Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İki gün önce Samsun -Ankara sincan arası tam 503 km de 37,5 lt gaz yaktım genelde 120 yi geçmedim ortalama 7,4 lt/100 km yakmışım ilk defa bu kadar az yaktım ben de şaşırdım. Ama bütün bakımlarını yaptırdım hava filtresini temizlettim, lastık havalarını 32 ye ayarladım, yağını kontrol ettim. Genel de uzun yolda 8,5 lt yakıyordum. Ben fiyat olarak ölçmüyorum çünkü değişik yerlerde fiyat farklı. 2000 motor için için gayet makul geldi bana, size göre nasıl bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2000 motor için için gayet makul geldi bana, size göre nasıl bilmiyorum.

Süper ötesi. 1.2 motor bile ancak bu kadar yakar heralde

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

75 tl lik lpg ile 302 km gittim şehirler arası. 140–160 arası hız ile gittim.

İstanbul yolu üzerindeki shell. Orman çifliği kavşağından sağa p. Ofisini geçince.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki gün önce Samsun -Ankara sincan arası tam 503 km de 37,5 lt gaz yaktım genelde 120 yi geçmedim ortalama 7,4 lt/100 km yakmışım ilk defa bu kadar az yaktım ben de şaşırdım. Ama bütün bakımlarını yaptırdım hava filtresini temizlettim, lastık havalarını 32 ye ayarladım, yağını kontrol ettim. Genel de uzun yolda 8,5 lt yakıyordum. Ben fiyat olarak ölçmüyorum çünkü değişik yerlerde fiyat farklı. 2000 motor için için gayet makul geldi bana, size göre nasıl bilmiyorum.

7.4 süper ,

1.6 16v 103hp stilo ile yakalıyorum ben bu değeri (hız 110 km/h)  ,cruise açık 95km/h sabit hızda 6,5-7 arası geziyor ,ki 2ooo motor 7.4 ise aynaya güzel bir nazar boncuğunu hak ediyor derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar. Ramazan bayramı için Karaman-İstanbul arası yolculuğum için yakıt tüketimi değerlerimi sizlerle paylaşacağım.

Araç : 1998 Mazda 323 1.8 Familia Otomatik Vites.

Bakım : Buji-Buji Kabloları- Motor Yağı- Yağ Filitresi- Hava Filitresi- Polen Filitresi - Triger Seti- 4 Teker (195-60-15 Continental Conti Premium Contact 2)- Klima Gazı - değişti .(2 Ay Kadar Önceden Yapıldı.)

Lastiklerin Hava Basınçları Ön = 31, Arka = 32 olarak ayarlandı ve yola çıkıldı. Yolculuk süresince ben ve eşim ile birlikte ortalama 100 kg yükümüz vardı.

* Karaman da AKPET istasyonunda LPG tankını fulledim ve 32 lt LPG aldı.Ankara Gölbaşına kadar  350 km yol yaptım ve Petrol Ofisinden tankımı tekrar doldurdum.23,60 lt gaz aldı. Yol süresince Ortalama devir saati 2500 rpm ve ortalama hız 110-115 civarında; yolun yarısında klima açık. Yani 100 km'de 6,74 lt gaz tüketmişim.(1)

* Ankara Gölbaşında Petrol ofisinde fulledikten sonra tekrar yola çıktım ve 403 km yol yaptım ve Total istasyonundan fulledim. 32,17 lt gaz aldı.Yol süresince ortalama devir saati 3250 rpm ve ortalama hız 125-130 civarında; yolun yarısında klima açık. Yani 100 km'de 7,98 lt gaz tüketmişim. (2)

* Geri dönüş yolunda Totalden doldurduğum gazla 334 km yol yaptım ve Ankara da JETPET istasyonundan fulledim, 32,93 lt gaz aldı. Yol süresince ortalama devir 4000 rpm ve ortalama hız 135-140 (yer yer yol boşluğunda 160), klima kapalı. Yani 100 km'de 9,86 lt. lpg tüketmişim. (3)

**LPG tankı bittiğinde km yi hesapladım ve kalan yolu benzinle gittim. Hani sormayasınız istanbul ankara arası 334 km değil diye. Artı özellikle km de yaktığım kuruş hesabını yapmadım. çünkü kimi yerde 2,80 kimi yerde 2,40 lpg fiyatı. en sağlıklısı 100 km de yaktığımız lpg litresi.

