Jump to content

2010 Yakıt Tüketimi Hakkında

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ama 2 lt büyük bir fark.zaten katalog verisi 8.5 siz baya iyi kullanıyorsunuz anlaşılan :)

AT için katalog verisi de 10 lt .. 4-5 depo bende gezeyim de bakalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 225
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• Fotifoti

17

• S.Halilduru

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Yok Savaş, sıfırladığın anda gerçekten sıfırlanıyor. Hatta şu şekilde test edebilirsin, sıfırladıktan sonra ilk 100 metrede 15-20 lt/100 km bile gösterebilir  ama ortalaman düştükçe bu aşağı çekilir.

Devirli kullanmayı bitirdiğindeki değer kaçtı ? Yani kaçtan 7.6 ya düştün o önemli.  Eğer 7.6 ya düştüysen bu demektir ki 7.6 nın da altında bir değer ile gittin deponun 2. yarısını.

Yalnız benzin için verilen kalan km değerleri son 30-40 km nin ortalamasını aldığı için o sıfırlanmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok Savaş, sıfırladığın anda gerçekten sıfırlanıyor. Hatta şu şekilde test edebilirsin, sıfırladıktan sonra ilk 100 metrede 15-20 lt/100 km bile gösterebilir  ama ortalaman düştükçe bu aşağı çekilir.

Devirli kullanmayı bitirdiğindeki değer kaçtı ? Yani kaçtan 7.6 ya düştün o önemli.  Eğer 7.6 ya düştüysen bu demektir ki 7.6 nın da altında bir değer ile gittin deponun 2. yarısını.

Yalnız benzin için verilen kalan km değerleri son 30-40 km nin ortalamasını aldığı için o sıfırlanmıyor.

aldığımdan beri 7,6'nın aşağısına düşmedim, bu yüzden zaten kalan yarım depoda bu ortalamanın altında yakmadığımı düşünüyorum. İlk yarım depo'da 9'a yakın değerim vardı. Benzin 1 çizgi kaldı, 100km daha gidebilirsin diye gösteriyor.  ben hala sıfırlandıktan sonraki değilde atıyorum son gittiğin 100km'yi baz alıyor diye düşünüyorum. tamamen bitireyim  depoyu tekrar deneyeceğim olmadı ama ben çözemedim olayı :)

ama 2 lt büyük bir fark.zaten katalog verisi 8.5 siz baya iyi kullanıyorsunuz anlaşılan :)

AT için katalog verisi de 10 lt .. 4-5 depo bende gezeyim de bakalım :)

çok çok ekonomik kullanıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Savaş, tabii benim dediğim eski modellerdeki durum, belki yeni modellerde hesaplama mantığını değiştirmiş olabilirler. Kullanıcı kitabında bir bilgi var mı bununla alakalı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten o konuyu ben de merak ediyorum. Siirt yollarında kullanıyorum ve ortalama hızım 25-30 km, ortalama yakıt tüketimi de 11 lt gösteriyor. Gerçekten 11 lt mi yakıyor aceb? Benim araçta LPG var. Bu arada yukarıda slogan yazmış olan bir arkadaştan biraz çalarak yazmış olacağım ama ben de diyorum ki "Mazda sorun olmaz gazda!"

Ben de aynı şekilde 15-20 günde bir yakıt alınca sıfırlıyorum bu değerleri ve yaklaşık 1 hafta içinde yine aynı değerler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg ,benzine göre fazla yakar. lpg de yol bilgisayarının sağlıklı olacağını sanmıyorum..

en güzeli ...

http://www.spritmonitor.de/en/detail/394012.html

...ne aldığınıza bakıp, bilgisayarı çok kafaya takmamak :)

siteye üye olduğunuzda euro yerine TL de kullanabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yaklaşık bir senedir LPG de kullanıyorum, LPG deki sarfiyatım yol bilgisayarının gösterdiğinden %10-%15 fazlası çıkıyor hep.

Bir spritmonitorcu daha ha ? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yakıtından korkuyordum bu gün teslim aldım arabayı  :) ne yakarsa yaksın araba budur ama ankaranın sıkışık olmayan trafiğinde bir şey yakmaz bu araç ben belki ankarada oturan arkadaslar bilir eryaman ulus zaten nerdeyse şehirler arası yol gibi tek ışık durmuyoruz onun için çok yakacağını sanmamakla beraber bu gün 5.9 u gördüm 90 ı geçmeden sabit hız giderken ki dahada düşer. Abilerim ben bu arada hepinize çok teşekkür ederim ben bu forum sayesinde aldım aracımı çok aktif olamıyorum ama bilgi paylaşımınız olsun yardım severliğiniz olsun çok güzel. Tekrar tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gelmez mi  :) Plazadada bir çok mazda kullanıcısının fikrini almak nasip oldu herkes okadar memnun ki  :) demek opelle ızdırap çekeceğim varmış ne yapalım kısmet bu zamana imiş  :) teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün malatya yaptım, git gel 285km civarı yol yapmışım.

