Jump to content

Mazdanız Nerede Üretilmiş ?

Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hortlatmanın kralı olmuş bu, 2010 Aralıktan bu yana tam 5 sene

Fakat şasi no'dan kontrol yapılan miata.org adresi kapanmış, çalışmıyor. Güncel bir kontrol adresi var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir hortlatma daha. 5 senelik konu skoru. :P

Bir yerde Meksika üretimi muhabbeti vardı, istediğim konuyu bulamadım ya da yanılıyorum.

Şu dakika itibariyle aracımın yanına inemedim, ama evdeki sertifikasına baktığımda 3MZBM.. ile başlayıp 116743 ile bittiğini gördüm. Bu konu içindeki bilgilere göre aracım Hiroşima değil de, Hofu üretimi olarak görülüyor. Meksika diye hayıflanacaktım az kalsın.

Bize Meksika üretimi araç geliyor mu? Sanki bu yönde bir şeyler okuduğumu anımsıyorum bu forumda, ve acaba onların serii numarasında ne yazıyor 0 ve 1'den ayrı olarak?... :ph34r:

3MZ ile basliyorsa Meksika uretimi. Japonya uretimi araclarin VIN'leri rakam ile degil J harfi ile basliyor.

Sofor tarafindaki kapinin icine yapistirilan metal plakada uretim yapan sirketin ismi de yazar. Manufactured by "Mazda Mexico" diye yaziyor mesela benim aracta. Ancak buna gerek kalmadan VIN numarasi zaten Meksika oldugunu gosteriyor. 3 rakami Meksika'nin ulke kodu. Japonya olsaydi VIN kodu J ile baslardi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sanırım dediğiniz gibi. Yani zaten daha önce denmiş, ama yine de emin olamamıştım. Fakat sanırım VIN seriisinde ufak değişiklikler olmuş olmalı ki bir sürü VIN tanımı yapan site buldum, hepsi de Meksika üretimi olduğunu bilmesine rağmen 2001 yıl üretim gibi yanlış bilgiler verdi. Bu sebeple lokasyonun da yanlış olabileceğini düşünmüştüm.

Neyse artık... :)

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ben Kendi şase numaramdan aratma yaptığım zaman üretim yılı 2001 gösteriyor. Ve görselde görüldüğü üzere eski kasa mazda'nın resmi çıkıyor :-. Aramayı http://www.vindecoderz.com/EN/Mazda bu siteden gerçekleştirdim. Bunda bir gariplik vardır diye başka sitelerdende arama yaptım ve hepsinde üretim yılı 2001 gözüküyor ve yaklaşık kilometresi de 141.206 mil 

http://www.vindecoder.net/car-brand-manufacturer/mazda

http://www.vinformer.su/ident/vin.php?setLng=en

http://vindecoder.eu/

URL]cqrnCF7.png

Bunlarda mı bir gariplik var anlamdım 2001 nerde 2015 nerde arada büyük bir fark var. Acaba bizim aracın pert olmuş bir 2001 model mazda 3 mü kullanılmış anlamadım kafam da karıştı açıkcası :-X. Diğer mazda 3 kullanıcılarından ricam sizde bir check yapın sizdede böyle mi çıkacak sonuç yoksa sadece bende mi böyle. 

Şase numarakarı ile ilgili bilgi alttaki linde mevcut

http://www.ototicareti.com/araclarda-sasi-numarasi-vin-nedir/

Burdaki anlatılanlara göre kontrol yaptığımda yukardaki bilgileri doğruluyor... Sizde ben ne yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, emekli :

@61kdeniz arabada bir yerlerde üretim yeri yazmıyor mu mesela eski aracım Toyota da farlarda bile england yazıyordu

sizinkide mutlaka bir yanlışlık vardır

Sağ taraftaki kapıda ki metal birşey var orda yazması lazım galiba ama benim araçda yazmıyor orda üretim yeri, başka yerlerde nerde var bilmiyorum? baktım ama bulamadım?

23 dakika önce, Canuck :

@61kdeniz Numarani dogru yazdigindan emin misin? 10. basamakta F harfi olmali fakat senin yazdigin numarada burada 1 rakami var. 

yanlış mı yazdım diye 10 sefer kontrol ettim ama doğru bir yanlışlık yok yazdığım şase nosunda. uğur sen o verdiğim sitelerden şase numaranla baktın mı senin araçta böyle mi gözüküyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Canuck :

Yok benim arac 2015 gorunuyor. Ancak bahsettigim 10. basamakta F harfi var 1 rakami degil. 2015 model bir aracta burada F harfi olmasi gerek.

ruhsatta yanlış yazılmış olabilir mi acaba ama MY MAZDA'da görünen şase numaram da aynı. .mazda araçlarında şase numarası aracın neresinde birde ordan mı baksam? kafam hem karıştı hemde moralim bozuldu bu durum karşısında :(

K2KSD4n.png

Bu durum karşısında sence ne yapmalıyım hocam?

