Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Mustafa Abi, valla çok iyiymiş. Uzun yol mu bu yoksa şehiriçi ortalama falan mı?

Uzun yolda 110km ortalama hızla yaktığı yakıt. İçinde toplasan 20-30km lik şehir içi kullanımı da var bunun :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

1990 323F 1,8i

Son LPG ölçümüm

215km. deki LPG tüketimi: 15,03 Litre :tey::D

Yaklaşık olarak 15-16 krş mu yakmış bu araç şimdi Mustafa? Eğer öyleyse ben olsam sırtımda  taşırım bu aracı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Yaklaşık olarak 15-16 krş mu yakmış bu araç şimdi Mustafa? Eğer öyleyse ben olsam sırtımda  taşırım bu aracı :D

O işi zaten yaptık Ediz. Taşımadık mı? 6-7 bin liralık arabanın maliyeti 9500 lirayı geçti. Şu NGK kablolarım ve oksijen sensörümüz geldiğinde 10 bini bulacak. Sırtta taşımanın en alası değil mi bu? :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

O işi zaten yaptık Ediz. Taşımadık mı? 6-7 bin liralık arabanın maliyeti 9500 lirayı geçti. Şu NGK kablolarım ve oksijen sensörümüz geldiğinde 10 bini bulacak. Sırtta taşımanın en alası değil mi bu? :D :D :D

Orası öyle Mustafa haklısın, Bende 6000 civarına alıp 2500 masraf yapıp 7000 liraya satmıştım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa Abi ayarı nerde yaptırdın? Ya da kendin mi yaptın? Yani bizde gidelim oraya

Bendeki araba malum. Şimdiye kadar (uzun yol dahil) 100 km'de 9 litrenin altına hiç düşüremedim!!! Seninki gerçekten süpermiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Mustafa Abi ayarı nerde yaptırdın? Ya da kendin mi yaptın? Yani bizde gidelim oraya

Bendeki araba malum. Şimdiye kadar (uzun yol dahil) 100 km'de 9 litrenin altına hiç düşüremedim!!! Seninki gerçekten süpermiş.

9Lt'de çok harika bir değer , benzinde 7lt falan mı yakıyor uzun yolda?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9Lt'de çok harika bir değer , benzinde 7lt falan mı yakıyor uzun yolda?

Uzun yolda benzinde hiç denemedim. Daha doğrusu benzinde ölçüm yapmadım hiç. Hep LPG ölçümü yapıyorum. Bu düşürebildiğim en düşük değer. Ama hiç 9 lt seviyelerinde kalmadı, bi ara ne yaptıysam düştü bu seviyelere sonra tekrar gene yükseldi biraz. Genelde uzun yolda 10-10,5 lt Şehiriçi ise 13-14 lt civarında yakıyor (LPG)

Ama tabiri caizse kedi gibi kullanıyorum. Uzun yolda 100 geçmiyorum, şehiriçi ani duruş ani kalkış atraksiyonlu hareketler yapmıyorum (zaten araba buna elverişli seri bir araba da değil). Bu durumda değerler böyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Lpg ayarını Körfez Sanayi sitesi ilave bloklarda birisine yaptırdım ama ne adamın adını biliyorum ne de tam dükkanın. Sanayiye deniz tarafındaki kapıdan girdikten sonra ilk göbekten sola (Nur-Sa aksesuar var köşede) ara sokağa girip dümdüz devam et. karşına gelen sokağa bodoslama dal. Sağ tarafta Atiker yetkili bayisi bu adam. Fakat benim arabada sadece lpg ayarından olduğunu sanmıyorum. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg ayarını Körfez Sanayi sitesi ilave bloklarda birisine yaptırdım ama ne adamın adını biliyorum ne de tam dükkanın. Sanayiye deniz tarafındaki kapıdan girdikten sonra ilk göbekten sola (Nur-Sa aksesuar var köşede) ara sokağa girip dümdüz devam et. karşına gelen sokağa bodoslama dal. Sağ tarafta Atiker yetkili bayisi bu adam. Fakat benim arabada sadece lpg ayarından olduğunu sanmıyorum. ;)

Abi mesela neler yaptın yakıt sarfiyatını düşürmek için.

