Jump to content

2010 Yakıt Tüketimi Hakkında

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aynı zamanlarda alınmış 2010 model bir Mazda 3 HB, otomatik vites ile Honda Civic 1.6 otomatik vites arabaların yakıt tüketimlerini karşılaştırdık.

Ben ne yaptıysam şehir içinde 9.3 lt nin altına düşüremedim. Biraz gaza dokunsam 9.4 oluveriyor.

Civic'i olan arkadaş boşver yol bilgisayarının verdiği değerleri, gerçek bir karşılaştırma yapalım dedi.

Her ikimizde benzin lambamız yandığı anda (en fazla 2 km fark etmiştir) ilk benzinciden (şehir içinde olduğumuz için ikimizde aynı yerden benzin aldık) 100TL lik benzin aldık.

Ben Mazda 3 ile 280 km yaptım, arkadaşım ise civic ile 330 km yaptı.

50 km fark var ki bu da az bir yol değil.

Sonuç ortada, Mazda 3 geçekten çok benzin yakıyor.

üstte de yazdığım gibi 2005 model honda crvyi şehiriçi bursa trafiğinde 100km de ortalama 10.3 yaktırdım. o zaman ki katalog değerinde 12,8 l. yazıyordu. mazda 3 te 9un altına düşüreceğimi umut ediyorum.aldığımda burda yazacam gerçek değerimi :) birde haftasonu bayiye gittiğimde hb modeli sedana göre biraz daha fazla yakar dedi ama çok değil tabiki farkı pek anlayamazsınız dedi, sebebini sorduğumda hb sedana göre 35-40kg fazla dedi ve emisyon oranları farklıymış.

birde arkadaşlar şöyle bişey var dün başıma geldi normal hızlarda seyrederken o kadar çok hızlı giden kişilerle abartmıyorum 15km sonra ki ışıklarda aynı anda durduk ışık ilk yandığında durmuşlardır büyük bir ihtimal aniden.ben ışığı gördüğümde gazı ayağımdan çekip yavaşlayarak durmasını bekliyorum yeşil ışık yandığında ben hala daha gidiyordum aynı anda ışıklardan geçtik.yani demek istediğim o kadar çok bassanızda şehiriçinde aynı zamanda yol katediyordusunuz.çoğu kez başıma geldi bu olay.birde dün şunu iyi farkettim gaz pedalının seviyesini iyi öğrenmek lazım.bir kademeden sonra çokta bassanız araba aynı hızdaseyrediyor.dün denedim bayağı bir yüklendim gaza sonra yavaş yavaş çektim aynı hızda gidiyuosunuz.şöyle örnek vereyim deviri normalden 300-400 devir yüksekken arabanın anlık tüketimi 14 lt seviyesindeyken ki hızım 90km, yavaş yavaş çektim anlık tüketim 10a düştü hızım hala 90dı.gaz pedalının kademesini iyi bilmek gerekiyor.

ama o kadar çok kafaya takacak bişey değil hayat böyle geçmez arabadan harbi zevk alınmıyor kafa devamlı ortalama yakıtta.

kardeşim dün şöyle dedi benim poloda ortalama yakıt göstergesi yok kafam rahat diyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 225
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• Fotifoti

17

• S.Halilduru

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

bizim 626 da da yok :)  yav basın tadını çıkarın ,boşverin zaten yine çizmiş enikler. of ulen 3 ayda ıskartaya çıktı araba :(

valla ben 1000km ye kadar sakin kullanıam sonra basacam valla.biraz tadını çıkarıcam.eyyy rampadaki mercedes bmw audi sürücüleri bekleyin geliyorum  :sopa::) mesele düz yolda geçmek değil yeğen mesele rampada geçmektir 

arkadaşlar biraz tadını çıkarın, heyecanınız geçtikten sonra yaparsınız tasarrufunuzu.

ben 100km de 10litre yaktığını bile bile alıyorum, arabaya hasta oldum çünkü.

boşverin sakınan göze çöp batarmış, en önemlisi allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin gerisi hikaye.az basıp tasarruf edersiniz gelir itin biri çarpar,arabayı çizer, parkta hayvan gibi kapıyı açarlar arabyı göçertirler yaptığınız tasarruf uçar gider.biz daha honda crvyi yeni aldığımız gün çocuğun teki bisiklette arkadan vurdu.çok hafif göçük duruyor nazar boncuğu niyetine...  :2funny::kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı zamanlarda alınmış 2010 model bir Mazda 3 HB, otomatik vites ile Honda Civic 1.6 otomatik vites arabaların yakıt tüketimlerini karşılaştırdık.

Ben ne yaptıysam şehir içinde 9.3 lt nin altına düşüremedim. Biraz gaza dokunsam 9.4 oluveriyor.

Civic'i olan arkadaş boşver yol bilgisayarının verdiği değerleri, gerçek bir karşılaştırma yapalım dedi.

Her ikimizde benzin lambamız yandığı anda (en fazla 2 km fark etmiştir) ilk benzinciden (şehir içinde olduğumuz için ikimizde aynı yerden benzin aldık) 100TL lik benzin aldık.

Arkadaşım,

Bu yakıt karşılaştırması hesabını kesinlikle İsa'nın dediği şekilde yapmalısınız ki doğru sonucu versin.

