Jump to content

Kontrolde Zorlanıyorum Ne Yapmalıyım?

Guest izmitlii
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Düşük viteste gaza basarken bu oluyorsa normal. Özellikle dizelde torktan dolayı sağa sola gitmeye çalışır ki bu çoğu araçta vardır. Ama normal zamanda oluyorsa kesin birşey vardır.

Mazda 3 ' ün direksiyonun hassasiyeti ve tepkileri kendi sınıfında mükemmeldir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

4

• orcunkil

6

• barisdascan

6

Tabla burçlarını değiştikten sonra benim joeing'de tam sabit gidemiyor arada bi dalma yapar gibi oluyordu , bugün sağ-sol komple tabla değiştik ,şimdi bozuk zeminde pıtır pıtır , ve asfaltta gayet başarılı bir gidişi var. Rot balans ustası bakarken tam sağ-tam sol yapın boşluk varsa görecektir.

i5637130_fotograf-0035-jpg

ayrıca M.E.G nickli arkadaş doğru demiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yol tutuşuna diyecek bişey yok gerçekten, normal bir hızda giderken yolda aniden yana yatma gibi çökmeler varsa, yada yoldaki yamalar tek taraftaki tekerlere denk geldiğinde oluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim martı eylül ayında uçmaya başladı, 9000km de tabla burçları bozulurmu? bu yeni bir durum değil, daha önce farkettiğim ama normaldir diye geçiştirdiğim bir durum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili Arkadaşlar,

Büyük ihtimal bu sorun olarak bahsettiğiniz araçlar AB speclerine göre ön düzen ve direksiyon ayarı yapılmıştır. Avrupa'da yollarda su brikintisi olmaması ve tehlike yaratmaması için, yollar hafif kubbe şeklinde dizayn edilir. Yani orta şeridin bulunduğu yer hafif yüksek ve yanlara doğru alçalarak. Çoklu şeritli, yani bizdeki deyişiyle duble yollarda da durum aynı. Eğim bu sefer soldan sağa lineer olarakdır. Sürüş esnasında bu durumun dengelenmesi için hafif sola çeker şekilde direksiyon ayarı verilir. Eğer olmazsa araçlarda otobanlarda özellikle sağa çekme hissi oluşur. Türkiye yollarımızda böyle bir durum söz konusu olmadığından dolayı, siz sola çeker olarak hissedersiniz. Bu kadar çok arkadaş aynı durumdan bahsettiğine göre, bence bir hatadan çok böyle bir duruma benziyor.Bu durum ülkemize göre çok hafif bir direksiyon ayarı ile giderilebilecek bir durum.

Ayrıca bozuk yollarda, özellikle de asfaltın ağır vasıta tekerlekleri tarafından kanal haline getirildiği yollarda, araçların direksiyonlarında sağa-sola çekme hissetmek doğaldır. Bu durum ne kadar ince yanak ve/veya geniş taban lastik kullanılırsa o kadar artar. Ayrıca takviye sistemi ne olursa olsun (hidrolik ya da elektrik) direksiyonun ne kadar takviye edildiği de önemli. Eğer direksiyon daha fazla takviye edilmişse, siz bu çekmeyi o kadar az hisseder ve konforlu sürüş yaparsınız. Eğer bu takviye ne kadar azalırsa, çekme artar, konfor düşer ama hissiyat artar ve virajlarda daha sportif sürebilirsiniz. Çünkü ön tekerleklerde ne olduğunu aynen bilirsiniz. Mazda'nın sportif sürüşü düşünüldüğünde, diğer üreticiler arasında biraz daha az takviyeli direksiyon kullanarak, sportif hissiyata oynadığı düşünülebilir.

Tabi bu yaptığım açıklamalar herkes için doğru olmayabilir ve aracınızda rot veya direksiyon ayar problemi olabilir. Bu sebeple bu ayarlarınızı da kontrol ettirmenizi öneririm. Özellikle Türkiye gibi bozuk yollarda, her yıl mutlaka rot/balans ayarı yaptırmanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tek taraflı aquaplaning olduğunda çok belirgin hissediliyor, direksiyona karşı koymaya çalışıyorum gerçekten. ama dediğiniz gibi sportif bir düzenek olabilir. ve yine çok rahat dönen bir direksiyondan  beklemediğim bir durum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik aşınmaları da etkiliyor olabilir, yeni kış lastiklerimi çıkarttıp , nispeten eski yaz lastiklerini geri taktım arabanın gidişi bozuldu .. eski lastikler yaramadı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...