Jump to content

2.Nesil Mazda 3 İçin Hangi Motor Yağını Kullanmalıyız ?

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

11 dakika önce, ozgur35 :

👍

DSC05553.JPG

Boşver c’yi. Sl-sm api a5 al geç 😁 bunlarda kükürt sülfür vs bir şeyler eksik. Bizim motorlar klasik sıralı başkan. 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

Boşver c’yi. Sl-sm api a5 al geç 😁 bunlarda kükürt sülfür vs bir şeyler eksik. Bizim motorlar klasik sıralı başkan. 

10 tl fazlaydı kanka paraya kıydım :D :D

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
22.07.2019 at 11:32, abcsefa :

a5b5 standart olarak çok yüksek bir standart değil galiba. O yüzden motul 5w40 xcess bu standartı sağlıyor gibi bir açıklama yapmıştı satıcı. Yine de araştırmak lazım 

Nedir hocam memnuniyet durumunuz? Bende de yağ eksiltme var . 5/40 düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, kml_77 :

Nedir hocam memnuniyet durumunuz? Bende de yağ eksiltme var . 5/40 düşünüyorum.

Motul'un 5-40 tam sentetiğini kullandım. Memnundum. 5-30 da eksiltme varsa motul 5-40 ı deneyin.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Motul'un 5-40 tam sentetiğini kullandım. Memnundum. 5-30 da eksiltme varsa motul 5-40 ı deneyin.

Castrol edge titanium’ dan motul’ a geçtim  hiç bi artısını görmedim Mutlu. Bence kaliteli yağ kullanıyorsanız castrol, mobil v.b motor sesi kesildi bilmem ne falan hurafe. 

İlk çalıştırmada castrol motuldan çok çok iyidi onu da belirteyim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, M.E.G :

Castrol edge titanium’ dan motul’ a geçtim  hiç bi artısını görmedim Mutlu. Bence kaliteli yağ kullanıyorsanız castrol, mobil v.b motor sesi kesildi bilmem ne falan hurafe. 

İlk çalıştırmada castrol motuldan çok çok iyidi onu da belirteyim. 

Doğrudur abi. Ben ses konusunda birşey demedim. :) Eksiltmeyi azaltmıştı bende.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Mutlu Tekir :

Doğrudur abi. Ben ses konusunda birşey demedim. :) Eksiltmeyi azaltmıştı bende.

Seni kastetmedim, internette dolaşan abartı bilgilere istinaden söyledim onu :)  15.000 km yaptığım castrol sabahları ilk çalıştırmada motuldan daha titreşimsiz daha sessizdi. İkiside 5-30 du yağların. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle bir yorum yapayım buraya son kez. Daha da yağ değişmem

. Mobil esp, motul nergy ve eneos multi kullandım bu 2.nesilde. Hepsi de 5-30. Aralarında fark göremedim. Ama bir şey vardı. Bir eksik vardı. Araç 100’den sonra sanki rahat gitmiyordu. Basınca gidiyor tabi, kesiciye kadar gidiyor ama sanki rahat değildi. 

en son total quartz 9000 future nfc 5-30 koydum. O 100 den sonra sanki zorlanıyor dediğim his kayboldu. Araç kendi kendine 120-130’a çıkıyor gibi. 

Neden total? Çünkü dexelia’yı total üretiyor. Neden total? Çünkü diğer 5-30’lardan daha ince. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, tansu87 :

Şöyle bir yorum yapayım buraya son kez. Daha da yağ değişmem

. Mobil esp, motul nergy ve eneos multi kullandım bu 2.nesilde. Hepsi de 5-30. Aralarında fark göremedim. Ama bir şey vardı. Bir eksik vardı. Araç 100’den sonra sanki rahat gitmiyordu. Basınca gidiyor tabi, kesiciye kadar gidiyor ama sanki rahat değildi. 

en son total quartz 9000 future nfc 5-30 koydum. O 100 den sonra sanki zorlanıyor dediğim his kayboldu. Araç kendi kendine 120-130’a çıkıyor gibi. 

Neden total? Çünkü dexelia’yı total üretiyor. Neden total? Çünkü diğer 5-30’lardan daha ince. 

Dikkat et de eksiltme yapmasın. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaklaşık 2 ay önce Mobil ESP Formula 5/30 Tam sentetik kullandım. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yada problem ile karşılaşmadım. Şimdilik kullanma süresinde memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Mutlu Tekir :

Dikkat et de eksiltme yapmasın. ;)

4000 oldu. İlk koyduğumda üst çizginin milim üstündeydi. Şimdi milim altında. O kadar olur. zaten 8 binde değiştiriyoruz. Ben memnunum valla :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
2 saat önce, Lupara :

Total Quartz INEO ECS 5W-30 ne dersiniz arkadaşlar? Çok uygun fiyatı var.

https://www.hepsiburada.com/total-quartz-ineo-ecs-5w-30-motor-yagi-4-lt-pm-otel0530qu004

ineo serisi quartz serisinin üstünde. Daha çok turbo ve dizel motorlar için tasarlanmış. Olur tabi. Ama quartz 9000 de spec’leri karşılıyor. Ben memnunum total’den. Önceki yağlarla 80-100’den sonraki akıcılık hissi ile total’in verdiği aynı değil. Total’de bir tık daha iyi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, tansu87 :

ineo serisi quartz serisinin üstünde. Daha çok turbo ve dizel motorlar için tasarlanmış. Olur tabi. Ama quartz 9000 de spec’leri karşılıyor. Ben memnunum total’den. Önceki yağlarla 80-100’den sonraki akıcılık hissi ile total’in verdiği aynı değil. Total’de bir tık daha iyi. 

Bu yag kullanilabilirse yag maliyetim ciddi oranda dusecek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, Lupara :

Bu yag kullanilabilirse yag maliyetim ciddi oranda dusecek. 

ineo serisi c spec’lerini içeriyor  dizel partikül vs olayları  v spec’leri a değerlerini karşılıyor mu bilmem. 

Quartz serisi a5 spec’ini karşılıyor  düşük vizkositeli ve şehir içinde sık marşa uygun  

hepsi bir yana mazda dexelia’yı 20 yıldır total üretiyor :) 

31539

31541

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Lupara :

@tansu87

Bu yag hem quartz hem ineo. Bu durumda bizim araclara uygun mu? Alip kullanayim mi? Ne dersiniz?

Öyle değil yaa :) ineo serisi o. Bir üst seviye diye geçiyor. 

hocam şöyle. Quartz 9000’e bakınca a5 var ve motor spec’leri okuyunca ford motor, volvo, land gibi markalar  özel olarak yazılmış. Bu markalar 2010 Senesine kadar mazda da dahil ortak platformda buluşan markalar. Motor da dahil. O yüzden tavsiyem ve kullandığım quartz 9000. Onun da fiyatı makul. Hatta belki aynı. Total istasyonlarından almak mantıklı olacaktır. Ben internetten yağ almıyorum artık. 

ineo’ya bakınca psa grubun dizel araçlarına daha uygun gibi. 

her koşulda ikisi de iyi yağlar. Zararı olmaz. Ama tercih ederkeb böyle şeyler düşünüyoruz maalesef :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...