Jump to content

Şanzıman Yağı

chuey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

chuey dostum aracının modeli nedir ? benim 92 323 sedan teknik verilere göre 2.69 lt şanzıman yağı alıyor yağ numarası - 18C Soğuk havalarda 80 / 90..      normal mevsimlerde 75w / 90 de konulabiliyor ....  80 / 90 numara yağda araç ısınana kadar vites sert geçebiliyor tavsiyem 75w / 90 castrol sentetik ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ok yağın uygundur dikkat edilecek husus ne eksik ne fazla konulmamalıdır 100 gr fazla yağın bile şanzımana zararı olabilir 2.90 kg konulmalıdır ... ben kısa bir süre önce şanzıman yağımı 80 / 90 BP Ep. olarak değiştirdim ama araç ısınana kadar özellikle 2. vitese geçişlerde hafif bir sertlik oluyor araç ısındıktan sonra geçişler rahatlıyor.3 litrelik castrol 75w / 90 şanzıman yağını izmirde bulamadım sebebi 18 kg'lik tenekelerde satılıyordu.ihtiyacım olan ise 3 litreydi o seçenekte bp'de mevcuttu o sebepten dolayı bp kullandım ...http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=73020041&contentId=6009033

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün araba'nin kitabina baktim tekrar 75w-90 ve 80w-90 tavsiye etmisler 626'ya, 75w-90 yagi bütün dereceler icinmis ve 80w-90'da arti 10 üzeri dereceli ülkeler icinmis, danimarka cok soguk ülke oldugu icin 75w-90 yagi benim arabaya iyi gelir....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

arkadaşlar merhaba..

benim aracımda 626 98 model ov..aracı yaklaşık 14 aydır kullanıyorum ve yaklaşık 24 bin km yaptım araçla..yaklaşık 4 aydır araç özellikle motor soğukken vites birden ikiye geçerken hafif yada orta serrtlikte bir silkeleme var..acaba şanzıman yağı değişmeli midir ? yada anlatmaya çalıştiğim durumun başka bir nedenimi vardır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...