Jump to content

Mazda3 Dizel versiyonu Türkiye'de

okkko
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 68
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

4

• Gökhan

10

• M.E.G

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bu arada o kadar laf ettim ancak Ford Focus dizel ile karşılaştırınca fiyat çok da abartılı değilmiş. Titanium donanımı, titanium x paketi (sunroof vs.) ve esp ekleyince Focus 50bin liraya geliyor.

Tabi donanımsal artıları yok değil Focus'un.

Ancak Mazda 3 benzinli dynamic ile karşılaştırınca 10,500liralık fark sadece dizel motor ve 4yerine 6 hopörlörden ibaret...

Focus'ta dizel benzinli farkı 3-4bin lira civarında..

Bir de dizel dynamic Mazda3'te impressive'e göre ne eksik diye baktım;

- Arka Araç İzleme Sistemi (RVM)

- Isıtmalı ön cam

- Ön far yıkaması

- Park sensörü, arka

- Elektrikli açılır tavan

- Hız Kontrol Sistemi, direksiyon kumandalı

- Isıtmalı ön koltuklar

- Lastik basıncı izleme sistemi (TPMS)

Oldukça önemli özellikler olduğu kanısındayım..

Kesinlikle Katılıyorum, bu kadar eksik ile impressive ile arasında 4-5 bin lira bir de fark konulmuş, herhalde bunlar da konulursa 65-70 bin filan olacak araba, üzerine birde 52 binden lütfedilmiş... Tek rakibim THY mantığı bu olsa gerek... İşleri zor bu kafa ile... hala Müşteri, piyasa odaklı değil, kafamıza göre satış stratejisi ile devam ediyorlar... Bu kafa ile yoları açık olsun, 1-2 sene daha binerim sonra alternatiflere bakarız artık... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla Şimdi Jetta' ya da baktım da(tipini sevmem ya) fiyatlar Jetta ile aynı hemen, hemen, almışken donanımı daha fazla DSG 7 ileri alırım daha iyi, Mazda' yı seviyoz tamam da sevgi karşılıklı olmalı, platonik bozar bu saatten sonra beni... :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eylül ayında alırken bize dedikleri mazdanın dizeli gelmeyeceği yönünde idi.şimdi dizeli geldi.ne olacak şimdi.dizelinin geleceğini bilsem beklerdim.bizi mağdur ettiler.bu konuda ortak hareket edelim derim.çünkü bir tür aldatmaca var ortada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşağıdaki özellikler yok, şanzımandan haber yok. Millet 6-7 ileri viteslerle oynuyor. Bu fiyatla olmaz bu iş. Tam bir hayal kırıklığı olacak. Zaten bayi ayda 2 araç satsa bayram havasında, bunu zor satarlar. Alternatifleri daha güçlü diğer markalarda.

Dizelde olmayan özellikler. Ama 10 binlira farkı yapıştırmışlar anında. Ayıp.

- Arka Araç İzleme Sistemi (RVM)

- Isıtmalı ön cam

- Ön far yıkaması

- Park sensörü, arka

- Elektrikli açılır tavan

- Hız Kontrol Sistemi, direksiyon kumandalı

- Isıtmalı ön koltuklar

- Lastik basıncı izleme sistemi (TPMS)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence bu da bi satış stratejisi.bu özellikleri dizele koysalar kimse benzinli almazdı diye düşünüyorum

sanırım sıfır m3 alıcakları dizele yönlendiriceklerdir yeni bi araç belli satış miktarı hedeflerini gerçekleştirmek için ilerleyen zamanda kampanya gibi bişilerde yapabilirler satış yeterli gelmezse..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soğukken sessiz çalışan dizele ben daha rastlamadım. Böyük şeherliler, siz belki görmüşsünüzdür. :D

Toyota Corolla D-4D nin çalışmasını gördün mü abi :D Benzinliden bile daha sessiz meret :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç sabah marşa basılırken görmedim ki. Toyotonunda sadece motoru iy. Birde yakışıklı bir kasa yapsalar. Görecezmi bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu modelin dizel ve otomatik vitesi sanırım zor gelir,keza Fordda 2007 den sonra  dizel otomatik olayından vazgeçti Türkiyede.İşten anlayanlara sorduğumda sebebinin yine yakıt kaynaklı olduğunu söylediler.İmpressive modelinin dizel otomatiğine demekki yapsalar 60.000 TL isteyecek mazda:))),,,satış stratejisi bence çok yanlış.Umarım dizel otomatiği gelir,uygun fiyatlı olursa alırım bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir diğer noktada şu ki eğer bu donanımları getirtipte yalnış stratejilerinden kaynaklı satışlar düşük giderse bu defa dizel bu ülkede tutmadı diyeceklerdir.Umarım yaptıkları hatayı distribütörler falan zamanında farketmelerini sağlatır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanmam otomatiğin geleceğini. Yanlız şunuda belirtmeden geçemeyeceğim.

Zamanında, -bende dahil- "Amanın dizel gelsin, donanımı düşürsün ucuz ucuz satsın alırım" diyorduk. Arada "Filo arabası olursa yakarım guzuyu" diyen abilerimizde oldu ama onları saymamayım. :) Şimdi bakıyoruz, comfort modeli kesmiyor bizi. Çok mu buldumcu olduk? Comfortun yüzde biri bile donanıma sahip olmayan bir arabayı kullanan ben, şimdi comfort arabasını beğenmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Bu yakıt olayına katılmıyorum. Sıkışınca, lpg takılmaz, dizel otomatik olmaz yakıt kalitesi kötü vs vs deyip topu atıyor firmalar... Yakıt şirketleride en iyi ve sağlıklı yakıtı sunduklarını iddia ediyorlar... Saçma sapan iddialar. Yakıt kalitesi kötü getirmiyoruz diyen mazda ford ve psa grubu ile aynı motoru kullanıyor. o markalar yıllardır piyasayı kasıp kavuruyorlar. Mazda yakıta güvenmiyormuş!!! Pompacılar mazda görünce yakıtın içine yabancı madde mi katıyorlar? :sopa:

İşin bahanesi bunlar peugeot hyundai ,toyota nasıl çalışıyormuş bu yakıtlarla hemde hepsinin dizel otomatik seçeneği mevcut
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya benim anlamadığım Mazda Europe , Mermerler Oto'dan distribütörlük kavgasını arada satıcı olmadan daha ucuza getireceğiz diye yapmadı mı ??? Açıklamalar o yönde olmadı mı ???

Şimdi sorum Allah'tan arada kar marjı yokmuş :D ya birde Mermerler getirseydi Mazda 3 Dizeli :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence bu da bi satış stratejisi.bu özellikleri dizele koysalar kimse benzinli almazdı diye düşünüyorum

Doğru, dizeller amele arabası kabul ediliyor zaten....:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mermerlerin yerinde olsam 3bin lira aşağı fiyat yazarım idnelik olsun diye.. sonrada taze bitti derim :D :D getiririm iki tane üzerinede satıldı yazarım o kadar, çamur at izi kalsın hessabıı

Ya benim anlamadığım Mazda Europe , Mermerler Oto'dan distribütörlük kavgasını arada satıcı olmadan daha ucuza getireceğiz diye yapmadı mı ??? Açıklamalar o yönde olmadı mı ???

Şimdi sorum Allah'tan arada kar marjı yokmuş :D ya birde Mermerler getirseydi Mazda 3 Dizeli :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toyota Corolla D-4D nin çalışmasını gördün mü abi :D Benzinliden bile daha sessiz meret :D

Mükemmel bir motor o, görmeyen duymayan inanmaz, bir çok benzinliden sessiz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...