Jump to content

2010 Yakıt Tüketimi Hakkında

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 225
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• Fotifoti

17

• S.Halilduru

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Çmer beye aracı biz sattık. Böyle bir tüketim sıkıntısı başka müşteride daha önce olmadı. Ömer beyle de bu konuda defalarca kez görüştük. Aynı aracın impressive modeli bizim test aracımız ve herkes aracı deli gibi kullanıyor. Ortalama tüketimi 8.0-8.4 arasında geziyor. Bence bu tüketim yüksek. Kladı ki Mazda3 düzvites için 10lt aşırı bir rakam. Ömer beyin aracının lastik ve jantları değişti ancak bu tüketimi çok fazla etkilemez. Diğer kontrolleri için kendisini servise çağıracağız. Bazı arkadaşların söylediği gibi, düz yolda 90-100 km hızla 5.5-6.5lt tüketim aralığına düşüyorsa ortalama tüketimin 9lt veya daha fazla olması tamamen kullanım şekline bağlıdır. Düz yolda 5.5-6lt ye düşmüyorsa o zaman araçta bir problem aramak gerekir. Mesela kalkış anında hoş gelse de fazla gaz vermek, tüketimi tahmin edemeyeceğiniz kadar arttırır.

Ben kendi adıma idda ediyorum Türkiyenin heryerine 6lt tüketim ortalamasıyla giderim.  Gittim de...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim sormak istediğim birşey var ya devirli sürün derken ne demek istiyorsunuz yani yüksek devirde daha mı az yakıyor araba açıklarmısınız lütfen!

Devir ne kadar düşük olursa yakıtta o oranda az olur...

Fakat bu işlem yokuş çıkarken veya hızlanmak istedinizde uygun değildir.

Şöyle bir deneme yapın bence...

Depoyu tamamen doldurun.Km sayacını sıfırlayın.Düz bir yola çıkın, hızlanırken gaza yumuşak bir şekilde basın ve her 3000 devirde vites değiştirin, hızınız 90 km /h hıza geldiğinde hız sabitlemeniz varsa hızı sabitleyin (5. viteste) yoksa ayağınızı orada sabit tutun..Böyle 15-20 km gidin ve tekrar aynı yoldan dönüp benzin aldığınız pompadan tekrar depoyu doldurun.Kaç km de ne kadar yaktığına bakın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depoyu tamamen doldurun.Km sayacını sıfırlayın.Düz bir yola çıkın, hızlanırken gaza yumuşak bir şekilde basın ve her 3000 devirde vites değiştirin, hızınız 90 km /h hıza geldiğinde hız sabitlemeniz varsa hızı sabitleyin (5. viteste) yoksa ayağınızı orada sabit tutun..Böyle 15-20 km gidin ve tekrar aynı yoldan dönüp benzin aldığınız pompadan tekrar depoyu doldurun.Kaç km de ne kadar yaktığına bakın...

Evet en saglikli deneme..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

doğru bunu deneyeceğim

Devir ne kadar düşük olursa yakıtta o oranda az olur...

Fakat bu işlem yokuş çıkarken veya hızlanmak istedinizde uygun değildir.

Şöyle bir deneme yapın bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

okan bey şuan memleketteyim muğlaya dönünce gerekli kontrolleri beraber yaparız .bu arada izmire gittim arabayla 10.2 litre yaktı hızım 100-110 arasındaydı onuda gelince detaylı konuşuruz

Çmer beye aracı biz sattık. Böyle bir tüketim sıkıntısı başka müşteride daha önce olmadı. Ömer beyle de bu konuda defalarca kez görüştük. Aynı aracın impressive modeli bizim test aracımız ve herkes aracı deli gibi kullanıyor. Ortalama tüketimi 8.0-8.4 arasında geziyor. Bence bu tüketim yüksek. Kladı ki Mazda3 düzvites için 10lt aşırı bir rakam. Ömer beyin aracının lastik ve jantları değişti ancak bu tüketimi çok fazla etkilemez. Diğer kontrolleri için kendisini servise çağıracağız. Bazı arkadaşların söylediği gibi, düz yolda 90-100 km hızla 5.5-6.5lt tüketim aralığına düşüyorsa ortalama tüketimin 9lt veya daha fazla olması tamamen kullanım şekline bağlıdır. Düz yolda 5.5-6lt ye düşmüyorsa o zaman araçta bir problem aramak gerekir. Mesela kalkış anında hoş gelse de fazla gaz vermek, tüketimi tahmin edemeyeceğiniz kadar arttırır.

Ben kendi adıma idda ediyorum Türkiyenin heryerine 6lt tüketim ortalamasıyla giderim.  Gittim de...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de 2010 Model 1.6 HB Otomatik vites arabam var.

İlk aldığım zamanlarda gaza basmak hoşuma gidiyordu. Arabanın sesi, kalkışı, gidişi...

Tabi çok ta abartmıyordum. 1 depo ile hiç bir zaman 500km göremedim.

Gösterge 10.6 da takıldı kaldı. Kaç defa sıfırlamama rağmen 10 un altına hiç inemedim.

