yok konusu bana daha cok ilginc geliyor, alti ustu kilitler kapandiginda ayna katlanacak ..bu kadar ayna iceriye kacmayacak ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:kafa: Ne diye muğlada oturmuyorsam yaza felan yolum düşerse olur bu iş burdaki servisler yapmaz buna''yok abi olmaz öyle şey'' derler geçerler...

okan gibisini bulmak zor gerçekten. Buradakilere soruyorsun o olmaz, bu olmaz, garantiyi bozar  :2funny: :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok pardon hocam ya, bugün bagajın üstündeki parçayı söküp tekrar baktım bagajı açıp kapatınca yanıp sönüyormu diye, sistem gayet güzel çalışıyor, ilk denediğimde niye öyle geldi bana hatırlamıyorum...  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sayfanın çıktısına gerek var mı gelirken? :D

Belki bayram tatilinde yolum düşer Muğla'ya..

Camların tek basışta kapanması mutlaka mümkündür, merkezi kilite bağlanır olur biter. Ama bence de pek güvenli olmaz. Kapanana kadar beklemek daha doğru olur. (bkz. BMW X3 örneği) Ayna konusunda katılıyorum, otomatik kapanmalıydı aslında. Bu arada kontak kapandıktan sonra 40 sn sonrasına kadar katlama tuşuna bassan da kapanıyor. Yani kontağı beklemene gerek yok. Araçtan çıkarken (40 sn içinde tabii) kapatma tuşuna basınca kapanıyor.

Güvenli olmaz diyorsunuz da; kapanana kadar beklemek de pek hoş olmuyor ya, hatta bu sistem bence daha güvensiz şöyle ki; camlar senkronize bi şekilde kapanmadığı için arabanın ters tarafındaki arka camların veya sunroofun açık kalma ihtimali daha yüksek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sayfanın çıktısına gerek var mı gelirken? :D

Belki bayram tatilinde yolum düşer Muğla'ya..

Camların tek basışta kapanması mutlaka mümkündür, merkezi kilite bağlanır olur biter. Ama bence de pek güvenli olmaz. Kapanana kadar beklemek daha doğru olur. (bkz. BMW X3 örneği) Ayna konusunda katılıyorum, otomatik kapanmalıydı aslında. Bu arada kontak kapandıktan sonra 40 sn sonrasına kadar katlama tuşuna bassan da kapanıyor. Yani kontağı beklemene gerek yok. Araçtan çıkarken (40 sn içinde tabii) kapatma tuşuna basınca kapanıyor.

gerek yok çıktı almana. hatırlayamadığımız birşey olursa açar bakarız forumdan :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güvenli olmaz diyorsunuz da; kapanana kadar beklemek de pek hoş olmuyor ya, hatta bu sistem bence daha güvensiz şöyle ki; camlar senkronize bi şekilde kapanmadığı için arabanın ters tarafındaki arka camların veya sunroofun açık kalma ihtimali daha yüksek...

Ben bir kaç kere arabanın başından ayrılmadan, basılı tutarken kapanıyordu ve yarıda kaldı tekrar tuşu bırakıp bastım tekrar kapanmaya başladı. bunu birkaç kez yaşadım nedir bunun nedeni sizce? Arabayı 7 aydır kulllanıyorum anahtarın pili mi zayıf desem?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar yeri mi bilmiyorum ama ben bir kere aynaları nasıl kapattıysam çalıştırdığımda otomatik olarak kendiliğinden açıldı. Ama bunu daha sonra bir çok kere denemem rağmen bir türlü otomatik açılmadı.

Ya bu otomatik açılması için bir atraksiyon felan var mı? Klavuzda herhangi bir açıklama bulamadım ama belki sizler biliyorsunuzdur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yeri mi bilmiyorum ama ben bir kere aynaları nasıl kapattıysam çalıştırdığımda otomatik olarak kendiliğinden açıldı. Ama bunu daha sonra bir çok kere denemem rağmen bir türlü otomatik açılmadı.

Ya bu otomatik açılması için bir atraksiyon felan var mı? Klavuzda herhangi bir açıklama bulamadım ama belki sizler biliyorsunuzdur?

şöyle;

aracı park ettiniz, aynaları kumanda dan kapatmadınız, açık bıraktınız.  dışarıdan el ile kapatırsanız kontağı açtığınızda el ile kapattığınız aynalar otomatik olarak açılır.

:D

bunun tam tersi ise, aynaları kumanda ile kapattınız.

araca binmeden önce dışarıdan el ile açtınız, sonra aracın içinden diğerini açmak için kumandaya bastınız. kapalı olan ayna açılır. el ile açık olan aynadan bir ses gelir korkmayın :) ses biraz yüksek ben inşallah birşey olmamıştır demiştim :)

servis kitapçığında el ile kapatırsanız otomatik açılır diyor, tersi ile ilgli herhangi birşey yazmamışlar.denememenizi öneririm.

aynalar ile ilgili atraksyon standart hali ile yapılmıyor. elektrik işi gerekiyor. Muğla mazda bayi okan bu konuyu açıklamıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şöyle;

aracı park ettiniz, aynaları kumanda dan kapatmadınız, açık bıraktınız.  dışarıdan el ile kapatırsanız kontağı açtığınızda el ile kapattığınız aynalar otomatik olarak açılır.

:D

bunun tam tersi ise, aynaları kumanda ile kapattınız.

araca binmeden önce dışarıdan el ile açtınız, sonra aracın içinden diğerini açmak için kumandaya bastınız. kapalı olan ayna açılır. el ile açık olan aynadan bir ses gelir korkmayın :) ses biraz yüksek ben inşallah birşey olmamıştır demiştim :)

servis kitapçığında el ile kapatırsanız otomatik açılır diyor, tersi ile ilgli herhangi birşey yazmamışlar.denememenizi öneririm.

aynalar ile ilgili atraksyon standart hali ile yapılmıyor. elektrik işi gerekiyor. Muğla mazda bayi okan bu konuyu açıklamıştı.

Teşekkürler en kısa sürede deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Merhabalar,

Konu başka yerlede de muhakkak görüşülmüştür. Ancak benim birtürlü ikna olamadığım ve gerçekten sıkıntı olan  yeni model mazdaların dirksiyon ağırlıkları. Hidrolik elektrikli diye adlandırılan  bu direksiyonun  düşük hızlarda çok hafif olması gerekmiyor mu  ?  yok eğer normali buysa bunun sebepleri nedir acaba ? servise gittiğimde ustabaşı sağa sola dönüşlerde direksiyonun  çok hafif olmasından  dolayı çarpmalar vs olduğundan dolayı direksiyonu ağırlaştırmışlar ..yok 2.5 kg  kuvvet uygulamak gerekiyor gibi birşeyden bahsetti.. Ben tarmin olmadım tabi bundan düşük hızlarda,park yaparken vs  direksiyonun yağ gibi kayması için birşeyler yapılabilir mi ..Yurtdışındayım  dün bir arkadaşın iş yerindeki  birinin mazda 3 üne bindim ..2008 model ..göstergeler mavi kırmızı  vs direksiyon yağ gibi akıyordu .. eskiden böyleydi de şimdi mi böyle değil .. bilgi ,açıklama yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler ..

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...