Jump to content

Mazda 3 Hakkında Bazı Bilinmeyenler...

SalihÇakmakçı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkdaşlar malum yeni aldık ya şu yol bilgisayarı ile ilgili bazı sorularım olacak;

Şimdi ben yazdım hani şu İNFO düğmesine bastıkça çıkanları. Bunlardan sadece birini biliyorum o da birincisi yani anlık tüketim değerleri. Hani şu sürekli değişen. Sırasıyla aynen orada yazdığı gibi yazıyorum:

1- CONSUM CUR L/100 km  ( Burası bildiğim yer. Anlık yakıt tüketimi.)

2- CONSUM AV L/100 km ( Bende buradaki sayı 11.0 olarak görünüyor ve değişmiyor. Belki hep şehir içi kullanıldığındandır. Bu nedir?)

3- REMİNG

(Buradaki rakam ise şimdi 67 gösteriyor. Bu arada benim araç LPG'li)

4- AV

km/h ( Buradaki rakam ise 30. )

Bunların anlamlarını ve neye göre değiştiklerini konuya vâkıf arkadaşlar yazarsa çok iyi olacak. Araç hep şehir içi ve 2-3 km'lik mesafalerde kullanılıyor. (Sabahları ve akşamları okul gidiş dönüşünde) Tabi bir de Siirt yolları sürprizlerle dolu. Neredeyse 3. vites kullanılmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- Anlık tüketim

2-Ortalama tüketim ( info tuşuna basılı tutarak sıfırlanabilir )

3-Kalan menzili gösterir (LPG li araçlarda önemi yok )

4-Ortalama hız (info tuşuna basılı tutarak sıfırlanabiliyor )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah kardeş. Şu sıfırlama işi iyi oldu. Artık daha düzgün ölçümler yapabiliriz herhal.

Vay be demek bizim ortalama hız 30 km. Zaten dediğim gibi araba 3 yüzü görmüyor doğru düzgün. Ortalama tüketimdeki değer de sanırım benim aracı çok yumuşak kullanmam sonucunda böyle. Şimdi bir daha sevdim kuzuyu. Önceki aracımda olsa ( VW Bora) bu değerlerin çok daha üstünde yakıt sarfiyatı yapıyorduk. Kalkışlardaki hantallığı da cabası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...