***Uzattığımın farkındayım ama kullanım şartları bakımından maksat aracın yakıtı konusunda birbirimizi aydınlatmak.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadaşlar,

yakıt durumunu bir kez daha ölçtüm. Karaman sarıvelier civler köyü- İstanbul Bahçelievler  yolculuğuma pazartesi günü sabah 6 da başladım akşam 8.30 da bitirdim. Yol güzergahı Sarıveliler Taşkent hadim, çumra, konya, ankara istanbul idi.

Konya'dan doldurdum ve Ankara istanbul arasında Bolu ya yaklaşırken 438 km gitmişim tekrar doldurunca 33lt gaz aldğını gördüm. hesaplayınca 7.5 lt/100 km çıkıyor yıllardır bu kadar az yaktığını gördüm.

ortalama hızım 100 ün üzerindeydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7.4 süper ,

1.6 16v 103hp stilo ile yakalıyorum ben bu değeri (hız 110 km/h)  ,cruise açık 95km/h sabit hızda 6,5-7 arası geziyor ,ki 2ooo motor 7.4 ise aynaya güzel bir nazar boncuğunu hak ediyor derim.

İstanbul'da bir nazar boncuğu bulucaz artık ön cama yapıştırcaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadaşlar,

yakıt durumunu bir kez daha ölçtüm. Karaman sarıvelier civler köyü- İstanbul Bahçelievler  yolculuğuma pazartesi günü sabah 6 da başladım akşam 8.30 da bitirdim. Yol güzergahı Sarıveliler Taşkent hadim, çumra, konya, ankara istanbul idi.

Konya'dan doldurdum ve Ankara istanbul arasında Bolu ya yaklaşırken 438 km gitmişim tekrar doldurunca 33lt gaz aldğını gördüm. hesaplayınca 7.5 lt/100 km çıkıyor yıllardır bu kadar az yaktığını gördüm.

ortalama hızım 100 ün üzerindeydi.

yakıt tüketimini kesinlikle kullanım şartları etkiliyor. gaz pedalına anlık basmalar bile. bi de hız sabitleme olsa daha da düşecek. Allah kaza bela vermesin. az yakıtlı bol sürüşler...:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakımlı 323 ler yolda lpg ile efendi kullanımda 6.7 litreye kadar düşebilir. 626 larda 7.5 litreye kadar düşebilir. Aradaki fark motordan değil kasa ağırlığı ve şanzıman vites oranlarındandır. 323 3 bin devirde max 105 kmde ilerlerken 626 3 bin devirde 125 km de ilerler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 sene sonra tekrar Conta yaktık conta tadilatından ve gaz ayarından sonraki değerler.

Kazasız belasız günler mazda forum ailesine.

Şehir Dışı

BP Litre Birim Fiyat 2.60TL 40TL

Yolun inişli çıkışlı yerleri mevcut.

Güzergah Bursa Nilüfer Gemlik Kapaklı Fıstıklı2 sahili Git Gel 208Km yapabildim.

%70 şehir dışı kalanı şehir içinde kullanım diyelim.

Takip mesafesini dikkat ederek arac ivmelenmesinde sıkıştırmadan vites devir 2800-3500-4000

Şehir içi

BP Litre Birim Fiyat 2.60TL

20TLye bazen 72km 82km trafiğe takılma dur kalk vites değiştirmeler hepsi etken.

Rekabetin yoğun olduğu benzinliklerin yan yana olduğu yerlerde gazda illaki bir hinlik yapılıyor.

Sürekli gittiğiniz yer kalitesi aynı kalamaya biliyor shell den tekrar BP ye döndüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün itibariyle brc lendik bakalım 1000km sonrası kalibrasyondan önceki ilk değerler ne olacak

1000 km yi bekleme 350/400 km de yeni kalibrasyon yapılır ve ayar tutar. Çok erken olmasın diyorsan 500 km de yaptır.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şuan ş.içi karma tüketim 29krş

Biraz fazla gibi 2 depo bitirip bi ayara giderim

Ötüker varken bu rakamı da göremiyordun yine iyi bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...