Yani benim araç 1,6 seninki 1.8 ama aradaki farka bak? LPG kitimi de A'dan Z'ye yeni kontrol ettirdim, bir sıkıntı yok (Lovato)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Abi mesela neler yaptın yakıt sarfiyatını düşürmek için.

Yani benim araç 1,6 seninki 1.8 ama aradaki farka bak? LPG kitimi de A'dan Z'ye yeni kontrol ettirdim, bir sıkıntı yok (Lovato)

1- 1,8 full enjeksiyon

2- Motorun tüm bakımları, temizlikleri v.s. elden geçti.

3- Benim arabanın ağırlığı 1 ton civarı

4- lpg ocak ayında taktırılmış, tüm kit yeni

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- 1,8 full enjeksiyon

2- Motorun tüm bakımları, temizlikleri v.s. elden geçti.

3- Benim arabanın ağırlığı 1 ton civarı

4- lpg ocak ayında taktırılmış, tüm kit yeni

O zaman bana hayırlı işler :D;D:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ihtiyarla başedilmez, boşver Özer :D

9 litre çok değil zaten 626 için...12 litre yaksan lpgde 25 kuruş yapar, yani bir çok dizelle aynı yakarsın zaten...

Evet, çok olmadığını ben de biliyorum ama yine de insanın içinden bir ses DAHA DÜŞÜK DAHA DÜŞÜK diye fısıldıyor. Bunun cimrilikle alakası yok, huy diyelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Evet, çok olmadığını ben de biliyorum ama yine de insanın içinden bir ses DAHA DÜŞÜK DAHA DÜŞÜK diye fısıldıyor. Bunun cimrilikle alakası yok, huy diyelim :)

Seni biraz olsun rahatlatırmı bilmiyorum ama tamamı ş.içi kullanımda benim araba da 9 litre civarı lpg yakıyor :D

Ateşekömürlegiden mode: ON :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seni biraz olsun rahatlatırmı bilmiyorum ama tamamı ş.içi kullanımda benim araba da 9 litre civarı lpg yakıyor :D

Ateşekömürlegiden mode: ON :D

Abi sağol haftasonu haftasonu çok güzel moral veriyorsun. Moralmanım tavan yaptı sayende  :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1990 323F 1,8i

Son LPG ölçümüm

215km. deki LPG tüketimi: 15,03 Litre :tey::D

mustafa bey çok mükemmel bir tüketim bu benim arabam çok yakıyo 15 litreyle 120 km anca gidebiliyorum. acaba enjeksiyonlu olması çokmu farkediyor ? bir sorum daha olacak benim arabamada enjeksiyon taktırabilirmiyim yani motorunu komnple yaptırıp 1.8 motora kıyaslayınca benim arabam çok yakıt tüketiyo ve bi çaresini bulamıyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mustafa bey çok mükemmel bir tüketim bu benim arabam çok yakıyo 15 litreyle 120 km anca gidebiliyorum. acaba enjeksiyonlu olması çokmu farkediyor ? bir sorum daha olacak benim arabamada enjeksiyon taktırabilirmiyim yani motorunu komnple yaptırıp 1.8 motora kıyaslayınca benim arabam çok yakıt tüketiyo ve bi çaresini bulamıyorum.

Senin araç hem karbüratörlü hem de otomatik. Olsun o kadar :)

Ama sanırım karbüratör bizim cüzdanların terminatörü :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Aracınız otomatik Vitesmi? Benim 90 Model Sedan 323 ile 10LT civarı yakıyordum şehir içerisinde. Bakımlar ve kış şartları aynı zamanda kullanım alışkanlıkları çok etkiler yakıtı. Ayrıca aracınızı Enjeksiyona çevirmek fantaziden öteye gitmez( Motor bulma, montaj masrafı, uyum gibi nedenlerden)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...