Siz ve Civic sahibi arkadaşınız depolarınızı fulleyin ve aynı km yi yaptıktan sonra tekrar fulleyin.ikinci fullemede ne kadarlık yakıt aldıysanız yaptığınız tüketim odur.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence en doğrusu şu şekilde olur. araçlarınızı değişin.Aynı yolda, aynı sürücüyle, aynı sürüş tekniği ile arabayı sürerseniz o zaman %100e yakın bir sonuç alırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bursa'dan bir Mazda3 daha... En kısa zamanda aramızda görmek dileğiyle.

Bursa'nın neresinden? Tanışalım...

valla ben 1000km ye kadar sakin kullanıam sonra basacam valla.biraz tadını çıkarıcam.eyyy rampadaki mercedes bmw audi sürücüleri bekleyin geliyorum  :sopa::) mesele düz yolda geçmek değil yeğen mesele rampada geçmektir 

arkadaşlar biraz tadını çıkarın, heyecanınız geçtikten sonra yaparsınız tasarrufunuzu.

ben 100km de 10litre yaktığını bile bile alıyorum, arabaya hasta oldum çünkü.

boşverin sakınan göze çöp batarmış, en önemlisi allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin gerisi hikaye.az basıp tasarruf edersiniz gelir itin biri çarpar,arabayı çizer, parkta hayvan gibi kapıyı açarlar arabyı göçertirler yaptığınız tasarruf uçar gider.biz daha honda crvyi yeni aldığımız gün çocuğun teki bisiklette arkadan vurdu.çok hafif göçük duruyor nazar boncuğu niyetine...  :2funny::kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok ben sakınmıyoru, hiç öyle mala mülke bakmam. zaten gözümde de öyle ahım şahım bişey değil yani, orta sınıf bile dğeil ya c sınıf bi araç . ama o dediklerinin hepsi oldu 1 ayda :) kapı göçertme, tampon sürtme , çocuklara resim kağıdı :) azmettim bi dahaki sefere mersodan aşağı almıycam , madem batıyor tam batsın  :2funny:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok ben sakınmıyoru, hiç öyle mala mülke bakmam. zaten gözümde de öyle ahım şahım bişey değil yani, orta sınıf bile dğeil ya c sınıf bi araç . ama o dediklerinin hepsi oldu 1 ayda :) kapı göçertme, tampon sürtme , çocuklara resim kağıdı :) azmettim bi dahaki sefere mersodan aşağı almıycam , madem batıyor tam batsın  :2funny:

bana versene o zaman  :D

c180 abi ondaki tip başka hiç bir arabada yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bana versene o zaman  :D

c180 abi ondaki tip başka hiç bir arabada yok...

4 yıl 9 ay satamam :) benden başkası da kullanamaz yassah  :fiuw: gönlümdeki araçta aynen c180 ama 4 yıl 9 ay beklemek durumundayım ..

murat senin meymenetsizin c180 amg den az yakıyor biliyorum, ama geçen istanbula gelirken ankara-ist otobanında 160 la gidiyordum yanımdan bir geçti bir daha görmedim  :fiuw: senin meymenetsizde görünmez olabiliyormu  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

boşuna parmaklarınızı yormayın  :D benim meymenetsiz siz in 3 lerden az yakıyor  :2funny:

bende at arabası var suan saman ve su verdim mi gidiyor  :2funny: en ucuz yakıt ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Tatil başlangıç ve bitiş arası

1960 km yol yapmışım

2,5 depo benzin harcadım.

bilgisayar ortalama 6 lt gösteriyor. Ortalama hız 60 km

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Daha önce arabamın en cimri kullanım şeklimle 9.3 e düşebildiğini, ne yaptıysam da daha aşağı düşmediğini yazmıştım.

Bu değer şehir içinde aldığım değerdi, hiç uzun yol deneme imkanım olmadı.

Geçen hafta tatile gittim. Bursa - Kuşadası

Hem Bursa otobanı, hem Aydın otobanında cruise control ile sabit hızda 110 km ile gittim.

Gidiş geliş 900 km yol yaptım. Neredeyse yolda hiç dur kalk yapmadım. Otoban haricindeki yollarda hep 90 km sabit hızla gittim.

SONUÇ: 9.0 lt

Benim arabamda sorun olduğunu düşünmeye başladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki 110 km ile giderken anlık sarfiyat ne gösteriyordu dikkat ettin mi ?

Benim 2004 model 4 ileri AT şanzımanlı 2000 cc Mazda6 da bile yol düz iken yaklaşık 7.0 - 7.4 gösterir 110 km hızla giderken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hız'ın 110 civarlarında olmasından dolayı kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Geçen hafta bende kuşadasındaydım. haberimiz olsaymış görüşürdük orada.

1960 km yol yaptım, şehir içi şehir dışı karışık olarak. ortalama 6 litre gösteriyor. Fakat şunu farkettim gece yolculuğu yaptığım sırada 80km sabit hızla giderken ortalamamın 5 küsürlarda olması, 120 ile giderken 7 litreye yaklaşması dikkatimi çekti.ayrıca otomatik aracın 4 vites olmasıda sarfiyatı arttıran bir neden olabilir belki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakıt tüketimi böyle hesaplanmaz ki....

iki aracında deposu aynı benzinlikte full olana kadar doldurulur.(aynı benzinlikte çünkü pompaların otomatik atışı pompaya göre değişiyor.)

Sonra ister depo bitene kadar isterseniz de ciddi bir veri verecek bir km yaparak tekrar iki aracı aynı benzinlikte depoyu fullersiniz. iki araçta kaç litre ya da kaç tllik benzin aldı ise yapılan km ye bölünür. (burada ilk alınan benzinin tutarı önemli değildir.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...