Jump to content

Araç Çalışmıyor (Lantis - Familia 1.8)

jacob
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar arabayı 10 gün önce bi bakıma soktum çıkardım araba sapıttı.bakımda yaği,filtreleri,bujileri vb.değişti. ancak bu gün yine iş çıkışı beni yolda bıraktı.işten çıktım aracı çalıştırdım rölantide 10 sn. bekledim tam kalkacaktım ki devir kaybederek stop etti ve ne kadarda bastıysam çalışmadı.sanki benzin bitince olur ya aynı öyle. bu arada benzin oldukça azdı içinde ama daha lamba yanmamıştı.gecen haftada aynı olay başıma gelmişti.bidonla benzin alıp basınca çalışmıştı.acaba benzin pompası falanmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 55
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 626 GLX HB AT

12

• jacob

7

• olker444

3

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

senin benzin şamandırası arızalı olmasın var derken bitmiş falan olmasın  şüphede kaldığın zaman enjektörlere gelen benzin borusunu sök bas marşa geliyormu gelmiyormu gör  bu kadar basit 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesin benzin pompası gitti heralde şamandıra sağlam benzinde var eminim,en son 30 tl lik benzin aldım ve sadece 20 km. yol gittim. sonra bu olay gelişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

garip bi durum, benim oğlan eski tip oldugundan keyfime göre bazen benzinle çalıştırıp tüpe geçiriyorum bazen tüpte çalıştırıp acelem oldugunda benzine geçiyorum sizde öyle bi durum olsa deneyin derdim ama sun anda ne denir bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bugün ustam arabanın yanına gitti her şeyini kontrol edip benzin kotmuş çalıştı yani sadcece benzin bitmiş ama anlamıyorum benzin ışığı sadece bir1 kez yanıp sönmüştü ve 20 tl lik benzin almıştım en son 38 km yaptım bitti bu çok anormal değilmi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapak falan tam kapanmadıysa uçmuş olabilir. Veya benzinlikte var bir dolap.

zaten 20 TL'lik benzin almış 60 litre değil mi o depo? benzinin litresini net hatırlamıyorum ama 20 TL.ye 5 litre kadar benzin almıştır tahminen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten 20 TL'lik benzin almış 60 litre değil mi o depo? benzinin litresini net hatırlamıyorum ama 20 TL.ye 5 litre kadar benzin almıştır tahminen...

42 yada 48 lire olması lağzım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu işin içinde var bir fırıldak anlamadım 1 hafta önce 20 tl lik benzinle en az 60 gidiyordum ve dahada yolda kalmıyordum. bu sefer 20 tl lik benzin 40 demeden yolda bıraktı ya gösterge ve ibrede jerhangi bi sorun yok bu arada

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu işin içinde var bir fırıldak anlamadım 1 hafta önce 20 tl lik benzinle en az 60 gidiyordum ve dahada yolda kalmıyordum. bu sefer 20 tl lik benzin 40 demeden yolda bıraktı ya gösterge ve ibrede jerhangi bi sorun yok bu arada

Hava basmış olmasınlar birazına

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araban 11-12 km de 1 litre yakması o yaşta araba için normaldir.Şimdi bişey diycem ama bu kesin seninde aklına gelmiştir:)),hoca bi depoyu fulle bakim,,,55 litre almaz o dibi görmediysen,ki aldıysada alsın bakalım bi ööle kullan.100 km sonra tekrar fulle aynı pompadan,bence yakıtın artmış olacak,,,,e bununda 50 tane sebebi var,ilk olarakta bi emülsyonlarına bak lamda değeri sana yol gösterecektir.Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araban 11-12 km de 1 litre yakması o yaşta araba için normaldir.Şimdi bişey diycem ama bu kesin seninde aklına gelmiştir:)),hoca bi depoyu fulle bakim,,,55 litre almaz o dibi görmediysen,ki aldıysada alsın bakalım bi ööle kullan.100 km sonra tekrar fulle aynı pompadan,bence yakıtın artmış olacak,,,,e bununda 50 tane sebebi var,ilk olarakta bi emülsyonlarına bak lamda değeri sana yol gösterecektir.Selamlar

mantıklı ve masraflı bi çözüm gibi görünüyor, ama şu açıdan bakmak gerek aracın alıcagı benzinin fiyatı değil litresi km hesabı,, o zaman sorun çözülebilir sanırım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu gidişle aracımı satacam son bi aydır yıldızım barışmıyo ya şimdide lpg de arba tekliyo bayılıyo devir rölantide neredeyse stop edecek duruma kadar düşüyo yarın bi tüp ayarlarına baktıracam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu gidişle aracımı satacam son bi aydır yıldızım barışmıyo ya şimdide lpg de arba tekliyo bayılıyo devir rölantide neredeyse stop edecek duruma kadar düşüyo yarın bi tüp ayarlarına baktıracam

ayılma bayılma rölantide durmama gibi bi sorun varsa aracınızda, hem tüp hemde benzin aynı anda motora gidiyor olabilir bendeki 323bg ama öyle yapıyor kerata :kafa:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabah git bi ustaya,distribütör kapağı ve tevzi makarasını değişip bakın bi,%80 kapakta,%5 tevzi makarasında,%5 sorun buji kablosundadır,engin arıza deneyiyim böyle diyor.Yan sanayi kablo taktılarsa çok sürmüyo haberin olsun.Benzinde can çekişen Mazda malesef Lpg de ölüyor,zaten aklı olan mazda gibi magnezyum oranı normalden fazla olan sibop kullanılan araçlara Lpg taktırmazmış:))Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim buji bobininden distribütör kapagına giden kablo kırıktı tümseğe girip çıkıyorum tık araba stop ediyordu kablosu arıza yüzünden buji bobini ve distribütör kapagı yan sanayi takıldıgı için kış da malum ciddi derecede akım kaçırıyordu çıkma orjinallerini aldım kendim montajladım zor bişide değil şimdi ne soguk ne tümsek ne de başka bişi ateşlemede sorun çıkarmıyor arabamı seviyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla müdür aracını satacağına birde ustanı değiştir bakalım mazdacı adı altında çok sayıda çakma usta var piyasada banada birtanesi denk geldi lantisimi mahvetti adi köpek şimdi hala onun pisliğini temizlemeye çalışıyorum malesef

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...