Jump to content

Kış Lastiği Önerisi

Hidoretti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

Ben Mazda3 ümü yazın aldım kışın karda dsc nin ne kadar faydası var. Deneme şansı olan var mı? Bir arkadaş çok faydalı olduğunu kış lastiği veya zincir ihtiyacı duymayacağını söyledi. Bana abartı geldi, siz ne diyorsunuz?

buzlu zeminde dsc ne işe yarayacakmış kar lastiği olmazsa???
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Mazda3 ümü yazın aldım kışın karda dsc nin ne kadar faydası var. Deneme şansı olan var mı? Bir arkadaş çok faydalı olduğunu kış lastiği veya zincir ihtiyacı duymayacağını söyledi. Bana abartı geldi, siz ne diyorsunuz?

kışın pek faydasını göremezsin Yusuf dsc'nin. hatta karlı ve buzlu yolda kapatırsan daha rahat yol alırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kışın pek faydasını göremezsin Yusuf dsc'nin. hatta karlı ve buzlu yolda kapatırsan daha rahat yol alırsın.

vay be arkadaş beni yemiş  :fiuw: 

inanmamıştım zaten...

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar,

DSC yol ve lastik arasındaki rölatif hareketi kontrol eder. Bu rolatif hareket, lastik ve yol arasindaki sürtünme kuvveti lastik tarafından aşıldığında oluşur ve DSC çalışır.Yani DSC sürtünme kuvvetinin aşılmaması için çalışır ve aracı kontol eder. Buzlu yol da olsa, lastik ve yol arasında sürtünme katsayısı mevcuttur. DCS yazlık lastikle bile bu sürtünme kuvvetini aştırmamak için araça mudahale eder. Yazlık lastik kolay bu sürtünme katsayısını geçeceginden, DSC çok küçük süratlerde bile devreye girer ve araç hızını düşürür. En sert şartlarda, araçı neredeyse hareket bile ettirmeyebilir (Teoride 0 sürtünme kaysayısı durumu). Kış lastiğinin avantajı, DSC'nin daha geç ve zor koşullarda devreye girmesini temin ederek, günlük yaşam ve güvenlikte avantaj sağlamaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu rolatif hareket, lastik ve yol arasindaki sürtünme kuvveti lastik tarafından aşıldığında oluşur ve DSC çalışır.

Yani lastiklerden birisi kaymaya başladığında demek bu, değil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

DSC tüm lastiklerde çalışan bir sistemdir. evet herhangi bir lastikte kayma olması sistemin çalışması için yeterlidir.

bu arada kış lastiği olarak bu kış başında aldıgım, Michelin ALPHIN A4 lastikleri tavsiye ederim. son derece güvenli bir lastiktir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Herkesemerhaba, Arabama kış lastiği alma niyetim var. Baya bir araştırma sonucu kafam allak bullak oldu. kimisi cok para verme petlas yada hancook gayet yeterli diyor, kimisi iyi birşey al diyor. Şikayet.com a baktım. her markanın şikayeti var ve genelde hikaye hep aynı. Bu nedenle forumdaki dostlara sormak istiyorum. Siz ne önerirsiniz?  205x55x16''

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

http://www.otostart.com/lastik/index.php?&marka_id=&yuk=&hiz=&kullanim=2

Site yeni kampanya yapmış.İkinci el lastik fiyatına sıfır lastik.Acaba nasıldır bu lastikler.Sizce ikinci el bilindik marka bir lastik mi yoksa sıfır goodride marka lastik mi?lastik başına 5 tl kargo ücreti alıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

internette pek yorum dahi bulamadım bu lastik hakkında, başka sitede 135 tl fiyat gördüm.tane başına 40-45 tl daha verip Nokian 205 55 R 16 91 H Nokian WR G2 almanı tavsiye ederim, en azından kalitesi belli. goodride belki iyi lastiktir ama işi şansa bırakmamak lazım bence, sonuçda önemli bi konu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

nokian wr g2 aldım hepsiburada.com dan.hediye çekim vardı tanesi 176 liraya geldi.lastikler bence çok iyi bunu takan ustada belirtti.lastiğin üzerinde all weather plus yazıyordu.buda araştırdığım kadarıyla iyi bişeymiş belki çok çok buzlu yollarda üst düzey kış lastikleri kadar iyi performans vermeyebilir ama gerekirse 4 mevsimde kullanılabilir bir lastik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı lastikden bende kullandığım için tavsiye ettim, diğer pahalı lastiklerden defalarca kullandım onlardan bi eksi yanı yok bence. yalnız bu lastikleri yazın kullanma ziyan olur lastikler, dahada randıman alamazsın. kazasız güle güle kullan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lassa ıceways şu an üretimde vede satışta harika bir lastik.

goodyear ultragip 500,  5-6 yıl önce satışdaydı şu an sanırım üretilmiyor.

Türkiyede bu iki lastiğin üzerine kar lastiği tanımam , Ben bitliste yaşıyorum ve geçen kış çlıştığım kurumun 1. katı kar altında kaldı pencereler bile kapanmıştı düşünün artık yaşadığımız kışı,  goodyearı daha önce 2006 larda toyota gli arac kullandığımda tanıdım 4 adet takmıştım harika lastikti

şu an mazdam da 4 adet lassa ıceways var ve geçen kış ilk olarak kullandım çok memnun kaldım kesinlikle kar lastiği alacam diyosanız bu lastiklere bakın ama dediğim gibi goodyer bu modelin tüm ebatlarını üretmiyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lassa ıceways şu an üretimde vede satışta harika bir lastik.

goodyear ultragip 500,  5-6 yıl önce satışdaydı şu an sanırım üretilmiyor.

Türkiyede bu iki lastiğin üzerine kar lastiği tanımam , Ben bitliste yaşıyorum ve geçen kış çlıştığım kurumun 1. katı kar altında kaldı pencereler bile kapanmıştı düşünün artık yaşadığımız kışı,  goodyearı daha önce 2006 larda toyota gli arac kullandığımda tanıdım 4 adet takmıştım harika lastikti

şu an mazdam da 4 adet lassa ıceways var ve geçen kış ilk olarak kullandım çok memnun kaldım kesinlikle kar lastiği alacam diyosanız bu lastiklere bakın ama dediğim gibi goodyer bu modelin tüm ebatlarını üretmiyor sanırım.

lassa 225 tl civarında fiyat istedi ben 176 liraya nokian aldım.belki lassa kadar kaliteli değildir.kullanmadığım için kıyaslama yapamam ama şimdilik nokiandan memnunum.hepsiburada.comdaki lastik ile ilgili yorumları okudum genel olarak herkes memnun.alacak olanlara tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nokian bizim buralarda olmadığından bilemiyorum , hamurunun nasıl olduğunu soğukta donup donmadığını denemek gerekir , bu konuda yorumum yok ama kullandığım lastikler için sölüyorum -40 derecede dahi vakumlama özelliğini yitirmeyen kutup koşullarına göre üretilmiş lastikler olduğunu sölemeliyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buz üzerinde dünya hız rekoru nokian lastik firmasındadır,benim kullandığımda rusya üretimi, türkiye hariç dünyada çok terçih edilen başarılı bir lastiktir. kış lastiğinde çok başarılı bir firma. daha düne kadar fiyatı 265 tl idi. araba kalite, lastikde kalite olunca bakın nasıl gidiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...