Jump to content

İlk Çalıştırmada Gelen Metal Sesi.

ibrahimayanoglu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi akşamlar arkadaşlar.2gün önce2.el mazda 3 sedan aldım.Arabadan cok memnunum.İlk çalıştırmada metal sesi geliyor motordan,aldıgım kişi bana bunun hepsinde oldugunu söyledi acaba bu sizinkilerdede varmı?Rahatsız edici değil hatta tatlı bir ses ama sorunsa eger baktırmam gerekir.İlginize teşekkürler şimdiden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

DOHC (üstten çift egzantrikli) motorlar ilk çalışmada biraz hırıltılı çalışır.Mazda'da bu mekanik sesleri  biraz daha fazla duyuyorum.Fakat tabi sesi duymadan burdan bişe sölemek farklı bir ses varmı bilmek imkansız, servise giderseniz ücretsiz bir şekilde hemen teşhis konulabilir sonuçta.Bu arada hayırlı olsun, Mazda'nızı seveceksiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkese selamlar  bende touring var otamatik zaman zaman ilk çalışstırmada 2 ye geçerken bir ses geliyor tık diye sanki kelepçe varmışta biyerden ayrılıyormuş gibi 3 5 günde bir oluyo benzer bir sesmi acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest izmitlii

benzer sesler benim 2004 mazda3 dyn. te de var.

1- ilk çalıştırmada hızlanan bir fan sesi geliyor içeriye, acaba u polen filtresiyle mi alakalı bilmiyorum.

2. vitese geçerken gaza basınca sanki dişli sesi geliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güvenlikle ilgili sistemler belli bir hızın üstünde devreye giriyor, 20 km diye hatırlıyorum, vites geçişi sandığınız 20 km limiti ise veya oraya denk geliyorsa bunların devreye girişini duyuyor olabilirsiniz.

İlk soruya cevaben Uyumsuz da söylemiş, o ses bütün Mazdalarda var, güle güle kullanın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler arkadaşlar.Aslında tatlı bir ses:)Bu bir sorunsa düzelttireyim diye sizden fikir almak istedim.Demekki hepsinde varmış bu ses.Mazdama şimdiden aşık oldum:)Kazasız sürüşler dilerim herkeze.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
Guest Exclusive

benzer sesler benim 2004 mazda3 dyn. te de var.

1- ilk çalıştırmada hızlanan bir fan sesi geliyor içeriye, acaba u polen filtresiyle mi alakalı bilmiyorum.

2. vitese geçerken gaza basınca sanki dişli sesi geliyor

1. Sorunun  yantı . Doğru anladıysam tabi :)) Kontağın hemen yanında küçük bir ızgara görüceksin o ses oradan geliyor tozlandığından dolayı. eğer çok rahatsız ediyorsa serviste temizliyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 yıl sonra ...

Arkadaslar 2010 mazda 3 aracımdan ilk çalıştırmada sanki metal bi şey sallanıp bi yerlere çarpıyomus gibi ses geliyo sesin yerını tam kestıremıyorm daha yardımcı olanlara şimdiden tesekkur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, agvan :

Arkadaslar 2010 mazda 3 aracımdan ilk çalıştırmada sanki metal bi şey sallanıp bi yerlere çarpıyomus gibi ses geliyo sesin yerını tam kestıremıyorm daha yardımcı olanlara şimdiden tesekkur

İsmail forumdaki mevcut konu altında birleştirdim konunu, buradan devam edebiliriz. Yukarıdaki soru ve yanıtlar bilmiyorum sizin duruma uyuyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Ayni ses ilk calistirmada benim arabamdanda geliyor(2005 mazda3 AT) demekki hepsinde varmis. Fakat bu ikinci vitese gecisteki sesi bende aliyorum ozellikle araci ilk calistirip hareket ettigimde geliyor. Sanki disliler birbirine vuruyormus gibi bi ses geliyor. Hareketten sonra durup devam ettigimde 2. Vitese gecerken ses gelmiyor. Bu bir sorunmudur yoksa herkezde varmi bu ses?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...