Sonra sürüş tekniğimi biraz değiştirdim. Gaza pedalda akrep var gibi bastım. Hız limitlerine uygun, çok sakin bir sürüşle (hatta düz yolda Cruise Control ile giderek) değeri en fazla 9.8 e düşürebildim.

Çok uzun süredik 9.8'de kaldı. Düşürmek için daha ne yapabilirim bilmiyorum ama en ufak bir araç sollamada bile gaza biraz dokunsam 2 dakka sonra 9.9 oluyor. Sonra yine gazı korkak korkak basarak zor zar 9.8 e geri geliyorum.

Böyle araba kullanmak çok sıkıcı. Ama 10lt üzerindeki değerler de bana çok normal gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vallahi aynı şekilde senin yaptığını yapıyorum dediğin çok doğru en ufak hareketlenmede ferrariden farkımız yok arkadaşlar :S

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim düz vites, şehir içi 8.6 civarlarında gösteriyor.bilgisayar

tabi bende şehir içi limitlerine uyuyor ve ekonomik kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik Araba sürüş teknikleri nasıl acaba...Hep ağır çekimdeymiş gibi mi hareket etmemiz gerekiyor. Yoksa otomatikten manual'e alarak sürsek daha mı doğru olacak. Benim 2009 modelde 4500 km deyim ortalam 11 litre. Ne yapsak acaba Reno Clio 1.2 mi alsak acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar benim yol bilgisayarı 9,1 gösteriyordu fakat gerçekten takılı kalmıştı :) Sıfırladım ve aradan 3-4 gün geçti 8.6 civarı göstermeye başladı ve hep şehir içi kullandım ve gaza basmadım resmen. İşin açığı ben arabanın biraz hakkını da vermekten yanayım. 4500kmlik arabayı da benzin yemesin diye sağar edemem. He tabii bu kişiden kişiye, keseden keseye değişir ama o kadar da kasmak bana manasız. Suan 9,1 görüyorum bilgisayarda ama arabam ve ben mutluyuz :) Darısı herkesin başına...Bilgisayar çıktı mertlik bozuldu resmen yahu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba aracı alalı 4.5 ay oldu.yaklaşık 4000 km yol yaptım.ortalama yakıt tüketimi 7 litre.ama cok sakın kullanıyorum aracı.100 km yi geçmiyorum.rampa aşağı inerken  ayağımı gazdan kesip tüketimi sıfırlıyorum.şehir içinde ışıkta bekleme gibi bir problemim olmadığı için değerlerim bu kadar düşük.ortalama hızım da 40 km civarında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaza doğru aracı yeni aldığımızda ortalama değer 7.2-7.6 lt arasında geziniyordu. Şimdi ise 9.0 - 10.0 lt arasında. sanırım hava şartlarının da etkisi oluyor baya.

bir de ben sıfırlamadıkça değer değişmiyor gibi geldi 2-3 haftadır. 10.2 olarak yazıyor ve 15- 20 km 80-90'a sabitlesem bile değişmiyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir de ben sıfırlamadıkça değer değişmiyor gibi geldi 2-3 haftadır. 10.2 olarak yazıyor ve 15- 20 km 80-90'a sabitlesem bile değişmiyor..

Evet çünkü ortalamanın hesaplandığı mesafe arttıkça düşmesi veya çıkması daha da zorlaşır ama bu ortalama değerin yanlış olduğu anlamına gelmez. Mazdalardaki yol bilgisayarı gerçeğe çok yakın değerler veriyor.

Kısa mesafe veya kısa zamandaki değerleri ölçmeden önce ortalama değeri sıfırlamakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaza doğru aracı yeni aldığımızda ortalama değer 7.2-7.6 lt arasında geziniyordu. Şimdi ise 9.0 - 10.0 lt arasında. sanırım hava şartlarının da etkisi oluyor baya.

O ortalama Burak Abi'nin de dediği gibi genel ortalamadır.

En son sıfırladıktan sonra atıyorum 5000 km yol gittiyseniz 5000 km nin ortalamasıdır.15-20 km 90 la gitmeniz pek bir değişlik yapmaz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

espas & erpas (logo şeklinde yazıldığından tam okunmuyor) seranat 29.99 tl olan.

100 tl paspas için isteniyorsa yedek parçada yandık. Zaten benzin de fazla tüketiyor yavaş yavaş pişman olmaya başladım mazda aldığıma şimdilik servise işim düşmedi ama umarım korktuğum gibi olmaz.

yapmayın 0km araç sahibisiniz zamanla düşücektir yakıt değeri, servis aksesuarları da biraz tuzlu oluyor malesef :(
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt konusunda şikayet edenlere benden tavsiye ya tüp takın ya da aracınızı satıp ya daha düşük motorlu benzinli araç alın veya dizel alın. 1.6 benzinli araçlar hemen hemen aynı yakıyor çünkü... Araca binmeyi eziyet haline getirmeyin...

Serviste ise yedek parçaları aynı sınıf çoğu araçtan ucuz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...