Jump to content

mazda 3 120.000 km bakımı

sadettin--
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mazda 3 ün 120.000 bakımında nelar yapılması gerekiyor.yaklaşık fiyat nedir.inşallah yarın 2005 model dynamic e kavuşacağım.aciilll  yardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu aracın durumuna bağlı. Fiyatta değişecek parçalara göre değişiklik gösterir.

Bildiğim kadarı ile 120.000 de aracın değişmesi şart olan bir parçası yok.

Aracı servise bıraktığında rutin olarak hava,yağ filtreleri, yağ değişimi yapılacak , gerekli ise de ;

Balatalar,

Polen filtresi,

Şanzıman yağı,

Buji

ve çok küçük ihtimalle disklerdeb bir veya birkaçının değişimi istenebilir. Bunları o anda servisten öğrenmen daha doğru ama bu bölümde birçok parçanın yaklaşık fiyatını diğer mesajlarda bulabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler.malum önceedende yazmıştım bayadır arıyorum.kilometresi biraz fazla 120binde ama ...bakalım

bu arada.lpgli tiptronik araçlarda motor lambası yaniyormu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yapılan ayarlara bağlı. LPG taktırıp hiç arıza ışığı yanmamış araçlar da var arada yananlarda. Yapılan ayar ve kullanılan gaza bağlı.

Yalnız LPG li araç alıyorsanız kaç kmdir kullanıldığını muhakkak sorun zira 50.000 km civarına yaklaşmış LPG li Mazda3 lerde sorun yaşamış kişiler var ( montaj ve kullanıma bağlı olarak )

Yapabilirseniz aracın kompresyonunu ölçtürün ( silindirdeki sıkışma miktarı) eğer problem varsa vazgeçin derim çünkü problem çıkarma olasılığı çok fazla demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kompresyonunu nasıl ölçerler.serviste olur heralde o iş.diyarbakırdayım servisede güvenmiyorum biraz açıklarsanız bilgim olsun biraz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam olarak bilmiyorum ama silindirin içindeki basıncı ölçüyorlar kaçak var mı yok mu anlamak için. LPG de çalışıp deforme olmuşsa motor silindir basıncı düşüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bakalım bugün dananın kuyruğu kopacak.eğer alırsam forumdaki mesaj trafiğim artacak.detayları konuşuruz.teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...