Jump to content

Mazda 3 LPG den Dolayı Sübap Arızası ve Değişimi

muratgültekin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar aracım mazda 3 200 hb At 100 binde sanırım bi 40 bin km dir lpg var teleflex gfı motor ilk çalıştığında soğukken baya titriyor.. sonrasında düzeliyor gibi ama titreme var sanırım sübabptan yol bilgisayarı 12 lt gösteriyor şehir içi balıkesir ya da bursada önerebileceğiniz özel usta var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Arkadaşlar aracımda çeşitli problemler var mesela yokuş çıkarken 96 Polom ile bile çok bir bayılma olmadan çıktığım yerleri mazda 3 ile sıkıntılı bir şekilde çıkıyorum.Araç 2004 model hb. LPG ne Zaman takıldı bilmiyorum aracı yeni aldım. Özellikle sabah ilk çalıştırmada hafif bir titreme oluyor.Bu sıkıntılar benzinde de gazda da aynı şekilde. Bana subaplardan gibi geliyor sizden öğrenmek istedigim ise ortalama maliyet ne kadar oluyor. Çelik taktırırsam maliyet ne kadar orijinal  taktırırsam ne kadar oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çelik taktıran yok herhalde forumda. konya'da mazda servisi bu işe girişmişti yanlış hatırlamıyorsam. bir telefon açıp, gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, h.kayhan :

Biryerde subapların çelik olmadığını okumuştum ama nerde?

Benim kuzenimde lancer vardı bizim mazdalardaki Subab problemleri hemen hemen aynı şekilde LPG den kaynaklı onlarda da oluyormus oda geçen sene değiştirmişti. Yanlış hatırlamıyorsam yatağı çelikle degiştirmişti ve 1 senedir sıkıntısız bindi. Bende şuan onu araştırıyorum bakalım bir kaç güne ustamla görüşeceğim onun yönlendirmesiyle bir yol haritası çizerim artık 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar bu subap degisiminden sonra arac performansinda kotu yonde bir degisim oluyormu acaba.Yani fabrika cikisindaki gibi oluyormu yoksa motorsa bayilma vb.sorunlar oluyormu.Degisim isleminin parca+iscilik Guncel fiyat durumu nedir acaba.Tesekkurlee

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, social :

Arkadaslar bu subap degisiminden sonra arac performansinda kotu yonde bir degisim oluyormu acaba.Yani fabrika cikisindaki gibi oluyormu yoksa motorsa bayilma vb.sorunlar oluyormu.Degisim isleminin parca+iscilik Guncel fiyat durumu nedir acaba.Tesekkurlee

Güncel Fiyat konusunda henüz bilgi edinemedim kuzenimle konuştugum kadarıyla şöyle söyleyebilirim performans konusunda tabiki fabrika çıkışı gibi olmaz ama Subab değişimi öncesinde ki performanstan çok daha iyi olacagını düşünüyorum. Ücret olarak geçen sene benim kuzenim 1300 liraya degiştirmiş bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Silindir kapağında supap ve baga diye tabir ettiğimiz supap ın oturduğu yuva değiştirilerek yenileme işlemi yapılır, yerine çelik supap takılarak ömrünü 150.000 km reye kadar çıkartılır.Performansından hiç birşey kaybetmez, eğer motor bloğumuzda sorun yok ise motor ilk günkü performansına geri döner, yaklaşık maliyet 1.300 - 1.500 tl arası tutar..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Evet,yeni bir konu başlatmak istedim,bu subap arızası ortalama kaç km sonra oluyor,forumda incelediğim kadarıyla subap arızası 10 bin ile 100 bin arasında değişiyor,bu konuda herkes fazla uzatmadan sadece subap arızası meydana gelene kadar kaç km gitti ve kullanım oranı şehir içi mi şehir dışı mı fazlaydı,tecrübesi olan arkadaşlar yazsın ve en uzun kim gitmiş tespit etmeye çalışalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55000 km LPG'li yol yapıldıktan sonra subap arızası başladı. Alaşımlı subap takılan her markanın kaçınılmaz gerçeği. Bir iki haftaya yaptıracağım. Ondan sonra takılan subaplar yerli malı olacak. Servis orjinal taksa yine aynısı olacak çünkü serviste subap değişmiş toyota corolla vardı gittiğimde ustanın yaptığı 2. Kez yakmış subabı km si de 150bindeydi. En iyisi Çelik yan sanayi sübap. Ondan sonra ömrünü bizim bitirmeye yetmez. 55 bin km nin yarısı şehir içi yarısı şehirler arası. Arada benzinle sürme filan hikaye. Benim BRC 3000 devirde %5 te benzin püskürtüyor. Yine de koruyamadı. Aracı 4500 devirde hiç kullanmadım desem yeridir

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japon gurubuna subap üreten 3 marka varmış birisi supsan. Ben de araştırıp ona göre taktıracağım. Arkadaşın mazda 6 ya taktılar sorun çözüldü.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cümleten selamlar. 79.000 Km de subap ayarı yaptırdım şu an aracım 120.000 km de (2011 Mazda 3 touring otomatik) subap sıkıntı belirtileri yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Örn. Sabah çalıştırmada araç soğuk iken hafif titreme, kalkışta silkeleme bazen de yokuş yukarı gaz yememe vb.     arada benzinde kullanıyorum biraz işe yarıyor gibi.. Malesef Lpg bizim araçlar için büyük bir sorun bence..  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ortalama 60 bin km lik LPG ömründe subap larımız ve bagalar ( subap ın oturduğu yer )  yanma ve çökme yaparak silindirlerde kompresyon kaçağına neden olur, çelik subapların değişimi ile 150 bin km ye uzatılır...

Bu arada ortalamada 9000 tl kar yapmış olur ve bu meblanın 1500 tl si ile tamiratı yapar eskisinden daha sağlam bir hale sokarız, LPG öcü değildir arkadaşlar bu işlem rutin tüm markalarda yapılmaktadır...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

150.000+60.000=210.000 km yapsak bu esnada çelik subap değişimi (1500TL) + lpg kiti (2500TL) 4000 TL ye mal olur.210.000 bin km kendi kullanımıma ve şimdiki yakıt fiyatlarıyla km de 25 kr tasarruf olsa,210000x0,25=52.500 TL yapar 210 bin km çok uzun diye düşünürsek 100 bin km de tasarruf 20-25 bin TL lpg olmadan araba kullanmak mantıksız.Şayet kendim 2. nesil mazda 3 diesel düşünüyorum,alamazsam kesinlikle lpg taktıracam.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar lpg bizim buralarda en ucuz 2.50, yani 10 litre yaksa 100 km de 25 kuruş lpg,  + km de 50 krş da benzin yakar  ettimi 30 krş. Şimdi benzinli 7.6 ortalama var. 38 krş yapıyor. lpg ile km de 0.8 krş avantaj olucak. yılda 13.000 km yol yaparım ortalama. Yani yılda 1.000 tl benzin fazla yakacak. LPG sistemi 2.300 tl BRC.vize,ruhsat işletmesi derken 2.650.

Sizce değer mi taktırmaya?  aracı en fazla 3 yıl kullanır ve  sonra satarım kesinlikle..

yıllık km         benzinli toplam yakıt maliyeti      lpg'li toplam yakıt maliyeti                Yıllık kar                  lpg montaj+işletme

13.000                     4.900 tl                                       3.900 tl                                1.000 tl                          2.650 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...