Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dün gece Ankarada bp ve shellde gazın 2.49 tl olduğunu gördüm. Evin yakınındaki petrolofisinde fiyat henüz değişmemişti. 2.35 tlden fullettim. >:( Ne olacak bu fiyat artışlarının sonu  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkese selamlar iyi forumlar bende  1997 323 pratica var bu aracların yakıtı nasıldır  kulanan bilen varmı aranızda saygılarımlaa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her gaz aldığımda depo farklı doluyor heralde bazen 230 kuruş çıkıyor bazen 350 kuruş çıkıyor... her seferinde full dolduruyorum... bu pompalardaki basınç farklılığından mı kaynaklanıyor yoksa benim arabada mı problem var acaba?? her seferinde de aynı  bp den alıyorum gazı... 10 gün önce gaz filtresini değiştirip yeniden ayar yaptım düşer diye umut ederken fena patladı içimde... bu arada önceki depoyu 2.18 den fullemiştim şimdi 2,48 den fulledim bunun da etkisi var heralde birazcık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her gaz aldığımda depo farklı doluyor heralde bazen 230 kuruş çıkıyor bazen 350 kuruş çıkıyor... her seferinde full dolduruyorum... bu pompalardaki basınç farklılığından mı kaynaklanıyor yoksa benim arabada mı problem var acaba?? her seferinde de aynı  bp den alıyorum gazı... 10 gün önce gaz filtresini değiştirip yeniden ayar yaptım düşer diye umut ederken fena patladı içimde... bu arada önceki depoyu 2.18 den fullemiştim şimdi 2,48 den fulledim bunun da etkisi var heralde birazcık...

üç dört seferde bir ölçüm yaparsanız daha genel rakamlara ulaşabilirsiniz... Mesela; dört sefer doldurdunuz ve toplam 200 liralık gaz aldı, bu dört seferde yaptığınız kilometreyi bi kenara not ederseniz, genel ve sağlıklı bir test yapmış olursunuz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depoyu doldurmak yerine her sefer aynı miktar benzin almak daha mantıklı. Zira aynı istasyon bile olsa pompadan dolayı farklılık olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı miktarlar almaya başlarsan bir süre sonra az çok ne zaman biteceğini tahmin etmeye başlarsın. Tabii her zaman en az çeyrek depo benzinin olacak ki ani bitişlerde sıkıntı olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

65 tl 240 km yaptım.gaz fiyatı 2,56 tl genelde çok fazla dur kalk ve düz yolu bulduğumda performanslı kullanım sonucu.. yakıt 100 km de 10,58 litre gaz demek oluyor. sakin kullansam 10 litre ve altı demek olur ki bence iyi bir rakam.. performans olarak max 170 yaptım dün yol olsa biraz daha da giderdi diye düşünüyorum. herkese selamlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni aracım mazda 1998 323 familia ile 40 tl gazla 170 km yaptım. litresi 2,29 lira burda yaklaşık 17.5 litre gaz aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

en son tüketim değerlerim.

40 ltr lpg ile 361 km yaptım bu yolun 61 km si sadece şehir içi olup geri kalanı şehir dışıdır fakat şehir dışı gittiğim yer Van dı,  yol çok kötüydü yol çalışmaları vardı vede kuzgun kıran rampalarından geçerek gidip geldim, yolun iyi olduğu yerlerde 3500 vede 4000 devirinaltına düşmedim anı şekilde rampalarda manuel olarak kullandım aynı şekilde 4000 devirle. litre fiyatı 2.50 tl den 100 tl civarında tüketimim oldu

100 / 361 = 28 krş ; otomatik 3 ileri vites mazda 323 HB mi seviyorum.:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

değerlerin çok iyi abi hele bide şehir içi olunca, benim araç otomatik olduğundan manuellerle arasında 100 km de 3-4ltr fark edebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracımı alırken şehiriçi 30 kuruşa çoktan razıydım, çünki bende karbüratörlü Ford Taunus vardı ve 30 kuruş yaktığında seviniyordum...

;D

Mazda'nın da 30 kuruş yakması beni üzmezdi ama tahminim ve beklentimden de az yakınca aracımı daha bi fazla seviyorum...

;)

Taunusun değerleri lpg 1,9 tl seviyelerinde olduğunu düşünürsek Mazda adeta kokluyor, yakın zamanda memlekete gitmeyi planlıyorum, uzun yol değerlerini net olarak paylaşırım... Daha önce kısa mesafeli (130 km) ölcümde 20 kuruş civarında yakmıştı...

Herkeslere az yakıtlı çok keyifli kazasız günler...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

30TL de Yarı Şehir içi Yarı Dışı Karışık İstasyonlar Km 0,200 Krş yakmakta

3ay öncesinde Lovato Regülatör yenilendi

Bursa Buski Karbiratörcü Hocada Karbiratör Bakımı ve Gaz Ayarı yapıldı Ekonomik modda ayar yapıldı.

Fenni muayene öncesi yaşananlar.

Slm mazda severlere Fenni Muayene öncesi Sızdırmazlıktan geçilemedi

Şamandra Arızalı idi Lovato Şamandra yerine Atiker Şamandra takıldı depoya öncesinde içindeki bütün gaz bitirildikten değişim yapıldı.

O**tten 10TL Gaz alındı. Sızdırmazlıktan Geçildi Öğlen 12:30 civarı Litresi 2.42

Akşamına Bpden Gaz Alındı 10TL Akşam 00:30 Litresi 2.28

Gemlik Fenni muayene gidildi dönüşte 97Km gaz yemede problem olunca

S*ELL den 12:50 de Litresi 2.22 10TL Gaz Alındı.

Şuan Toplamda Karışık istasyonlardan alınan 30TL gazla 147kmde tahminim 150-165Km biticek.

Akp*t Gazı kuru motor sesi artış yapıyor boğuluyor gibi sendeleme.

Op*t Gazı Sulu motor sesi ideal çabuk bitiyor.

Sh*ll Gazı Sulu motor sesi azalıyor erken bitiyor uçuyor.

B* Gazı motor sesi op*t aynı uzun gidiyor.

Mog*z Deneyemedim nasipse deneyeceğim depoyu bitirince.

Normalde Gaz İstasyonlarını bu kadar karıştırmam test amaçlı ve benim tabirlerim kendime göre yorum getirmek istedim herkes deneyerek doğrusunu bulacak.

Nasipse 11 De uzun yola çıkılacak.

Kafamdaki plan Gece 20TL SH*LL Üstüne DEPOYUDA ağzına Kadar B* den doldurmak.

İstikamet Bursa-Antalya Kepez 575KM YOL

Araç Mzd 94 model Sedan 

Lastikler 185 60 13" Starmaxx UltraSport Dönüşte değişmek üzere

Taşınan Yolcu 5 420Kg

50Kg de öteberi

Şehir Dışı EPEY YÜKLÜ FULL Kafama göre Gece Dolumuyla Kaç Km yapılacak paylaşmak üzere.

Not: Mecbur kalmadıkça gündüz saatlerinde gaz almayın gazın genleşmesi sebebiyle.

Ne kadar yaktığını test etmek için aynı istikameti aynı devirlerde vites değişimine özen göstermeniz doğru tercihinizi ve yakıt sarfiyatı konusunda bizlere yardımcı olacaktır.

Geri Kalanı Bakımsızlıtan Ayarsızlıktandır herkese kolay gelsin esen kalın .)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...