Jump to content

2.Nesil Mazda 3 İçin Hangi Motor Yağını Kullanmalıyız ?

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

56 dakika önce, quiteguide :

Bu quartz 9000 TR üretimi mi?

Bir de energy 9000 varmış, Türkiye de yok.🤔

IMG_20191110_191434.jpg

Yanlış bilmiyorsam evet. İzmir’de üretim tesisi vardı en son. Ama şanzıman yağı ithaldi mesela. Az gittiği için heralde. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Memnunsan sorun yok.

Energy 9000 5w40 olsaydı bir şans vermek isterdim, Motul yerine bizim insanımız kazansın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, quiteguide :

Memnunsan sorun yok.

Energy 9000 5w40 olsaydı bir şans vermek isterdim, Motul yerine bizim insanımız kazansın.

Quartz 5-40 ama a3 spec vermiş. Turbo ve direkt enjeksiyon demiş. Araç markalarına bakınca çok da japon üretimlerine yanaşmamışlar nedense. 

valla memnunum. Castrol, mobil, eneos koydum. En son total denedim. 80-100km hızdan sonra Akıcılık anlamında iyi geldi. Daha düşük vizkositeli. Belki de ondandır. Ama tercih sebebim de oydu. Çok marş az km yapıyorum. 

9CF55E48-3A80-4742-92A2-90D35EE1CE0A.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.10.2019 at 12:41, ozgur35 :

eneos kulananlar yag eksıltmeden şikayetcı En ıyı CAstrol

Yetkili servis Castrol magnatec 5w30 C2 mi kullanıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, abcsefa :

Yetkili servis Castrol magnatec 5w30 C2 mi kullanıyor

Mobil kullanıyordu benim gittiğim. Ama servise göre değişir. 

@ozgur35 ben kullandım. Yarım litre belki. Ama 100’den sonra istekli gitmiyordu makine. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

Mobil kullanıyordu benim gittiğim. Ama servise göre değişir. 

@ozgur35 ben kullandım. Yarım litre belki. Ama 100’den sonra istekli gitmiyordu makine. 

Abi A5 yeterlı cok para verip C2 almaya gerek yok bızım motorlar zaten turbolu degıl C2 aldım ben ındırımdeydı Zaten kıtapcıkta da A5 dıyo

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.10.2019 at 21:11, kml_77 :

Nedir hocam memnuniyet durumunuz? Bende de yağ eksiltme var . 5/40 düşünüyorum.

Şimdiye dek bir memnuniyetsizliğim olmadı.  En son ilk bakım yaptırdığım sıralar bakmıştım yağına  bir eksiltme yoktu. Yağ eksiltip eksiltmediğine müsait bir vakitte bakayım. Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar. Mazda 3 touring paket aracımda motor sıcakken araç off konumda 5 10 dk bekledikten sonra yağ kontrolü yaptım. Yağ çubuğunu silip tekrar çektiğimde çubukta bir damla bile yağ olmadığını gördüm. Aracı 1 hafta önce alıp toplamda 600km si uzun yol olmak üzere 900 km civarı yol yaptım. Aracı aldığımda satıcı yağ değişimine 5 6 bin km olduğunu söyleyince bakmamıştım seviyeye hiç. Sormak istediğim böyle bir durumda yağ ikaz ışığının yanması gerekmez mi? Yeni yağ sipariş ettim gelene kadar aracı kullanmamayı düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, fatih4401 :

Merhaba arkadaşlar. Mazda 3 touring paket aracımda motor sıcakken araç off konumda 5 10 dk bekledikten sonra yağ kontrolü yaptım. Yağ çubuğunu silip tekrar çektiğimde çubukta bir damla bile yağ olmadığını gördüm. Aracı 1 hafta önce alıp toplamda 600km si uzun yol olmak üzere 900 km civarı yol yaptım. Aracı aldığımda satıcı yağ değişimine 5 6 bin km olduğunu söyleyince bakmamıştım seviyeye hiç. Sormak istediğim böyle bir durumda yağ ikaz ışığının yanması gerekmez mi? Yeni yağ sipariş ettim gelene kadar aracı kullanmamayı düşünüyorum. 

Japonlar genel olarak akıllı değildir o kadar. Siz takip edeceksiniz. Kullanılan yyağ ne, km ne?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Mutlu Tekir :

Japonlar genel olarak akıllı değildir o kadar. Siz takip edeceksiniz. Kullanılan yyağ ne, km ne?

