Jump to content

Conta Değişimi Hakkında (Lantis - Familia 1.8)

mustafa SrC
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar eğer aracınızda silindir kapak contası değişimi yaparsanız aklınızda bulunsun contaları set halinde alın hem fiyat avantajı hemde aracınızın contalarının çoğu değişsin bazı ustalar buna fiyat uyguluyorlar fakat aslında uygulanmaması gerekiyormuş benim aracın ustasından öğrendim eğer silindir kapak contası değişiyorsa diğer contalarında değişmesi gerektiği lakin değişmezse ileride küçük bir conta adamın başına çok iş açar blok sökülürken motor dağıtıldığı için bunu yapan ustanın değiştirmesi gerekiyor ama tabi siz sadece istenilen silindir kapak contasını alıp verirseniz ustaya malesef tek hatalı siz olursunu benden söylemesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

peki abi benm arabanın üst contası yağ kaçırıyor ne tavsiye edersin yağ koyup dewam mı ediyim yoksa üst conta değişimi yeterli olur mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üst kapak contası değişimini geciktirmeden yap her defasında cebinden parça parça para çıkacağına bir defa çıkar bidaha arkana bakma kardeşim. silindir kapak contasını değiştirecek olursan eğer contaları set al hem bütün hepsi değişir contaların hemde kafan rahat olur en azından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim gözümü korkuttular, ben temprayla girdim 400lirayla çıktım yok ben L300 le girdim 800 lira ile çıktım sen hiç bu işe girme kaldıramassın dediler, sonuçta öğrenciyim bi seferde kaldırabilceğim masraf 300-350TL, bu durumda öneriniz yine tüm contaların değişmesi yönünde mi olur ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi vukil ben sana şunu söylemek isterim aracın conta yakmışsa eğer zaten başka alternatifin yok sevgili kardeşim değiştirmezsen tecrube ettinmi bilmem ama masrafın dahada büyük olur kendine adam gibi bir tane usta bul ve ona git devamlı evet haklısın sanayide malesef ellerine bir düştünmü allah kurtarsın demekten başka diyecek söz bulamıyorum senin bana yazdığın sedece üst kapak contası ama silindir kapak cotası ise zaten açma parası yok kapak taşlama parası derken zaten masraf artıyor birde ustanın adisine açgözlüsüne denk gelirsen şişiriyorda şişiriyor üst kapak contasıysa sorun fazla bir maliyeti olmaz aracını bigözden geçir sorunu neyse ona göre hareket et kendini ve bütçeni sarsmamaya çalış kardeşim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saolasın mustafa abi dediklerini göz önünde bulundurup kazıklanmadan bu işi halletmeye çalışıcam, eskiden pek araba motor yürüyen aksam konusunda bilgili değildim ama 2aydır araba sahibiyim hergun kaputu aça aça artık yawaş yawaş öğreniyorum terimleri yapılabilcekleri, bilgi için teşekkür ederim

-----bu forumdaki mustafa abiler olmasa sanayide çok kazıklanırdım----

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...