şimdi baktım aracı aldıkdan sonra verilen bilgi kitapçığı ve garanti belgesindede bu şase var heralde bir yanlışlık yok :S

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oradaki araclari bilmiyorum ama burada VIN nosu aracta iki yerde var. birisi surucu tarafindaki kapinin ic kismindaki etiketlerin uzerinde. Digeri de on camda sol alt kosede. Bu numaralara bakip bir karsilastir istesen. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Canuck :

Oradaki araclari bilmiyorum ama burada VIN nosu aracta iki yerde var. birisi surucu tarafindaki kapinin ic kismindaki etiketlerin uzerinde. Digeri de on camda sol alt kosede. Bu numaralara bakip bir karsilastir istesen. 

sürücü tarafındaki beyaz bir etkiket var orda şase numarası yazmıyor, onun fotosunu çekip atarım. ön camda ki solt alt köşeye bakmadım bakıp bir karşılaştırıyım.

Ama benim araçda bir sıkıntı var demi hocam, bunu mazda ya bildirmelimiyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Canuck :

Yok bir sorun oldugunu sanmiyorum. Aracin 2001 model olmadigi asikar sonucta :) Belki en fazla ruhsata yanlis yazilmis olabilir. asagidaki videoda nerede oldugunu gorebilirsin. 45. saniyede gosteriyor.

http://youtu.be/Ou24MwDOtM4

sürücü tarafındaki beyaz etiket. Şase numarası yok burda.

TC_037C.jpg

on camda sol alt köşede yer var ama ordada hiç bir şey yazmıyor.

irZrhz7.jpg

acaba başka yerde mi şase numarası?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece 1 tane mi etiket var kapi icinde? Benim aracta 2 veya 3 tane farkli etiket yazi var. Aksama resimlerini ceker gonderirim. Yolcu tarafinda yerde paspasin altinda da var ayni numara. Acaba Avrupa modellerinde baska yerlere mi yaziyorlar? Diger kapi icine veya bagaj kapaginin ic kismina falan da bir bak istesen. Asagida kullanim kilavuzundaki sayfalari kopyaladim ama Turkiye modelleri icin farkli olabilir.

image.png

image.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Canuck :

Sadece 1 tane mi etiket var kapi icinde? Benim aracta 2 veya 3 tane farkli etiket yazi var. Aksama resimlerini ceker gonderirim. Yolcu tarafinda yerde paspasin altinda da var ayni numara. Acaba Avrupa modellerinde baska yerlere mi yaziyorlar? Diger kapi icine veya bagaj kapaginin ic kismina falan da bir bak istesen

valla çok iyi olur hocam yardımların için çok tsk ederim. bagaja bakmıştım ama göremedim, yolcu tarafına bakmadım. yarın gündüz gözüyle daha detaylı bakarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Canuck :

Bir onceki mesajima kullani kilavuzundan ekleme yaptim oralara da bir bak istersen. 

w_Oxips.jpg

buldum hocam sağ kapıdaymış bizde, ama şase numarasında hata yok yanlış bakmadıysam :S

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilginc. Gorunuse gore Avrupa'da ki VIN no'larinin icerdigi bilgiler kuzey Amerika'dan farkli. Mesela burada 10. Basamak aracin model yilini gosteriyor, ama Avrupa'daki numaralar icin bu gecerli degil Wikipedia abinin dedigine gore. Senin numarayi kontrol ettigin siteler muhtemelen kuzey Amerika araclari icin o nedenle yanlis bilgi veriyor. Asagida Wiki sayfasinda her iki sistemi karsilastiran tablonun resmi var. Avrupa model yilini su rakam veya harf gosterir gibi bir ibare yok. Yanliz senin numaranin uzerinde bir de ayrica 2001 rakami da var farkettiysen. 2001 yili gibi okuyor insan bunu gorunce :) ama muhtemelen tesaduf. Oradaki baska 2014 ve 2015 sahiplerinin VIN nolariyla bir karsilastir icinin rahat etmesi icin ama bence bir sorun yok sadece sistem farkli gibi gorunuyor.

image.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de merak edip sorgulama yaptım.. benim aracı doğru gösterdi.. sadece tahmini kilometrenin yarısına bile ulaşamadım.. yani eski araçlar ile ilgili yanlış bilgi vermiyor fakat 2015 modeller ile alakalı olarak güncelleme yapılmamış olabilir mi? eğer sizdeki numarada bir yanlışlık yoksa mazda Japonya ile yazışabilirsiniz.. yine en iyi açıklamayı onlar yaparlar..

Screenshot_2015-12-31-08-28-51.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...