Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda 626 1993 km'de 25-30 kuruş arası yakıyor.

Milano Sıralı Sistem

Sarfiyatınız normal, bende ş.içi 26 kuruş yakiyorum

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet 2000 motor 1992 model 626.

Bolu şehir içindeki sarfiyatım.

Mobilden gönderildi

26 krş mu? Dökme gaz mı alıyorsunuz yoksa :)

şaka bi yana, dur kalkı az olan yerde yaşıyorsanız normal ama dur kalk çok ise 26 krş zor tahiminimce.

peki şehir dışı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 krş mu? Dökme gaz mı alıyorsunuz yoksa :)

şaka bi yana, dur kalkı az olan yerde yaşıyorsanız normal ama dur kalk çok ise 26 krş zor tahiminimce.

peki şehir dışı ?

Sarfiyatım Bolu şehir içindeki değer.

Uzun yolda; geçen ay Bolu'dan Kırıkkale'ye gittim Ankara şehir içine girmişligim var ve uzun yolda da devirli kullandim; 23 kuruş yaktım...

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yolda; geçen ay Bolu'dan Kırıkkale'ye gittim Ankara şehir içine girmişligim var ve uzun yolda da devirli kullandim; 23 kuruş yaktım...

Mobilden gönderildi

Dediğim gibi dur kalkın çok ya da az olması, az ya da çok yakmanıza etkendir. Mesela ankarada kızılaydan yenimahalleye girdiğimde, ivedik tarafından gidersem hem yol dar ve ışık dolu, paralenindeki Mit'in ordaki yoldan gidersem, hem yolda ışık 2 tane hem yol geniş yani çoğu aracın tercih etmediği bir yol, o yüzden kalabalık değil. az yaksın diye tercih ettiğim yollardan.

2 hafta önce şehir dışında 22 krş yaktım. lt fiyatını 2.51 tl den aldım. şehir içinde şu an 34 krş. demetevler ve çevresini bilen bilir, italyanın dar sokakları gibi, dur kalk çok, o dar sokaklarda karşına araba çıkması,inişli çıkışlı sokaklar vs vs. sokak-yol-cadde hepsi yakıta etki eden şeylerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğim gibi dur kalkın çok ya da az olması, az ya da çok yakmanıza etkendir. Mesela ankarada kızılaydan yenimahalleye girdiğimde, ivedik tarafından gidersem hem yol dar ve ışık dolu, paralenindeki Mit'in ordaki yoldan gidersem, hem yolda ışık 2 tane hem yol geniş yani çoğu aracın tercih etmediği bir yol, o yüzden kalabalık değil. az yaksın diye tercih ettiğim yollardan.

2 hafta önce şehir dışında 22 krş yaktım. lt fiyatını 2.51 tl den aldım. şehir içinde şu an 34 krş. demetevler ve çevresini bilen bilir, italyanın dar sokakları gibi, dur kalk çok, o dar sokaklarda karşına araba çıkması,inişli çıkışlı sokaklar vs vs. sokak-yol-cadde hepsi yakıta etki eden şeylerdir.

Dur kalk tabi yakıta çok etkisi var. Bizim Bolu'da çok ışık yok ama her yerde altyapı çalışması olduğu için yollar mezar gibi yavaş gidiliyor, durmasakda fren sık kullanılıyoruz.

Şuda var; 2000 motor 1.6 kadar hatta daha az yakıyor....

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son yakıt testin;

Lpg 2.33 tl

Depo 62 liraya doldu, bu süre içerisinde 220 km.yol.yaptım, fakat bu sefer trafikte fazla takıldım.

Km.de 28 kuruş sarfiyatını olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mobilden gönderildi

Geçen yaz bizde uzun yol yaptık. 4 kişiydik ve bagaj tam doluydu. Bu ağırlıkta yaktığımız 26 kuruş oldu.

Çok sık kullanmadığımız için kesin rakam veremiyorum. Yarın bir İstanbul yolculuğumuz olacak bol dur kalk olacağı kesin :) Bakalım ne kadar yakacak.

Buji kablosunu da bugün değiştirdim eminim etkisi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Son tüketim değerlerim;

Lpg litre fiyatı 2,41 TL

Alınan tutat 68,26 TL

Yapılan km. 252 km.

100 km.de ortalama 11.2 lt. tüketmişim. Km.de 27 kuruş gibi bir rakama tekabül ediyor.

Bu tüketim değerlerine, 1 km.lik mesafeyi 1 saatte geçtiğim trafik ve klima kullanımıda dahil :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamunaleyküm arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracım 1992 mazda 1.6 sedan lpg li bugün itibari ile yakıt sarfiyatım 35 krş olarak hesapladım bana çok geldi sizce nasıldır lpg litre fiyatı 2.73 hep şehir içi kullanılmıştır arac şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi akşamlar, öncelikle hoş geldiniz. 92 model 626 lar 2000 motor diye biliyordum sanırım balina kasa arabanız. 2.0 olsa bile uzun yolda bu yakıt fazla. Şehir içinde ölçemessiniz. ama uzun yolda sizin aracınız en fazla 7.5 ya da 8 lt/100 km olmalı. Ayarlarına ve filtrelerine bir baktırmaınızı tavsiye ederim. Tekrar aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamunaleyküm arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracım 1992 mazda 1.6 sedan lpg li bugün itibari ile yakıt sarfiyatım 35 krş olarak hesapladım bana çok geldi sizce nasıldır lpg litre fiyatı 2.73 hep şehir içi kullanılmıştır arac şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için..

şehiriçi tabiri şehire göre çok değişiyor. ben de eskişehir'de 35 kuruş yakıyorum :( benim araç otomatik ama. sizin aracın kullanıcıları daha doğru bilgi verebilir. Yağ, su, hava filtresi ve lpg ayarı yakıtı etkiler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben istanbuldayım trafiği meşhurdur :) ama genelde trafikle işim olmaz işe gidip gelirim genelde gidiş geliş 15 km felan yazın böyle yakıyosa bu aracın kışı beni korkuttu valla :) şaka bi yana çözüm bulamıyorum istanbulda bile adam akıllı lpg ustası yok yada ben bulamadım varsa tavsiye edecağiniz bir yer gidim anadolu yakasında şu bandı arabadan söktüremedim hiçbirine onu elleme onu elleme diyolar nasıl ustalar nasıl ayar yapıolar anlamadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevabınız için teşşekür ederim fakat ben yazmayı unuttum sanırım aracım 323 1.6 karbüratörlü bujilerde yeni deişti

Gine de bence fazla, bir kontrol ettirirseniz düşmesi lazım. Benim 2.0 626 bile daha az yakıyor. Hava filtresini bir elden geçirin. Gerekirse değiştirin. Lastik hava basıncı da oldukça etkili yakıtta. Ön kapılardan birisinde mutlaka değerler vardır kaç hava basacağınızla ilgili.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben istanbuldayım trafiği meşhurdur :) ama genelde trafikle işim olmaz işe gidip gelirim genelde gidiş geliş 15 km felan yazın böyle yakıyosa bu aracın kışı beni korkuttu valla :) şaka bi yana çözüm bulamıyorum istanbulda bile adam akıllı lpg ustası yok yada ben bulamadım varsa tavsiye edecağiniz bir yer gidim anadolu yakasında şu bandı arabadan söktüremedim hiçbirine onu elleme onu elleme diyolar nasıl ustalar nasıl ayar yapıolar anlamadım

12,5 lt istanbulda çok değil bence. Sürüş tarzı ve bakımlı olmasıyla % 10 düşebilir tabi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...