Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracom otomatik mazda 3 yol bilgisayarı şehir içi ortlama 8,8 lt gösteriyor 20 tl gaz ile 80 km gidiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracom otomatik mazda 3 yol bilgisayarı şehir içi ortlama 8,8 lt gösteriyor 20 tl gaz ile 80 km gidiyorum

Yani siz 8,7 lt (20 TL'ye bu kadar oluyor, gazın litresini 2,30 TL'den hesapladım) gaz ile 80 km gittiğinizi söylüyorsunuz. Yani 100 km gidebilmek için 10,9 lt gaz yakıyorsunuz demektir.

Bilgisayar 8,8 lt gösteriyor ama siz 10,9 lt yakıyorsunuz. Gaz zaten bikaç lt fazla yakar. Ama bir de şu var. Bu değer, yol bilgisayarınız son resetlediğinizden o yana yakılmış değer mi yoksa yol bilgisayarının otomatik olarak  hesaplamış olduğu son 100km'nin değeri mi? Bence bu da önemli bir ayrıntı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaz 2.41 olmuş  , 2.30'larda iken ,şehir içi 218 kuruş, şehir dışı 150 kuruş yakardık bir zamanlar !

Hadi yaa, olmuş mu o kadar? Benim araba 1 aydır arızalıydı, şimdi yaptırdım ama depo doluydu, daha gaz almadım. Ama en son bıraktığımda 2,28 idi.

Ama yazıklar olsun. Petrol varili 125 dolara çıktı anında fiyatlara yansıttılar. Usame bin Ladin olayı oldu 107 dolara düştü kaç gündür kuruş inmedi. Göz göre göre bu kadar şerefsizlik olmaz. Avrupa'da adamlar fiyatları düşürmek için fırsat kolluyor bizdekiler de zam yapmak için. Sonra da memlekette refah var. Nereye var, yalan kardeşim. Allah belalarını versin. Bu zulüm yapılmaz bu halka. Gazın da içine ettiler. Hiç gezmeyelim. Bir zamanlar gaz benzinin 3'te 1'inden daha aşağıdaydı. Garibana çıkış yolu yok.

Bu arada elektrikli araç 100 km'de 2,5 TL elektrik yakacakmış. Ama sevinmeyin, elektrikli araba alarak benzin vergisinden kaçan vatandaşı sokağın köşesinde kıstırmaya hazırlanıyorlar. Akü vergisi geliyor. Hem de öyle böyle değil, ayda 1 depo benzin parası kadar akü vergisi geliyor. Alacaksın atı, dayanacaksın boğaz köprüsü gişelerine. Siz mecbur ettiniz diyeceksin. Herkes ata binsin!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani siz 8,7 lt (20 TL'ye bu kadar oluyor, gazın litresini 2,30 TL'den hesapladım) gaz ile 80 km gittiğinizi söylüyorsunuz. Yani 100 km gidebilmek için 10,9 lt gaz yakıyorsunuz demektir.

Bilgisayar 8,8 lt gösteriyor ama siz 10,9 lt yakıyorsunuz. Gaz zaten bikaç lt fazla yakar. Ama bir de şu var. Bu değer, yol bilgisayarınız son resetlediğinizden o yana yakılmış değer mi yoksa yol bilgisayarının otomatik olarak  hesaplamış olduğu son 100km'nin değeri mi? Bence bu da önemli bir ayrıntı.

Yol bilgisayarımı sıfırlayalı 1500 km oldu  ankaradan trabzona geldim 7,2 lt gösteriyor du hiç ellemedim zamanla 8,8 lt ye kadar çıktı trabzonda en son aldıgım gaz 2,37 idi şimdi 2,43 oldu zam dan sonra hiç ölçmedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol bilgisayarımı sıfırlayalı 1500 km oldu  ankaradan trabzona geldim 7,2 lt gösteriyor du hiç ellemedim zamanla 8,8 lt ye kadar çıktı trabzonda en son aldıgım gaz 2,37 idi şimdi 2,43 oldu zam dan sonra hiç ölçmedim

Hah bak işte. Senin aracın ölçümünü yol bilgisayarı doğru ölçüyor bence. Çünkü neden dersen. Sen uzun yoldan gelmişsin, 7,2 lt göstermiş, sonra şehiriçinde de kullanmışsın, bu hepsinin ortalamasını almış. Aslında bilgisayar senin son 1500 km'deki ortalamayı gösteriyor. Halbuki sen ölçümü yapmadan önce yol bilgisayarını da resetleseydin değeri hem sen tam ölçerdin hem de yol bilgisayarı daha doğru bir veri gösterirdi.

