Jump to content

2010 Yakıt Tüketimi Hakkında

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yakıt konusunda şikayet edenlere benden tavsiye ya tüp takın ya da aracınızı satıp ya daha düşük motorlu benzinli araç alın veya dizel alın. 1.6 benzinli araçlar hemen hemen aynı yakıyor çünkü... Araca binmeyi eziyet haline getirmeyin...

Serviste ise yedek parçaları aynı sınıf çoğu araçtan ucuz...

Daha önce 1.4 motor kullanıyordum ama aile için yetmemeye başladı mecburen orta sınıf araca geçtim. Arkadaşlarla konuştuğumda 1.6 motorla şehir içi 8-9 lt yakıyoruz dediklerinde sinirleri bozuluyor insanın. Ben 12 lt civarında geziniyorum üstelik hız, ani kalkışlar yapmam neden böyle 5000 km oldu ne zaman düşecek anlamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 225
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• Fotifoti

17

• S.Halilduru

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Daha önce 1.4 motor kullanıyordum ama aile için yetmemeye başladı mecburen orta sınıf araca geçtim. Arkadaşlarla konuştuğumda 1.6 motorla şehir içi 8-9 lt yakıyoruz dediklerinde sinirleri bozuluyor insanın. Ben 12 lt civarında geziniyorum üstelik hız, ani kalkışlar yapmam neden böyle 5000 km oldu ne zaman düşecek anlamadım.

tahmini bir 15-20bin km daha yol yapmanız gerek, birde malum havalar soguk yakıtın, yeni araçlar zaten 10 litre gibi bi rakam yakar sogukta eklenince normal ama dediği gibi lpg taktırın sorununuz kalmaz, jaguar'a X5 e takıyolar mazdanın nesi eksik :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soğuk olayı aşırı şekilde etkilemiyor.Şuan araç babamda 7.6-7.8 arasında tüketiyordu şuan 8.5 civarında (LPG de iken). Erzurum' dan daha mı soğuk Adana :D

Ayrıca öyle 15-20 bin km yol yapmanıza gerek yok.3-4 bin km yaptıktan sonra ideal yakıta ulaşmanız gerekiyordu.

Yol bilgisayarındaki bilgileri sıfırlayıp denediniz mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soğuk olayı aşırı şekilde etkilemiyor.Şuan araç babamda 7.6-7.8 arasında tüketiyordu şuan 8.5 civarında (LPG de iken). Erzurum' dan daha mı soğuk Adana :D

Ayrıca öyle 15-20 bin km yol yapmanıza gerek yok.3-4 bin km yaptıktan sonra ideal yakıta ulaşmanız gerekiyordu.

Yol bilgisayarındaki bilgileri sıfırlayıp denediniz mi?

heryerden firikik bi dahada davosa gelmem van münit :D ama yol bilgisayarı olayına katılıyorum mustafa abinin dediği gibi bilgileri sıfırlayıp tekrar deneyin...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde arkadaşlarınızın araçları otomatik vites miydi acaba?Çünkü biliyorsunuzdur belkide ama otomatik her zaman manuelden fazla yakar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bile otomatik vites 2.0 Mazda6 araç ile şehir içinde o kadar yakıyorum ki Adanayı iyi bilirim Adana nın şehiriçi ile burası çok farklı.. Bence ya sürüşünüzde bir problem var ya da arabada..

Edit : Konuyu kesip diğer konu ile birleştirdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Tüketimi sıfırlayınca ortalama 13.2 lt de sabitledi. :((

Arkadaşlar kısa mesafelerde kullanmak bu yakıt tüketiminin nedeni olabilirmi. uygun bir vakit servise götüreceğim ama genede bir danışayım dedim. Ev-iş 1.5-2 km falan. Bu arada araç otomatik vites.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
Guest cerenimoxxx

2006 mazda 3 sahibiyim arabam şehir içi ortalama 0.40 krş yalıyor sizce bu normal mi yoksa anormal bir durum var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 mazda 3 sahibiyim arabam şehir içi ortalama 0.40 krş yalıyor sizce bu normal mi yoksa anormal bir durum var mı?

