Jump to content

Acayip Bir Durum?

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aksine araçlarımız egsozdan gaz atarken belirli bir sıkıştırma oranı ve minimum gürültüye göre ayarlanıyor bu geçen sürede büyük ihtimal egsoz değerleri değişiklik göstermiştir, yani aynı motorun daha az hava ve ses kirliliğini sağlaması için. Yinede bana en mantıklı gelen mustafa abinin teorisi yazılım farkı, şu farklı ülkeler için üretilmiş araç yazılım donanım farkları...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Mazda 3 lerde yazılım ile bu derece farklılık yaratılabilineceğini zannetmem,gaz pedalı bile klasik telli sistem ile çalışan bir motordan bahsediyoruz (gerçi ben çabuk tepki verdiği için memnunum bundan),üstelik turbo da yok ki basınç değiştirilsin edilsin,güç aynı tork aynı max devirler aynı kaputu kaldırdığımızda motorun görüntüsü bile aynı yani bir çivi bile çakmamışlar ekstradan,yazılım ile bu derece farklılık mümkün mü acaba?Yada bu kadar kolaysa bizim(eski kasa kullanıcıları) içinde bir update çıkarabilirlerdi.

Kısaca yazılımdandır demiştim ama ayrıntıya girmem gerekiyormuş demek.

Yazılım sayesinde motora kaç milisaniyede ne kadar benzin gönderileceğini biliyorsak, önceki yazılımda daha fazla benzin gönderilip 0-100 de küçük bir iyileşme yakalarken sarfiyatta az da olsa fazlalaşacağını tahmin etmek anormal olmaz herhalde. Ha eğer yazılım da aynıysa, kullanılan enjektörlerde değişiklik yapılmış olabilir. Ha diyelim ki yazılım aynı, enjektör aynı. O zaman test araçlarında kullanılan benzin farklıdır veya test sürücülerinin kafaları iyiydi ne yaptıklarını bilmeden ortaya konuşup durmuşlar demektir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kısaca yazılımdandır demiştim ama ayrıntıya girmem gerekiyormuş demek.

Yazılım sayesinde motora kaç milisaniyede ne kadar benzin gönderileceğini biliyorsak, önceki yazılımda daha fazla benzin gönderilip 0-100 de küçük bir iyileşme yakalarken sarfiyatta az da olsa fazlalaşacağını tahmin etmek anormal olmaz herhalde. Ha eğer yazılım da aynıysa, kullanılan enjektörlerde değişiklik yapılmış olabilir. Ha diyelim ki yazılım aynı, enjektör aynı. O zaman test araçlarında kullanılan benzin farklıdır veya test sürücülerinin kafaları iyiydi ne yaptıklarını bilmeden ortaya konuşup durmuşlar demektir :D

:egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herter serviste bu konuyu Ömer usta'ya sordum ve aslı şöyleymiş..

Eski kasa Mazda 3 te gaz telle çalışıyor buda araca ayrı bir atiklik kazandırıyordu(başka muadili araçlar kullanan varsa bilirler zaten aradaki atiklik farkını),yenisinde elektronik sisteme geçilmiş..bu sistem aracın hızlanmasına balta vuruyormuş,yakıt tüketiminin düşmeside buna ve aracın hafiflemesine bağlı dedi usta

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

mazda servisine sorduğumda mauel viteslerde pek bir değişiklik olmadığını fakat yazılım sayesinde otomuti viteslerde yakıtın düürüldüğünü söyledi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yazılımla ılgılıdır.yazılımla,arabaların torklarını artırabılıyorlarsa,dusurebılıyorlar.yenı teknolojılerde hersey elektronık kontrol sıstemlerı ıle calısıyor.bız buna mıkroelektronık dıyoruz.yanı gunumuzun bılgısayar teknolojısı.arabalarında mıkro cıp dedıgımız beyınlerı var.araba ıle ılgılı tum bılgıler ve degerler beyıne gırılıyor.bu gırılen bılgılerde yapılan herhangı bır degısıklık (yazılım),dolayısıyla alınan degerlerde degısıme neden oluyor. saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...