Jump to content

2.Nesil Mazda 3 AT Geri Viteste Kaydırma.

hamzaucar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar aracim yokuşda durdugumda yavaşca geri kaydirma yapiyor bu normalmi yoksa şanzimanda bir sorunmu var mazda 3 lerde geri kaydirma oluyomus ben bazen cok dik yokuslarda denemiştim kaydirma yoktu ama simdi cok dik olmuyan yokusta kaydirma yapti

Dik yokuslarda 1. viteste kaydırma yapar. Manuele alıp 2 ye atarsanız kaydırma yapmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

evet manuele alıp 2. viteste kalkış yaparsanız kesinlikle geri kaçırma yapmıyor. düz duvara bile tırmanabilir yani : )

ben farklı bir şey daha sormak istiyorum.

şehir içinde sürekli N ve D ile sürüş yapmanın zararlı olduğunu düşünüyorum.

örneğin ışık 30sn yanacaksa Nye atıp beklemek istemiyorum ve D de bekliyorum. bir sorun yaratır mı bilmiyorum

şimdiye kadar bir sıkıntısını görmedim.

ama yarı otomatik düzenlerde(EDC gibi) D pozisyonunda beklemek şanzımanı fazla ısıtıyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

N D ya da manuel vites değiştirmede kullanmak zarar vermez yeter ki n den D ye atar atmaz gaza basıp şanzımanda şok oluşturmazsanız.

Dururken de n ye almaya gerek yoktur.Kavramalı bir şanzıman olmadığından gereksiz ısınma olmaz, zaten şanzıman yağı radyatöre soğutulmak için gönderiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baskı? Aracı sürerken daha yüksek basınç oluşuyor. Devir arttıkça hele.

Araç dururken zaten her türlü yakıt harcıyor. Aradaki fark anlaşılmayacak kadar azdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...