Jump to content

2010 Yakıt Tüketimi Hakkında

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

vallahi benim lastik kışlıkta değil ve yazlık lastik ama seninle aynı değerlerdeyim ama böyle giderse ferrari alacam ya da bir benzinlik kurmak lazım böyle yürümez

2010 mazda 3 impressive hb / at

şu an 1000 km yi yeni geçtim ve % 90 oranında şehir içi dur kalk ( yol bilgisayarı hız ortalamam 30 km/h ) aldığımdan beri 4 lastikte kışlık.

yakıt tüketimi son zamlardan sonra 0,38 kuruşa geldi 100 km de ortalama 10,9 litre tüketiyor.

bakalım umudumuz yazlık lastiklerde ve arkadaşların dediği gibi zaman içinde tüketimin azalmasında .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 225
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• Fotifoti

17

• S.Halilduru

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

2010 mazda 3 impressive hb / at

şu an 1000 km yi yeni geçtim ve % 90 oranında şehir içi dur kalk ( yol bilgisayarı hız ortalamam 30 km/h ) aldığımdan beri 4 lastikte kışlık.

yakıt tüketimi son zamlardan sonra 0,38 kuruşa geldi 100 km de ortalama 10,9 litre tüketiyor.

bakalım umudumuz yazlık lastiklerde ve arkadaşların dediği gibi zaman içinde tüketimin azalmasında .

2009 model AT sahibiyim

cok fazla dusus bekleme.yaz kış lastiği o kadar farketmiyor.

sehiricinde kullanınca 10 LT asağı değer gormen zor.(100 km) 8000 bin oldu arabam.

rahatlıga degismem su anda hicbir seyi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer rakamlar böyleyse ben bu işte yokum arkadaşlar araba süper ama buna bi çare bulmassam bu fiyatlarla ancak arabanın resmine bakarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kadir, genede çok değil mi? Bu mesajları okuyan bir arkadaşım: "Çok methettiğin Mazda 9 litreiakıyor?" Diye benle kafa yapmaya başladı. Ben anlamadım bu işten. Millet, 2000 motorlu arabalarla 7-9 litrelerde geziyor. Bizde 1600lerle 10 litrelerden bahsediyoruz.

Yani insanın aklına gelmiyor değil,

1- Ya Mazdalar (en azından 3ler) kötü araba,

2- Ya da kullananlar kötü sürücü.

Çünkü biri değil, ikisi değil, hemen hemen herkes aynı dertten muzdarip. Demekki 1. şık değil. E, ama Mazda da iyi araba (değil mi yoksa).

Söyleyin bana, bu nasıl iş?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm turbosuz 1.6 benzinli araçlar hemen hemen aynı tüketiyor.Bu araç fazla yakıyor demeyin, başka bir 1.6 araca binin ona göre karşılaştırın bence...

Benim aracım mazda 3 1.6 otomatik.Erzurum-İstanbul yolculuğumda 4kişi ve bagaj tamamen dolu 100 kmde 5.7 litre yaktım.Fabrika verisi 6.4 :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada öyle bir kanı oluştu ki, 3ler 1.6 ama 9-10 litre yakıyor. 2000 model üstü ve çoğu 100bini görmeyen yeni teknoloji arabalarda bu sonuç komik geliyor.

Burada bir çok insan bunu dile getirince sorasım geldi.

Ben Yalova'da şehir içi kullanımda 10 litre civarında (+- 0.50Lt) çıkıyor. Benim sert karakterli kullanmama, arabanın yaşına ve otomatik olasına rağmen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte Mustafacım, bana öyle verilerle gelin. :D

Abi kullanmasını bilene az yakıyor.Babam ortalama 7.6-7.8 civarı yakıyor.Hiç değişmez :D Ben işin zevkinde olduğum için 13 litre civarı tüketiyorum aynı yollarda... Bu demek oluyor ki önemli olan araç değil şofördür :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

..... Bu demek oluyor ki önemli olan araç değil şofördür :D

Katılıyorum arabanın tepkilerini iyi bilene az yakıyor.

İşte bu kadar.