Yağı bilmiyorum, km 129k. Bu ışığı ne için koydular ki o zaman :) çubuğun alttaki kıvrımlı yerinde dahi yağ yok. Kimbilir kaç kmdir böyle. Yalnız motorun çalışması da gayet normal görünüyor. İlk marş, sessiz çalışma vs stabil gibi herşey. Hiçbir şey anlamadım ben bu işten. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, fatih4401 :

Yağı bilmiyorum, km 129k. Bu ışığı ne için koydular ki o zaman :) çubuğun alttaki kıvrımlı yerinde dahi yağ yok. Kimbilir kaç kmdir böyle. Yalnız motorun çalışması da gayet normal görünüyor. İlk marş, sessiz çalışma vs stabil gibi herşey. Hiçbir şey anlamadım ben bu işten. 

5-40 motul yağ kullanın. hemen değiştirin derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Mobil, castrol, eneos, Shell kullandım. Epey zamandır da total quartz 9000 nfc 5-30 kullanıyorum. Diğer tüm yağlardan daha yumuşak, daha akıcı motor devri sağladığını hissediyorum. En son 4 litreliğini bulamadığım için gittim motul aldım. O da eh işte. Total gibi değil. 

diyeceğim o ki, total quartz 9000 nfc bulamazsanız elf evolution 900 sxr total ile aynı yağ. Aynı speklere sahip. Aynı yerde üretiliyorlar zaten. Bilgi olsun diye yazdım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
02.10.2019 at 00:09, M.E.G :

Castrol edge titanium’ dan motul’ a geçtim  hiç bi artısını görmedim Mutlu. Bence kaliteli yağ kullanıyorsanız castrol, mobil v.b motor sesi kesildi bilmem ne falan hurafe. 

İlk çalıştırmada castrol motuldan çok çok iyidi onu da belirteyim. 

Aynen oyle ben de motul koydim soguk marşta aracin sesi artti. Motulun yagi cok kalin kiskan degil Kivami filtresiz bira gibi  hosuma gitmedi. Castrol daha iyiydi inceydi akiskandi soguk marsta arac sessizdi. 

Bu sefer shell veya total denicem Olmadi gene castrole doncem 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soguk marsta akicilik testi Motul xcelean Efe sonuncu Çünku cok kalin bi yag Bal kivaminda  biraz sıvısı iste o kadar diyim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@tansu87 nun tavsiyesi ile  Shell veya israrla Total önerdi. Totali siparis verip kargo ile 2 gun sonra gelmesini bekliyemedim  çünku Motul beni hayattan soguttu Havalar sogudu ve aracin icindeki Motul yag cok kalın oldugu icin arac sabahlari zorlanmaya basladi yazin belli olmuyordu bu sikinti lakin şu bi hafta havalar sogunca Motul xclean efe de kalin bir yag olunca soguk marsta sabahlari arac yaglanmiyor gibiydi ve beni rahatsiz etti bu durum. 5000 km yapmis  Motul 5w30 X cleanEfe yi hemen degistirdim bugun ve  kurtuldum. Zaten yukarda da paylastim video -30 derecede Motul'un akiskanligi son sirada Shel ve Total ilk siralarda ardindan Mobil ve liqio moly geliyor. Yetkili saticidan Shell aldim.

Ön yargili olmayin alin deneyin Bu aralar Motul cok popüler lakin ben pisman oldum. Bir daha asla isim olmaz kamyon yagi gibi kendisi. Fakat ben Motul xclean efe serisini kullandim. Belki diger serileri cok basarilir Motulun bilemiyorum 

Shell mukemmel bir yag. Motul ile zaten bu saaten sonra isim olmaz.

Shell Castrole gore cok cok iyi. Arac akici yag gibi sessiz performans cok artti. Castrol tum serilerini denedim A5 C2 Edge LL bile. Keske cok daha once Shell 5w30 hx8 e gecseydim Bi dahakine Totali denicem Ona gore Shel veya Totalle devam etcem

IMG20201107124627.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok yağ denedim. O ithal meşhur markaların bi güzelliğini göremedim. Hatta kötüymüş dedim. Ama mazda’da total nfc quartz 9000 kullanırken aşırı memnundum. Motor sessiz, 120’ye ne zaman çıkmış anlayamadan akıcı kullanımı vardı. Babamın 1.3 multijet motorunda da yağlar denedik. Hiçbiri shell hx7 5-40 gibi yumuşak sürüş keyfi vermedi. 1.3

sesten motor koruyuculuğu anlaşılmaz ama sürüşte akıcılık olarak total ve shell üstü görmedim. O markalara boşuna fahiş fiyatlar veriliyor kanımca

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...