benzinde ise normal ama lpg ise sanırım biraz fazla
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba ağırve motor bu ağırlığa oranla güçlü değil. Bu yüzden de istediğiniz hıza ulaşmak için daha fazla gaza basmanız gerekiyor ve ağırlık güç oranı da bunu etkiliyor diye düşünüyorum. Diğer arabam 850 kilo 105 beygir. Bu kadar yakıt tüketmiyorum (Mazda3 2010 için konuşuyorum).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şehiriçi dediğiniz zaman herhangi bir ölçüm anlamsız kalıyor. şehiriçinde normalde 5 dk. da aldığınız yolu 1 saatte alamadığınız günler olabiliyor.

bence deponuzu taşana kadar doldurun, 80-90 km hızla otobandan çeşme yapın gelin, deponuzu tekrar taşana kadar doldurun ve tüketimi ona göre ölçün, o zaman elinizde tutarlı bir veri olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Toplam km: 420

Ort. Tüketim: 7,3 Lt/100 km

Ort. Hız: 35 km/saat

Hız uyarıcıyı 110'a ayarladım ve rodaj süresinde olduğum için 120'yi hiç geçmedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir depo ile mi 420 yaptın ?

az geldi bana

Toplam km: 420

Ort. Tüketim: 7,3 Lt/100 km

Ort. Hız: 35 km/saat

Hız uyarıcıyı 110'a ayarladım ve rodaj süresinde olduğum için 120'yi hiç geçmedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir depo ile mi 420 yaptın ?

az geldi bana

Hayır yanlış anladın. Arabam 0, yeni aldım. Şu ana kadar 420 km yaptım diyorum ve yol bilgisayarında ortalama 7,3 lt/100 km yazıyor diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:)  şimdi anladım.

7.3 iyi bir ortalama tutturmuşsun ama hızın 35km, sıkışık trafikte kullanmamışsın sanırım.Trafiğe girdiğinde 7.6 lara  çıkarsın, benimde o civarlarda.

Hayır yanlış anladın. Arabam 0, yeni aldım. Şu ana kadar 420 km yaptım diyorum ve yol bilgisayarında ortalama 7,3 lt/100 km yazıyor diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Evet çünkü ortalamanın hesaplandığı mesafe arttıkça düşmesi veya çıkması daha da zorlaşır ama bu ortalama değerin yanlış olduğu anlamına gelmez. Mazdalardaki yol bilgisayarı gerçeğe çok yakın değerler veriyor.

Kısa mesafe veya kısa zamandaki değerleri ölçmeden önce ortalama değeri sıfırlamakta fayda var.

bir soruda benden

Depo'yu doldurduğumda ortalama hız ve tüketim bilgilerini sıfırlıyorum.Depo bittiğinde ortalamam 7.6 oluyor. Ekonomik kullanımımda bu hiç değişmiyor, hep 7.6 da kalıyorum. 5-6 depo bu şekilde gitmişimdir.

En son depoyu doldurduğumda yine sıfırladım. Bu sefer yarım depoya kadar aracı yüksek devirli kullandım. Hatta birinci ikinci ve yolun durumuna göre üçüncü viteslerde devri sonlarına kadar getirdim. Sonraki yarım depo da yine ekonomik kullanıma geçtim, benzin şu anda bitmek üzere fakat ortalamam yine 7.6'ya düştü.

Şimdi sorum, bu ortalama değerleri sıfırladıktan sonra o anki değere kadarki verileri gösteriyorsa bu son benzin doldurmamda yakıt tüketimimi daha fazla göstermesi gerekmez mi ? Yüksek devirde kullandığımdan daha az km yaptım doğal olarak fakat yakıt tüketimi ekonomik kullanımla aynı seviyede gösteriyor. Burada bir terslik var, bana kalırsa yol bilgisayarı değerlerin sıfırlandığı andan itibaren değil, veriler için belirli bir geçmişe bakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...