"At, binicisine göre kişner" derdi. ulu büyük dedem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşımın hondasında tüketim 12lerde... hani şu 5,5 litre yakan 125hplik performans canavarı hondalarda!!!(tiptronik)

aynı araçtan bizde de var. 2010 model ve daha 5600km civarında. triptronik vites. aracın ortalaması ise 7.1.

demek olur ki, araba kullanmak var, araba kullanmak var. unutmayın ki at binicisine göre kişner.

sahibi olduğum 350km deki mazda3 düz vites aracım honda ile aynı kullanım tarzında 7,5 lt tüketiyor. bu da diğer bir soru işareti size :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanım

aynı araçtan bizde de var. 2010 model ve daha 5600km civarında. triptronik vites. aracın ortalaması ise 7.1.

demek olur ki, araba kullanmak var, araba kullanmak var. unutmayın ki at binicisine göre kişner.

sahibi olduğum 350km deki mazda3 düz vites aracım honda ile aynı kullanım tarzında 7,5 lt tüketiyor. bu da diğer bir soru işareti size :)

kullanım tarzı bir etken

ama en onemli etken trafik yogunlugu

ozellikle otomatik araclarda

ist.da yogun bi trafige girerseniz ortalama 20 den aşağı düşün gorelim :)

yogun olmayan trafikte degerler dusebilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni kasa şehiriçinde 7.1 lt yakıyorsa ben koşa koşa gidiyorum bayiye, hemen değiştireyim 2009 model AT aracımı..

1 yıldan beri şehir içinde gaz pedalına ayağımın ucuyla dokunduğum halde ortalamam 9.5-10 lt. şehir dışı değerim 100 km hızı geçmeden istanbul- antalya 6.8 lt, 100 km'yi geçerek antalya-istanbul 7.8 lt.

semavi astra da çok yakıyor demiş ama, önceki aracım 2007 model astra 1.6 enjoy easytronikti ve mazda3 ile aynı kullanım şekliyle o aracın şehir içi ortalaması 6.8-7.5 lt'ydi. Şehir dışı istanbul-antalya 5.6 lt, antalya-istanbul 5.8 lt..

etrafımdaki farklı markaya sahip insanların yakıt tüketimleri şöyle:

2005 model pejo 307 otomatik, 2006 megane2 otomatik,  2006 golf otomatik şehir içinde 10 lt'nin altına inemiyor.

sonuç : guzular astraya göre çok yakıyor olabilir ama, diğer araçlarla karşılaştırıldığında çok ta yakmıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında ufak bir detayı da atlıyor muyuz acaba, arabanın ağırlığı da bir etken gibi geliyor bana. Ben toyota corolla 1.6 kullanıyorum (96 model) mazda daha fazla yakıyor. BG aynı, motor aynı, sürücü aynı, sürüş detayları da aynı. tek fark ağırlık. Konu hakkında ben mi yanlış düşünüyorum acaba ya da farklı bir etkenden midir? Açıkçası ben kendi kullanım tarzıma bakarak, 100 km / 9.1 lt. fazla geliyor bana. Yoksa az mı :) hehe

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

haklısın murat yakıtı etkıleyen en buyuk faktorlerden bırısı aracın agırlıgıdır

2010 yenı kasa mazda 3 s.ıcı 7.1/100 yakıyor agırlıgı 1190kg yanı bızım makyajlı kasalardan 60kg daha hafıf (makyajlı kasa 1250kg)anlıyacagınız agırlık yakıt konusunda onemlı bır faktor saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende yaklasik 700km deyim ve ortalama sehir ici kullanimim 8.4 e indi tabi ben biraz gazdan ayagimi cektim ilk baslari cok hareketli kullanmama ragmen 10-11 civarindaydi fakat simdi biraz daha sakin ve devirli kullaniyorum birde bir sorum olucak ozellikle kislari hararet isigi sonmeden hareket etmek dogrumudur yakit tuketimine bariz etki ediyor bekleyipte sondukten sonra hareket etsek ne kadar fark eder bu faktore dikkat eden oldumu hic??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış aylarında 20-25 sn bekleyip hareket edebilirsiniz.Fakat hareket ettikten sonra motor sıcaklığı artana kadar yüksek devirlere çıkmayınız ve düşük devirde aşırı zorlamayınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim sormak istediğim birşey var ya devirli sürün derken ne demek istiyorsunuz yani yüksek devirde daha mı az yakıyor araba açıklarmısınız lütfen!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim sormak istediğim birşey var ya devirli sürün derken ne demek istiyorsunuz yani yüksek devirde daha mı az yakıyor araba açıklarmısınız lütfen!

Birşey soracağım. Ortalama tüketimi sıfırlıyor musun hiç ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...