Jump to content

BMW de Ekspertiz Raporu

Guest mustafa_g
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Kardeşime Bursa'dan 2000 model 3.16 aldık geçtiğimiz Cuma günü. Araba zaten kendisini belli ediyordu ama yine de içimiz rahat olsun diye yetkili servise götürüp bir rapor alalım dedik. İstanbul yolu üzerindeki servise gittik.

Yetkili kişiye talebimizi ilettiğimizde "vaktiniz varsa hallederiz" dedi.

Dedim "vakitten kastınız nedir?"

Bizde ekspertiz istenen aracın motor-kaporta-şanzıman-ön takım-tüm mekanik aksam ve donanım-döşemeler A'dan Z'ye kontrol edilir ve o şekilde bir rapor hazırlanır. Bu da yaklaşık 4 saat kadar sürer.

Dedi.

Merak ettim, ücreti ne kadar böyle bir ekspertizliğin diye sordum.

300TL + KDV alıyorlarmış.

Arkamıza bile bakmadan çıktık oradan.

Daha sonra Küçük Sanayi diye bir yere gidip tanıdık vasıtasıyla özel bir servise gösterdik arabayı. Diagnostik bağlantısına bir cihaz taktı. Sonra Wireless üzerinden laptopla o cihaza bağlanıp arabayla ilgili ne var ne yok kontrol etti. Bir de çok ilgimi çeken bir şey öğrendim. BMW lerde araçla ilgili bilgileri 3 ayrı hafızada tutuyormuş. Kilometresi düşürülse bile bu bilgi hafızalarda saklanıyormuş. Bu durum hangi model yıllarından sonra vardır bilemiyorum ama açıkçası hoşuma gitti.

Dip not: arkadan itişin tadı da bi başka.  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde ne zamandır takip ettiğim bir araba. Hele 3.18leri daha bir hoş gibi. Kaça aldınız bu arada? Hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Agam mesajlarına bi gözat ;)

Valla bana göre BMW nin en güzel kasası E46 kasa. Cabrioları eskiden beğenirdim ama uzun bir süre cabrio tosbağa kullanınca anladım ki Türkiye'de cabrio araba kullanılmaz. Işıklarda veya sıkışık trafikte yanında durduğun kamyonun egsozunu yüzünde hissetmek hiç de hoş olmuyor. :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

favorim 2004-2006 316ci yada 2003-2006 320cd, makyajlı coupe çok güzel duruyor...

http://www.sahibinden.com/_fiyat_dustu_-82WQQaXQQ20797749WQQpXQQdisplayitem

Hakanım bu bizim boyumuzu çok aşar. :D

Verdiğin linkten sonra fikrim değişmedi, en güzel kasa yine E46 kasası.

4601_bmw_coupe.jpg

Ha motor olarak 1.6 küçük mü? bana göre küçük. Ama yine de benim düşündüğümden çok daha atik bir araba. Ben o kadarını beklemiyordum açıkçası.

Agam, seni bırak ben bile yoldan çıkmış durumdayım :D

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Konuyu açma amacım "BMW Aldık" değil, yetkili servisteki söylenenlerin çok garibime gitmesi. Saat 11 gibi arabayı bırakacağız ve adamlar sadece ekspertiz yapacakları arabayı akşam 16:30-17:00 gibi bize geri verecekler. Ben inanmıyorum bu kadar kapsamlı kontrol yapılacağına. Üstelik 300+KDV fatura kesecekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,6 küçük elbette ama artık hiçde küçük değil yerinden kaldırsın yeter hani, az yaksında... bmw de bile 1,6 dizel var artık mustafa abi ona ne diyosun (geyiğe devam  :geyik:

Hakanım bu bizim boyumuzu çok aşar. :D

Verdiğin linkten sonra fikrim değişmedi, en güzel kasa yine E46 kasası.

4601_bmw_coupe.jpg

Ha motor olarak 1.6 küçük mü? bana göre küçük. Ama yine de benim düşündüğümden çok daha atik bir araba. Ben o kadarını beklemiyordum açıkçası.

Agam, seni bırak ben bile yoldan çıkmış durumdayım :D

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Konuyu açma amacım "BMW Aldık" değil, yetkili servisteki söylenenlerin çok garibime gitmesi. Saat 11 gibi arabayı bırakacağız ve adamlar sadece ekspertiz yapacakları arabayı akşam 16:30-17:00 gibi bize geri verecekler. Ben inanmıyorum bu kadar kapsamlı kontrol yapılacağına. Üstelik 300+KDV fatura kesecekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

1,6 küçük elbette ama artık hiçde küçük değil yerinden kaldırsın yeter hani, az yaksında... bmw de bile 1,6 dizel var artık mustafa abi ona ne diyosun (geyiğe devam  :geyik:

Ne diyeyim, Caponlar utansın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...