Jump to content

2010 Yakıt Tüketimi Hakkında

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracı sıfır aldığım gün full 190 TL benzin aldım. şu an araç 389 KM'de ve bugün itibarı ile ışık yandı tek çizik işareti var.. Eğer bu kadar paraya bu kadar km ise hayal kırıklığı ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 225
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• Fotifoti

17

• S.Halilduru

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

bende aynı şeyi soracaktım, 11,1lt  banada yüksek geldi biraz, depoyu fulleyip ortalamaya bakıyorum ve bende bazen işe gidip gelirken geç kalmamak için bastığım oluyor ki onda da ortalamayı 9,5lt'e birkere çıkarabildim onun haricinde ortalama 8-8,5lt arasında geziyor normal kullanımda. bakalım bugün depoyu fulledim, bu depoyu sakin kullancam ilk 40 km'de ortalama 7,4lt her düzlükte cc set :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son depoyu 7.4 ortalama ile bitirdim. 560 km yapmışım. (yol bilgisayarı 0'ı gösterdiğinde)

genelde 600'ü geçerim bir depo ile ama bu sefer bayramda yazlık dönüşü sınırları biraz zorladığımdan km düştü herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir tabii ki. Hatta 5000'den sonra daha da düşer (benim düştü ordan biliyorum).

bence yakıt tüketimi düşmüyor sadece bilgisayar ekranında görünen düşüyor

çünkü ben ilk aldığımda da aynı kilometreyi yapıyordum, şimdi de aynı kilometreyi yapıyorum.

bilgisayarda çok az düşme oldu.  7,6 dan 7,2 ye düştü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest uyumsuzelement

en sonunda bir tüketim hesabı yapayım dedim kmde 33.7 kuruş yakıyor şehiriçi ,dur kalk trafik ve hatta her sabah hatunun servisini beklerken 15 dk boşta çalışması dahil havalar soğuduğundan beri turbo daha bi verimli oldu bende boosta girmeden kullanmayı öğrendim artık :D dün gece 12:30 gibi Kadoru evine bırakırken Full benzinliktende Fulledim depoyu  bu tempoda kullanabilirsem eger(sanmıyorum illaki bir yerde dibine kadar basarım :D) tam depoyla şehiriçi menzilinde tarih yazabilirim her an :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her zaman 97 oktan aldığım aracın benzinin bitirdim. bilgisayar göstergesi 0 olduktan sonra bir 50km daha kullandım. Sonrasında 95 oktana geçtim. Depoyu doldurmadım bu sefer 70tl'lik aldım.araçtaki değişiklikleri gözleyeceğim.

En son depoyu bitirdiğimde yakıt ortalaması 6,8  :tey:  :tey:

95 oktanda fark olacak mı bakalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

her zaman 97 oktan aldığım aracın benzinin bitirdim. bilgisayar göstergesi 0 olduktan sonra bir 50km daha kullandım. Sonrasında 95 oktana geçtim. Depoyu doldurmadım bu sefer 70tl'lik aldım.araçtaki değişiklikleri gözleyeceğim.

En son depoyu bitirdiğimde yakıt ortalaması 6,8  :tey:  :tey:

95 oktanda fark olacak mı bakalım :)

ben aracı ilk aldığımda denemiştim 95 ve 97 oktanı, 95 te kayıplar var gibi geldi bana sonra hep 97 ye devam ettim şimdi mecburen 97 :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en sonunda bir tüketim hesabı yapayım dedim kmde 33.7 kuruş yakıyor şehiriçi ,dur kalk trafik ve hatta her sabah hatunun servisini beklerken 15 dk boşta çalışması dahil havalar soğuduğundan beri turbo daha bi verimli oldu bende boosta girmeden kullanmayı öğrendim artık :D dün gece 12:30 gibi Kadoru evine bırakırken Full benzinliktende Fulledim depoyu  bu tempoda kullanabilirsem eger(sanmıyorum illaki bir yerde dibine kadar basarım :D) tam depoyla şehiriçi menzilinde tarih yazabilirim her an :D :D

Araç otomatik vitesmi  arkadaşım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bülent abi şuan olmadığın için ben cevaplıyım :)  evet araç otomatik ve turbolu.ondan yakıt tüketimi biraz fazla :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aracımı alalı daha 1.5 ay oldu.2200 km deyim.

şu anki şehir içi yakıt tüketimi 9,2 gösteriyo.

sizce nasıl.

ben ilk altı ayda 3000 km yapmıştım :)

5000 km ve ilk bakımdan sonra esas değerlere ulaşırsınız, biraz daha düşeceğini tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler cevap için. Birde arkadaşlar belirtseniz o değerleri yakan araçlarınız otomatikmi düz vitesmi. Yüreğime iniyor bazen düz vitestemi bu değerler diye :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de 1 hafta önce sıfır hb otomatik aldım, 250 km çoğunluğu şehir içi kullandım, gösterge 11 lt gösteriyor şu an, umarım zamanla düşer en azından 10 ltye :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de 1 hafta önce sıfır hb otomatik aldım, 250 km çoğunluğu şehir içi kullandım, gösterge 11 lt gösteriyor şu an, umarım zamanla düşer en azından 10 ltye :(

Göstergeyi yeni benzin aldığında sıfırlamayı ihmal etme ama, yoksa çok uzun süreli bir ortalamayı görürsün ve kolay kolay da düşmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...