Jump to content

2010 ve Üzeri Mazda3 Ampül Tipi

tunacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba,

Nightbreaker plus H7 merak edenler için merceksiz Peugeot 207 de çekilmiş fotoları

Standart H7 philips ampül, araç üzerinde gelen.

20120316_205548.jpg

Osram Nightbreaker plus H7

20120316_212840.jpg

Akşama da Mazda3 üm için, aldığım Bosch Xenon Silver'larımı takıp, bir karşılaştırma resmi atarım

Bosch-Xenon-Silver-Far-ampulu-12V-H7-Ikili-set__34727653_0.jpg

Bilmiyorum da bana renk haricinde fark yokmuş gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne gibi bir fark olmasını bekliyordunuz? Merak ettim

Sonuçta çıktığı kaynak aynı, kesilme çizgisi de aynı oluşuyor.

Kesilme çizgisine kadar aydınlık oluyor, standart lamba gibi sönerek kesilme çizgisine ulaşmıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada boschlar H7 idi, kaputu açtım elimi tam attım, H11 Osram yazdığını gördüm sokette. Kaputu geri kapattım :tey:

Caponcukların soketi farklıymış. Deneyemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam,

Ampülleri 207'den satmadan önce sökmüştüm, yani mazda için satın almadım ancak kaputu açınca H11 olduğunu öğrenmiş oldum. Bu arada 50 liralık ampül öyle elimde kaldı :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Ne gibi bir fark olmasını bekliyordunuz? Merak ettim

Sonuçta çıktığı kaynak aynı, kesilme çizgisi de aynı oluşuyor.

Kesilme çizgisine kadar aydınlık oluyor, standart lamba gibi sönerek kesilme çizgisine ulaşmıyorsunuz.

Reklamlarında ki gibi bir fark beklerdim mesela. Orada daha uzağı daha fazla aydınlatıyormuş gibi geldi bana. En azından ben öyle anladım.

Ayrıca tavrınız hiç hoşuma gitmedi, beni rahatsız etti. Bilgininiz olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Merhaba aracimi yeni aldin ayin 16 sinda muayenesi bitiyor.farlarda ve sislerde xenon var.muayeneden gecmez biliyorum. Farlari sokucem kendi orjinal helojen ampul yakicam fakat ampul tipini bilen varmi . ?  Sisleri sokmuyecem onlarin sigortasini sokucem . Bildigim kadariyla sisler yanmazsa hafif kusur diye geciyor muayeneden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba aracimi yeni aldin ayin 16 sinda muayenesi bitiyor.farlarda ve sislerde xenon var.muayeneden gecmez biliyorum. Farlari sokucem kendi orjinal helojen ampul yakicam fakat ampul tipini bilen varmi . ?  Sisleri sokmuyecem onlarin sigortasini sokucem . Bildigim kadariyla sisler yanmazsa hafif kusur diye geciyor muayeneden

Aracınızdaki xenon farlar muyaneden geçer, hiçbir sıkıntı yok.

Muayene kurallarına göre, aracınızın kısa far haznesi mercekliyse, xenon far kullanabilirsiniz.. Mazda3lerde farlar mercekli. Ancak sis farları xenon ile sıkıntı çıkarabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muayene kurallarına göre, aracınızın kısa far haznesi mercekliyse, xenon far kullanabilirsiniz.. Mazda3lerde farlar mercekli. Ancak sis farları xenon ile sıkıntı çıkarabilir...

Bildigim kadariyla otomatik ayar olmadigindan muayeneden gecmez. Benim aracta da ayni durum sozkonusu zenon farlarin ampulleri degistirilerek muayeneden geçmis.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

otomatik far ayari ve far yikama olmadan xenon muayeneden gecmez , mercekli veya merceksiz olmasi farketmiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3lerde otomatik far ayarı touring paketten itibaren başlıyor. 90.yılda haliyle vardır :D

90.yıllarda aynı zamanda da far yıkama sistemi var.. O yıllarda türkiyeye gelen mazda3lerde dizeller hariç tüm paketlerde far yıkama sistemi vardı zaten

Mazda90.yıllarda hem mercekli far, hem yükseklik ayarlı farlar hem de ön far yıkama sistemi bulunuyor ama halojen takıp gönülferahlığı ile muayeneye girmek daha mantıklı gibi  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3lerde otomatik far ayarı touring paketten itibaren başlıyor. 90.yılda haliyle vardır :D

90.yıllarda aynı zamanda da far yıkama sistemi var.. O yıllarda türkiyeye gelen mazda3lerde dizeller hariç tüm paketlerde far yıkama sistemi vardı zaten

Mazda90.yıllarda hem mercekli far, hem yükseklik ayarlı farlar hem de ön far yıkama sistemi bulunuyor ama halojen takıp gönülferahlığı ile muayeneye girmek daha mantıklı gibi  :)

Mazda3'ün Mirai hariç hiçbir paketinde otomatik far yükseklik ayarı yok -en azından Türkiye'de satılan modellerde- Manuel far yükseklik ayarı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3'ün Mirai hariç hiçbir paketinde otomatik far yükseklik ayarı yok -en azından Türkiye'de satılan modellerde- Manuel far yükseklik ayarı var.

Ben mazda-tr.com un yalancısıyım. "Otomotik ayarlanabilen ön farlar" yazıyor. Otomatik yanan farların üzerinde. Mirai, impressive ve toruingte var.

Eğer yükseklik veya otomatik farları açıp/kapama değilse otomatik ayarlanabilenden kasıtları nedir ? :krrsz:

post-8923-141695296202_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ewet arkadaşlar aracım ( 90yıl ) farlar içerden yükseklik alçaklık ayarı var yanimanuel.

otomatik olsaydı far ayar  düğmesi içerde olmazdı. ve kontağı açtıgınızda farlar kendiliğinden aşagı yukarı oynaması gerekirdi ki bizimkilerde böyle birözellik malesefyok.

sadece mercek ve far yıkama olması içinde xenon farlamuayneden geçer anlamına gelmiyor malesef. mecburen ampulleri değiştirecez artık:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...