Sonuçta 7 küsür uzun yolda yakmışsın sonra dediğine göre hesapladık 10,9 (yani 11 diyelim biz buna) 11 lt de öyle yakmışsın, yol bilgisayarı da bunun ortalamasını hesaplayarak 8,8 lt olarak vermiş. Bence yol bilgisyarın gayet iyi çalışıyor (diye düşünüyorum)

Ayrıca hesaplamaları ben hep lt bazında yaparım. Arabam 25 kuruş yakıyor, 30 kuruş yakıyor 27 kuruş yakıyor bunlar hep göreceli. Her yerde gazın litre fiyatı aynı değil. Ama yakılan miktardan hesaplanırsa daha sağlıklı bir hesaplama olur. Yani 20 TL'lik gaz aldım şu kadar gitti yerine 8,43 lt gaz aldım şu kadar gitti dersek daha sağlıklı veriler elde ederiz. Hayırlı günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Son ölçümüm gaz aldığım yerden daha önce aracımın deposunu doldurdum 43 tl lik gaz aldı gaz litresi 2.31 iken aldım 145 km yol yaptım ve tekrar aynı yerden doldurdum ve bu sefer 44 tl lik gaz aldı gaz litresi 2.36  km hesabına göre 0.303 yakmışım şehir içi ve lpg ile 100 km de 12.5-13 litre arası yapıyor.  tabi en mantıklı yöntem doldurup bitene kadar gitmek ama sonuçta aynı yerden aldığım içim pompanın basıncıda aynı olduğunu düşünerek bu hesabı yaptım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben mi az yakiyorum ya :) Mazda 6. oyle ayagimi da korkak basmiyorum gaza. hakkini veriyorum. Karma kullaniyorum sayilir ankara sartlarinda.29-30LT lpg aliyorum. 270km-280km gibi gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben mi az yakiyorum ya :) Mazda 6. oyle ayagimi da korkak basmiyorum gaza. hakkini veriyorum. Karma kullaniyorum sayilir ankara sartlarinda.29-30LT lpg aliyorum. 270km-280km gibi gidiyor.

Fena değilmiş, ama az da denemez. Benimki de karma o civarda yakıyor. Ben hakkını vermiyorum ama. İstesem de benim arabanın hakkı pek yok :) 1.6 motor çünkü :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son ölçümüm gaz aldığım yerden daha önce aracımın deposunu doldurdum 43 tl lik gaz aldı gaz litresi 2.31 iken aldım 145 km yol yaptım ve tekrar aynı yerden doldurdum ve bu sefer 44 tl lik gaz aldı gaz litresi 2.36  km hesabına göre 0.303 yakmışım şehir içi ve lpg ile 100 km de 12.5-13 litre arası yapıyor.  tabi en mantıklı yöntem doldurup bitene kadar gitmek ama sonuçta aynı yerden aldığım içim pompanın basıncıda aynı olduğunu düşünerek bu hesabı yaptım

Öyle düşünmeyin. Bazen aynı pompada çok doldururken başka günlerde az doldurabiliyor. Bizim semtteki her zaman aldığım yerde bunu özellikle denedim. Benzin gibi değil olay, aynı pompada olsa günden güne farkediyor. En iyisi doldurup litreye bakmak, bitince kilometreye bakmak ve her seferinde bunu yapmak, en sağlıklı ölçüm, yoksa diğer yöntemlerle sapma ihtimali var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en son hesaplarıma göre şehir içi ağırlıklı 44 TL ile 165 km gitmişim

99 model 323 familia 1.8 bana biraz fazla gibi geliyor çünkü hem araçtaki çözemediğim teklemeden dolayı hemde yakıt tasarrufu için kolay kolay 2500 deviri bulmuyorum elimden geldiğince

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde hiç denemedim, Lpg´de şehirlerarası 18 kuruş, şehiriçi 23-24 kuruş arası değişiyor. Çevremdeki araba kullanıcılarının yakıt performanslarına göre gayet iyi bir performans.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde hiç denemedim, Lpg´de şehirlerarası 18 kuruş, şehiriçi 23-24 kuruş arası değişiyor. Çevremdeki araba kullanıcılarının yakıt performanslarına göre gayet iyi bir performans.

Keşke litre bazında yazsaydınız. LPG fiyatları bölgeden bölgeye değişiyor çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle düşünmeyin. Bazen aynı pompada çok doldururken başka günlerde az doldurabiliyor. Bizim semtteki her zaman aldığım yerde bunu özellikle denedim. Benzin gibi değil olay, aynı pompada olsa günden güne farkediyor. En iyisi doldurup litreye bakmak, bitince kilometreye bakmak ve her seferinde bunu yapmak, en sağlıklı ölçüm, yoksa diğer yöntemlerle sapma ihtimali var.

aslında haklısınız bu tip ölçümü en net bitirilipde yapılabilir fakat lpg yi bitirmek kısmet olmadı . lpg göstergesindeki ışıklar sönünce doğru gazcıya gidiyorum :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...