Jump to content

Lantis 7000 Devirde 2. Vitese Atınca 4500 Devire Kadar Güç Kaybı Var

canozcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu vites değişirken vites kolunun gittiği mesafeyi kısaltıyor İbrahim.Şanzıman oranıyla bir alakası yok :)

Evet biraz daha baktımda dişlilerin ömründende yiyormuş bu uygulama, dişlilerle oynamaktan başka çözüm yok sanırım yada gtr gtx şanzımanı getiricez zaten araçtan 2500 tane varmış 2000tane kalsa o 500 hurdaya çıkan aracı bulmam gerek :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

İbo.

şanzıman dişlileriyle uğaşacak ve "yapabilecek" babayiğit usta bulursan eğer, ödeyeceğin para arabanın yarı parası olur tahminen. kısa oranlı şanzıman istiyorsan, Tansu'nun arabasındaki şanzımanın aynısını bulman gerekiyor. Bugüne kadar duyduğum, gördüğüm tek kısa oran şanzıman onun arabasında.

Sana son bir tavsiyem olsun. Bildiğin üzere ben de 323BG leri çok seviyorum. Fakat şunu kabullenmek ggerekiyor. Eğer maddi imkanların oldukça iyi değilse, 323BG performans artışıyla uğraşmak için doğru araç değil. Benim eski arabam 217 bindeyken bile 15" jantlarla ve bitik baskıyla bile tekerleklere 85hp güç aktarabiliyordu. Yaklaşık 1 hafta kapımın önünde hem eski 323BG hem de şimdiki familia birlikte durdu. Emin ol familiaya binip gaza köklediğimde aradaki dağlar kadar farkı defalarca görmeseydim familiayı geri verirdim. ;)

Sonuç olarak ya komple motoru-şanzımanı-frenleri değiştir ya filtre-eksoz-buji v.s. gibi incik boncuk şeylerle kendi kendini tatmin et ya da git bir lantis al. yoksa sen uğraşırsın uğraşırsın, harcarsın harcarsın. Sonra gelir bir tane vti vtec - gti veya gsi basar sana tokatı geçer gider. Sen de saçını başını yolarsın arkalarından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonra gelir bir tane vti vtec - gti veya gsi basar sana tokatı geçer gider. Sen de saçını başını yolarsın arkalarından.

parmaklarına ağzına sağlık abi iyi bir ders verdin; şimdi ne desem boş ıı şey kem küm merak ettiğim için sordum gibisinden, ben almam gereken cevabı aldım abi :hi: :hi: :hi: :hi:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

moralinizi bozucam ama araba ciddi devir kaybediyor, adam gibi bir servis yada iyi bilen bi japon ustası bu sorunu çözücektir. Benimki karbüratörlü 323hb ama en fazla 2000 devir kaybedir o da tüplü oldugu için :(

İbo.

Sonuç olarak ya komple motoru-şanzımanı-frenleri değiştir ya filtre-egzoz-buji v.s. gibi incik boncuk şeylerle kendi kendini tatmin et ya da git bir lantis al. yoksa sen uğraşırsın uğraşırsın, harcarsın harcarsın. Sonra gelir bir tane vti vtec - gti veya gsi basar sana tokatı geçer gider. Sen de saçını başını yolarsın arkalarından.

ibo arkadaşımızın moralini bukadar bozmasaydınız keşke :)

lantise uygun kısa aralıklı şanzıman hangi araç şanzımanı olabilir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ibo arkadaşımızın moralini bukadar bozmasaydınız keşke :)

lantise uygun kısa aralıklı şanzıman hangi araç şanzımanı olabilir ?

bulmak zor olur sanırım ama avrupa sayfalarda adı geçiyordur biraz ingilizce yada almanca yeterli olur :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

familia ve lantislerin kasa hariç herşeyleri birebir aynı.

açıkçası ben hiç şanzıman yetersizliği gibi bir hisse kapılmadım bu zamana kadar.

7000rpm den 4500rpm e düşüp düşmediğinin farkında değilim açıkçası.

sağlıklı çalışan motor-şanzıman-elk. ve ateşleme sistemine sahip hiçbir familia ve lantisin böyle bir ihtiyaç hissetmemesi gerekiyor. Son olarak eklemek isterim; gırgırına kalktığımız bir laguna sahibi kardeşimiz aynen şöyle demişti "abi 1-2 neyse de sen 3 e attıktan sonraki uzamanı hiç unutmayacağım" :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

familia ve lantislerin kasa hariç herşeyleri birebir aynı.

açıkçası ben hiç şanzıman yetersizliği gibi bir hisse kapılmadım bu zamana kadar.

7000rpm den 4500rpm e düşüp düşmediğinin farkında değilim açıkçası.

sağlıklı çalışan motor-şanzıman-elk. ve ateşleme sistemine sahip hiçbir familia ve lantisin böyle bir ihtiyaç hissetmemesi gerekiyor. Son olarak eklemek isterim; gırgırına kalktığımız bir laguna sahibi kardeşimiz aynen şöyle demişti "abi 1-2 neyse de sen 3 e attıktan sonraki uzamanı hiç unutmayacağım" :D 

eklediğim videolarda herşey ortada. bir yetersizlik var ama şanzımanmı motara zayıf kalıyor;motor mu şanzımana bilemiyorum. önemli olan 2. vitesi 6000de yakalayabilmesi... ozaman lantisin tadı çıkar die düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi ben tekrar baktım ve bi kaç değil bi 10 15 videoya da baktım normal diğer lantislerle aynı kuruntu yapıcak birşey yok sanırım mustafa abiye hak veriyorum şimdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...