Jump to content

2010 Mazda 3 Radyo Kendini Resetliyor

saltug
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba,

3ncü kez durup dururken (durup dururken derken, mesela sadece kanal değiştirince) radyom kapanıyor ve açılıyor. Ben normalde radyo düğmelerinin bipleme sesini kapatırım. Bir bakıyorum ki biplemeye başlamış. Sonra bakıyorum ki radyonun tüm ayarları, hafızadaki kanallar, herşey sıfırlanmış.

Böyle bir şey başına gelen var mı?

Servise götüreceğim ama muhtemelen çok uzun uzun kurcalasak bile orada öyle bir olaya denk gelmemeyeceğimiz için sorunu göremeyecekler ve yardımcı olamayacaklar.

Önerisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Radyonun kendini resetlemesi için akü bağlantısının kopması gerekiyor sanırım. Ya o bağlantıda ya da güç kaynağında bir problem var demektir.

Garanti süresi içerisinde gerekli işlemlerin yapılması için mecburen servis yolu görünüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bağlantıda yada güç kaynağında sorun olsa sarsıntı gibi bir şeyde resetlenmesi gerekir.

Ama arabam durduğu yerde, daha harekete etmeden önce, sadece radyo kanalını değiştirince böyle bir şey yaptı.

Daha çok radyo ile ilgili elektronik bir sorun gibi geldi bana. Tabi yanılıyor olabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabii benimki sadece bir yorum. Elektronik cihazda komponentlerden biri arızalandıysa garip davranışlar sergileyebilir. Hafıza ile ilgili bir problemse de yapar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol  bilgisayarı da sıfırlıyorsa akü ile bir bağlantı sorunu olabilir ancak yol bilgisayarı sıfırlamıyorsa teypden olması muhtemel

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha önce bizim de başımıza geldi...

araçlar ilk geldiğinde ROOM sigortası (teyp çakmak oda lambası kapı açık uyarısı vs.) sökülü olarak gelir. depoda aracın aküsünden yük çekip bitirmesin diye. onu takınca odadaki elektrikli malzemeler çalışmaya başlar. bir ara bunu sökerseniz doğal olarak teyp, yol bilg. verileri gider. şimdi gelelim sizin probleme:

araç size teslim edilmeden önce sigortayı takan servis personeli bu sigortayı köküne kadar takmadan bırakırsa motor sarsıntısıyla bile hafif bir temassızlık yapar, haliyle teyp hafızası falan bir anda gider. temassızlık olduğu için tekrar elektrik gelir, siz sanırsınız teyp resetlendi. aslında sigorta temassızlık yapıyor...

bir diğer teori ise teybinizin arızalı olduğudur. böyle bir problem varsa ve garanti dahilinde ise garantiden serviste değiştirilir.

siz önce oda sigortasının sıkı olarak takıldığından emin olun, problem devam ederse buyrun servise gidin... gerisi kolay...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...