Jump to content

Mazdanız Nerede Üretilmiş ?

Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Okan hocam maşallah tam bir mazdacısın sen..:) valla mazdadan haberi olmayan bayiler var.MPS ile Mazda3 tip olarak tamamen aynı diyen bayiler var..

teşekkür ederim, bizde böyle...

VIN çözümleri devamı aşağıda... Mazda3 ve 6 için...

post-1225-141695281559_thumb.jpg

post-1225-141695281563_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan hocam maşallah tam bir mazdacısın sen..:) valla mazdadan haberi olmayan bayiler var.MPS ile Mazda3 tip olarak tamamen aynı diyen bayiler var..

Bence onlar müşterilere biraz yanlış bilgi vermek için söylüyorlar yoksa biliyorlardır.

Ben araba alırken istanbulda gezdiğim bayilerden ve forumlarda şu anda tavsiye edilen bir bayi, beyaz renk metalik boya için, yeni bir boya olduğu için rengi tutturmada sorun yaşıyoruz demişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence onlar müşterilere biraz yanlış bilgi vermek için söylüyorlar yoksa biliyorlardır.

Ben araba alırken istanbulda gezdiğim bayilerden ve forumlarda şu anda tavsiye edilen bir bayi, beyaz renk metalik boya için, yeni bir boya olduğu için rengi tutturmada sorun yaşıyoruz demişti.

kim dediyse doğru demiş. 34K renk kodlu mazda2, mazda3 ve mazda6 kullanılan sedefli beyaz rengi %100 tutturabilen boyacı veya boya firması yok. Piyasada birkaç büyük boya firması var. en yaygını ve formüllerini en çabuk yenileyip geliştiren standokstur. bu firma bile bu renkte apışıp kalıyor. bilgisayarda en az 10 çeşit bu renkten çıkıyor.(çeşitli varyasyonlarda) bu renklerden en yakınını seçiyorsunuz. sonra toz veya yaş atmanıza, atış katı sayısına ve üstüne atılan sedefin toz veya yaş atılışına ve kat sayısına göre renk farklılaşıyor. Bu da yaklaşık 10x8x8=640 çeşit boyama şekli ortaya koyuyor. bu boyama şekillerinin tamamı farklı renklerde çıkıyor. tabi sıradan vatandaş bu renk tonlamaları arasındaki farkı anlayamabilir ama durum şu;

aracı güneş ışında, floresan ışığında, gölgede ve sarı lamba altında incelediğinizde aynı ton yakalanmış olması lazım. biri tutsa diğeri tutmuyor. bu renkte...

ilk seferinde tam 3 kez boyamak zorunda kaldık bir aracı. en sonunda formülü ve uygulama yöntemini tutturduk. şuanda sıkıntı yok... ama yaka silktik bu renkten...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde en çok hoşuma giden renk halbuki.

İnşallah bende bir caponya gezisi niyetindeyim.

Kuşimoto, Hiroşima ve Tokyoyu çok merak ediyorum.

Adminlerimden bir Kofu gezisi talep ediyorum. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hoca'nın da dediği gibi "ya tutmazsa" :)

okancım hofu gezisi için sağol :)

bizim mz3lerin hız limitini halledebiliyomusunuz ?

valla oda lambası yanma süresi, lastik ölçüsüne göre gösterge tablosu değerleri, tekrar otomatik kilitleme süresi gibi bissürü şey kişiselleştirilebiliyor araçta. mutlaka hız limiti işi de hallolur. benim araç gidiyo valla 200 falan. hiç kesmiyor. belki de servisteki arkadaşlar benden habersiz halletti o sıkıntıyı... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kim dediyse doğru demiş. 34K renk kodlu mazda2, mazda3 ve mazda6 kullanılan sedefli beyaz rengi %100 tutturabilen boyacı veya boya firması yok. Piyasada birkaç büyük boya firması var. en yaygını ve formüllerini en çabuk yenileyip geliştiren standokstur. bu firma bile bu renkte apışıp kalıyor. bilgisayarda en az 10 çeşit bu renkten çıkıyor.(çeşitli varyasyonlarda) bu renklerden en yakınını seçiyorsunuz. sonra toz veya yaş atmanıza, atış katı sayısına ve üstüne atılan sedefin toz veya yaş atılışına ve kat sayısına göre renk farklılaşıyor. Bu da yaklaşık 10x8x8=640 çeşit boyama şekli ortaya koyuyor. bu boyama şekillerinin tamamı farklı renklerde çıkıyor. tabi sıradan vatandaş bu renk tonlamaları arasındaki farkı anlayamabilir ama durum şu;

aracı güneş ışında, floresan ışığında, gölgede ve sarı lamba altında incelediğinizde aynı ton yakalanmış olması lazım. biri tutsa diğeri tutmuyor. bu renkte...

ilk seferinde tam 3 kez boyamak zorunda kaldık bir aracı. en sonunda formülü ve uygulama yöntemini tutturduk. şuanda sıkıntı yok... ama yaka silktik bu renkten...

kesinlikle sizle fikirim zor bir reng  ilk dafa boyuyacak kişi için gol yeme şansı çok yüksek kesinlikle  boyada anteremanlı olmak gerekiyor bende bir ara ugraştım sim li sedefli  farklı bir boya .....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

This Miata was built in Japan, by Mazda.

It is a , with a 1.8 Liter, 4-cylinder turbo.

It was built in at the Hiroshima plant.

It was the 133,333rd Miata built in .

Country of Origin: J Japan

Manufacturer: M Mazda

Vehicle Type: Z

Miata Generation: BG

Body Style: 14

Engine Size/Type: 4 1.8 Liter, 4-cylinder turbo

Check Digit: 3 Check digit, has no meaning.

Model Year: 0

Manufacturing Plant: 0 Hiroshima

Series Number: 233333 133,333rd in .

benim araba 1.8 mi yani :) 1.8 gibi yakıyor orası doğru :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu simli boya sadece beyaz renkte mi mevcut, metalik renk olan diğer renklerde de var mı ?

hayır tüm renglerin simli olanı mümkündür fakat mazdada  bahsedilen boya beyaz sedef sim karışımlı enterasan bir reng ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimki metalik mesela, en azından ben öyle biliyorum :) ama ışık altında renk değişimi olmuyor .. ben beyaz almadığıma memnunum şahsen, hem göze çok batıyor, hem de boya tutmuyor. uğraşılmaz. şimdiden 3 kere dokunmuşlar arabama, renk göstermiyo, beyaz olsa sırıtır ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman bu genelde bu tür boyanın her renginde mevcut.  gri renk arabalarda da çok sorun yaşanıyor benim gördüğüm.

sedefli tabir edilen renkler metalik renklerden farklıdır.

metalik renklerde boyanını içine metal parçaları karıştırılarak renk oluşturulur. son kat vernik atılır.

sedefli renklerde boya opaktır, üstüne sedef atılır, son kat vernik atılır.

boya renk olarak ilk atıldığında tutmaz, sedef atılınca renk farklılaşır ve asıl görünmesi gerektiği şekle gelir. o yüzden denemek için bir plakaya vs tam manasıyla tüm katlarını atmadan rengin doğru karıldığını göremezsiniz. birde açık renkler hatayı daha çok gösterir. herkesin çevresinde görmüş olduğu örnekler vardır. mesela metalik gri arabanın 2 kapısı boyanmışsa resmen sırıtır. beyaz renk olarak hatayı belli etmesi ve rengin de sedefli olması sebebiyle 2 kere zor bir renk inci beyazı... aman dikkat...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...