Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Debriyaj Seti Değişimi

mmcay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkeze meraba arkadaşlar 2006 mazda 3'ün debriyajı çok yukardan kavrıyor

baskı balata bitmişmidir,yada kaç binde biter arabam  84.000 km ,de yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest izmitlii

valla benim de aynı. 100 binde aracım mazda 3. hem yukarda kavrıyo hem de ert gelmeye başladı bana. dibine kadar basınca ayağım yoruluyo şehirçinde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhaba arkadaşlar aracım mazda 3 dynamıc 2004 model debriyaj setini değiştirmem gerekiyor. Halihazırda servislerde de kampanya varken kaçırmak istemiyorum açıkcası. Sizlerden isteğim bunun bana ne kadara patlayacağıdır. Yada servisten parçayı alıp kendi ustama mı taktırsam arada uçurum olurmu fiyat olarak ? Serviste işçilik olarak ne alıyorlar debriyaj setini değiştirmeye ? Yardımlarınızı bekliyorum ... (sanırım konunun asıl yeridir burası)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya aslında servise sordum ama arkadaş bana net bi cevap vermiyor bunu da anlamış değilim. Sonuçta bunu daha öncede yapmışlardır değilmi? Ama bana verdiği cevap '' 500 lirayı geçmez '' Böyle birşey olurmu ya ? Bana debriyaj setinin fiyatını söyledi 220 lira indirimle 182 lira oluyormuş, şanzıman yağıda değişiyormuş. Ama işçiliği neden söylemez anlamam ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Saat başı 30 TL yazar herhal servis. Ne olacak ki işçilik... Bence garanti açısından yetkili serviste yaptırmak en iyisi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün servisten debriyaj setini 226 liraya alıp kendi ustama götürdüm. Zaten ustama güvendiğim için servisle ustam arasında kalmıştım. Yanılmadığımı görmüş oldum ustam bu işin hakkını veriyor, sabah 9 gibi başlayıp 11.30 gibi teslim ettiler aracımı. Pamuk gibi oldu debriyajım gerçekten çok farkediyormuş. Sonuç olarak işçiliğe de 150 lira verdim. Ha bu arada ön sağ bilya ve ön takım fren balataları da değişti işçiliğe bunlarda dahil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

debriyaj sertliği konusunda bende kararsız kaldım.

bu aracımı almadan önce arkadaşın 2009 model aracını test etmiş,debriyaj pedalının çok ama çok yumuşak olduğunu görmüş memnun olmuştum.

aldığım 2005 mazda3 de debriyaj pedalı sert geldi bana.bu zamanlamı sertleşiyor acaba.

birde bu pedalı yumuşatma imkanı varmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün servisten orjinal debr,yaj seti siparişim geldi.

mazda sachs kullanıyormuş. alman malı. ve piyasadan daha uygun fiyata satılıyor. 233 lira

yetkili servistemi yoksa özel tanıdığın bir servistemi taktıracaksınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

debriyaj sertliği konusunda bende kararsız kaldım.

bu aracımı almadan önce arkadaşın 2009 model aracını test etmiş,debriyaj pedalının çok ama çok yumuşak olduğunu görmüş memnun olmuştum.

aldığım 2005 mazda3 de debriyaj pedalı sert geldi bana.bu zamanlamı sertleşiyor acaba.

birde bu pedalı yumuşatma imkanı varmı.

Kocaeli-Körfez Yarımca Sanayi sitesi Gülünce Otomotiv...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kocaeli-Körfez Yarımca Sanayi sitesi Gülünce Otomotiv...

;)

kusura bakma seni arıyamadım kardeşim. :)

en kısa zamanda görüşmek dileği ile.

saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yetkili servistemi yoksa özel tanıdığın bir servistemi taktıracaksınız.

yetkili servis arabayı c. tesi alıp salı teslim edecekti yoğunluktan dolayı. benim servise otobüsle gidip gelmem bursa ankara arası yolculuk gibi olduğundan servisten malzemeyi aldım. ustama yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

2006 model mazda 3 aracımın debriyaj setini Ankara Şaşmazdaki Özdemir Otomotivde Yusuf ustaya değiştirttim. Önce Daıkın marka set takıldı ama aşırı sertleşti, sonra Sachs ile değiştirdi ustam yumuşacık oldu debriyaj. Ayrıca v kayışı da değişti, (servisin 1000 tl ye değiştirdiği kayış) tüm bunlar fiyat da işçilik dahil 470 tl civarında tuttu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SalihÇakmakçı

Hayırlı olsun. Sachs güvenilir bir marka. Orijinali de serviste 200 lira civarı. Parçayı nereden temin ettiğinizi ve kaça malolduğunu da paylaşırsanız forum adına iyi olur. (Telefon falan.)

Bu arada V kayışı ile ilgili eğer seti ile birlikte değişmişse çok uygun, hatta mümkün değil diyebileceğimiz bir fiyat. Ancak sadece kayış değişmişse hiç bir anlamı yok. Yıpranan değişmesi asıl gereken parçalar gergi, avara kasnak gibi parçalar.Kayışın tek başına değişmesi bir şey ifade etmiyor kanımca. Fiyatı da 50-60 Lira gibi bir şey serviste.  Asıl para götüren diğer parçalar. Geçen sene EVO'da değiştirmiştim işçilik dahil 540 Lira gibi bir paraya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Hayırlı olsun. Sachs güvenilir bir marka. Orijinali de serviste 200 lira civarı. Parçayı nereden temin ettiğinizi ve kaça malolduğunu da paylaşırsanız forum adına iyi olur. (Telefon falan.)

Bu arada V kayışı ile ilgili eğer seti ile birlikte değişmişse çok uygun, hatta mümkün değil diyebileceğimiz bir fiyat. Ancak sadece kayış değişmişse hiç bir anlamı yok. Yıpranan değişmesi asıl gereken parçalar gergi, avara kasnak gibi parçalar.Kayışın tek başına değişmesi bir şey ifade etmiyor kanımca. Fiyatı da 50-60 Lira gibi bir şey serviste.  Asıl para götüren diğer parçalar. Geçen sene EVO'da değiştirmiştim işçilik dahil 540 Lira gibi bir paraya.

Ankara Mazda Herter de debriyaj seti+aks keçe+yağ vs + servis ücretiyle toplam=682 TL bende debriyajın sertliğinden şikayetçiyim. Şehiriçinde uzun  süre kullanınca ayak tabanlarım su topluyor. O derece bir sertlik var. Usta değiştirmek lazım dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...