Malatyaya gidiş 90km yol ,hız 110km sabit ,cruise control ile ortalama 7.4lt, ortalama hız 96km görünüyor bilgisayarda.

Malatya çıkıştan, elazığ girişe kadar yine 90 km , 8.3lt , ortalama hız 106 km.

dönüş yolu daha yokuş. ve araba rampada kesinlikle gitmiyor :( 626 ile 140la rahat gittiğim yerde 120 de zorlandı araç. Düzde iyi gidiyorda, yokuş performansını beğenmedim.

ama şu var s virajlara 110 ile girmeme rağmen en ufak kayma, çizgiden çıkma yaşamadı.

yol tutuş 11, motor 8 , yakış 7 :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Savaş, tabii benim dediğim eski modellerdeki durum, belki yeni modellerde hesaplama mantığını değiştirmiş olabilirler. Kullanıcı kitabında bir bilgi var mı bununla alakalı ?

Ortalama Yakıt Tüketimi

Bu mod, aracın kullanılmaya başlamasından , akünün bağlanmasından veya değerin sıfırlanmasından itibaren yakıt tüketimini ve alınan mesafeyi hesaplayarak ortalama yakıt ekonomisini gösterir.

Burak servis kitapçığında yazan bu, yani sıfırlandığı andan itibaren alıyormuş eskisi gibi. Herhangi bir değişiklik yok.

:krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Yakıt değerlerini görünce iyice kafam karıştı herkes farklı bir değer söylüyor :)

Yeni Mazda3 1.6 impresive sedan A/T modelini almak istiyorum.yakıt konusu iyice kafamı karıştırdı.Acaba Honda civic 1.6 primeline at ye göre ikiside aynı mı yakar acaba yoksa mazdamı daha fazla yakar hala karar veremedim.

Birde kullanım şeklimi size söyleyim. şehiriçinde fazla hız yapmam,kırmızı ışığı görünce ayağımı gazdan çeker yavaş yavaş gider dururum.Çok nadir zorlayarak kalkarım.Bursada yaşıyorum ve yollar biraz rampalı, şehirdışında arabayı 98e sabitler öyle giderim.yanlız yokuşlarda beni düz yolda geçenlere gıcıklık rampa yukarılarında kökler giderim ve deviri hep sabit tutmaya çalışırım.çoğu arabaya rampalarda tozumu yutturmuşumdur :) Ama artık bu durumdan vazgeçmem gerekecek gibi gözüküyor.

Bu tarz kullanım tarzı olan araç sahipleri (rampa olayını unutuyorum artık :) yakıt değerlerini söylerlerse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt değerlerini görünce iyice kafam karıştı herkes farklı bir değer söylüyor :)

Yeni Mazda3 1.6 impresive sedan A/T modelini almak istiyorum.yakıt konusu iyice kafamı karıştırdı.Acaba Honda civic 1.6 primeline at ye göre ikiside aynı mı yakar acaba yoksa mazdamı daha fazla yakar hala karar veremedim.

Birde kullanım şeklimi size söyleyim. şehiriçinde fazla hız yapmam,kırmızı ışığı görünce ayağımı gazdan çeker yavaş yavaş gider dururum.Çok nadir zorlayarak kalkarım.Bursada yaşıyorum ve yollar biraz rampalı, şehirdışında arabayı 98e sabitler öyle giderim.yanlız yokuşlarda beni düz yolda geçenlere gıcıklık rampa yukarılarında kökler giderim ve deviri hep sabit tutmaya çalışırım.çoğu arabaya rampalarda tozumu yutturmuşumdur :) Ama artık bu durumdan vazgeçmem gerekecek gibi gözüküyor.

Bu tarz kullanım tarzı olan araç sahipleri (rampa olayını unutuyorum artık :) yakıt değerlerini söylerlerse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Yakıt değerleri kullanıma göre gerçekten çok değişiyor mesela ben mazda 3 otomatiğe max. 9 lt yaktırırken kardeşim 8.5 babam 10 lt yaktırabiliyor.. Aynı klasmanda Civic 10 lt Corolla 8.5lt Golf ve Audi A3 11-12 lt yakmaktadır karar sizin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

demek ki honda civicte te alsam mazda 3 te alsam ikiside 100km de 10.5 yaksa desek. ayda da 850 km yapsam. 10.5*8.5=89,25 litre benzin yakarım hadi benzinde 3.70 desek, 3,70*89,25= ayda maximum 330 tl benzine veririm  :tey: :tey: :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...