Jump to content

VW Öve Öve Bitiremiyorlar...

mozhan79
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

The car of the year mı ? :D  2 tane sabitleşmiş mantığa bakarak araba seçiyorlar. Yok bagajı yok bagaj kapağı açılırken hangi açıyla gelior yok bilmem ne. Daha önemli şeyler varken bunlara bakıyorlar.

Vw, öyle bir markadır ki daha çok nasıl satarım, malzemeden çalsam bile nasıl insanlara farkettirmem zihniyetinde olan bir marka.

Sürekli arıza verme ihtimalı olan bir şanzımanı üretmeleri, bir 1.2, 1.4 motorlara çift turbo ve kompresör ile motoru çabucak eskitmeleri, teknik verileri yazarken ki yaptıkları hatalar ki bu yüzden ceza bile almışlardı yanlış hatırlamıyorsam.

Bizim jetta'nın her kapısından farklı ses geliyor mesela :D En iyi ses sürücü kapısından, ön yolcu kapısından teneke sesi, arka kapıların herbirinden de ayrı ses geliyor. Bunlar olmamalı.

Kendime alacak olsam o kadar para bayılıp ta vw almam sırf bu yaptıkları satış sonrası kaliteye bakış açıları yüzünden.  Her satılan passatta dsg arızası çıkıyor ve inatla üretmeye devam edip üstüne 8 ilerisini tasarlıyorlar.  Servisteki ustalardan birinin vw'yi çok zorladığınız zaman kol çıkarabildiğinden bile bahsetmişti.

Bide kalkıp golf'e efsane demiyorlar mı gülüyorum :D Golfün neresi efsane ilk çıktığı modeliyle son modelinin neresi aynı ? Beetle, tamam efsane hiçbir lafım yok ama golf efsane falan değil :D O zaman mazda 323 ve 3 te efsane olur, corolla da, civic te.

Müthiş pazarlama yapıyorlar. Öyle ki bizim gibi otomobilden çok anladığını sanan ama birşey anlamayan insanlara iyi araba satıyorlar. Adama soruyorsunuz araban ne ? FOKSFAGIN DAS AUTO diyor.. Bizim türkler vw alınca premium oldum sanıyor da volkswagen almancada halk arabası demek farkında değiller :D Almanya'da FOKSFAGIN'a biniyorum premium oluyorum diyin yüzünüze gülerler.    :dua:

Öyle tasarımları var ki, elle çizersiniz :D  2 led koyup süper tasarımımız var diyorlar sonra.

Dünyanın en sağlam arabalarını üretiyoruz derler, amerika'da kaza testine girer vw'nin kapısı kopar, en kötü sonucu alır. Infiniti girer  1.olur. Vw'ciye dersiniz infiniti, o der hönk. Sonra vw'den inersem tek bineceğim araç mercedes, bmw'dir. Onun amerikan kaza testini gösterirsiniz yalan o testler der.. Bir ara bir video vardı vw'leri dağ bayır hoplatıp gezdiriyorlardı heyt be vw'ye bak diyordu millet :D Ne olmasını bekliyorlardıı acaba.

Bir videoda da abd'deki vw bayilerinden biri golfün kapılarına çıkıp atlayıp kapıları tüm gücüyle kapatıyordu. Bunu hyundai'nizde deneyin diyordu bide bakıp. Bu videoyu izleyip vw'ye aşık olan adama hyundai'nin vw'den daha sağlam bir kasaya sahip olduğunu anlatınca sizi cahil yerine koyuyorlar..

Ben şahsen beni ne zaman yarı yolda bırakacağı belli olmayan sırf pazarlamaya dönmüş ve sağlamlığı bahane olan arabaya o kadar para vermem. Öyle ki ford ve vw'lerin karışık olarak durduğu bir bahçe görmüştüm. Dolu yağmıştı o gün. Tüm fordların tavanı normal dururken vwlerin tavanlarda hafiften birşeyler vardı.. O dolu cidden çok sertti kafanıza düşse kafanızı acıtır ama bir arabanın doludan zarar görmemesi lazım, hele ki ana rakibi ford görmezken. Skoda'ya neden veririrm çünkü hem daha donanımlı hem 10milyar civarı daha ucuz :D Gerçi, tüm alman araba markalarında benzer zihniyet var o yüzden param bol bol olursa infiniti alır giderim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum güzel yazmışsında.Dünya genelinde araç dan senin kadar anlayan insan sayısı çok az.Herkesin anladığı tek bir konu var NE KADAR YAKAR ?

Geçen avusturyadan yaşayan bir arkadaşımla net te konuşuyorduk,bir link yolladı,Seat in Türkiye de olmayan bir modelini alacağını söylyordu,araç CNG li,Türkiye ye göre fiyatları bedava olan Avusturya da neden dedim bu araç,dedi az yakıyor :)birşey demedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim forumdaşlar güzel yazıyorlar ama vatandaş  tüketime , kağıt üstü performans verilerine  , fiyata ve etrafına bakıyor ..Mesela  bizim sitede her yer yeni Golf oldu :) renodan fazla yeni Golf gördüm bugün ve dikkatimi çekti :) Bu satışlar artar gider böyle ve  eğer 70.700 tl den yüksek rakama benzinli Mazda3 satılırsa alana nazar boncuklu çeyrek altın taksın farum artık  :nazar::)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi sokağa caddeye çıkınca millet bu vw'lere mi kafasını çevirip bakıyor yoksa benim mazda 6'ma mı? aynadan takip ediyorum. istisnasız 10 kişinin 7'si dönüp geri bakıyor, baka baka yürüyor. ışıklarda yanıma gelen arabalardaki kafalar, kopacaklar neredeyse bakmaktan 8) 8) 8)

benim araba konusundaki kriterim şu; benim arabam kimsede olmasın, piyasada az olsun. bir tek benim olsun. sıradanlık bana göre değil 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sokaktaki 10 kişiden anca 2 si bizim gibi düşünüyor arabalar ile alakalı vede arabalarına değer verip bir hobi ve zevk aracı olarak görüyor,geri kalanlar arabalarını sadece işlerini görüp eskitip vede arıza yapana kadar  doğru düzgün bakım ve usta yüzü göstermeyen kişilerden oluşuyor. Öle arkdaşalara  1 kuruş az yakan araba hepsinden değerlidir , toplumumuz malesef değişime vede yeniliğe açık değildir geçenlerde konuşuyoruz bir şahısla , şahıs diyorki mazdalar çok yakıyor, gelin görünki 90 lı yıllardan 2000 lere kadar mazdanın kullandığı doch motoru bir çok marka kullanmış ama onlar az yakıyor ne hikmetse :D söleyince millet şaşırıyor, velhasıl inceleyen , kurcalayan ,araştıran bir toplum olmayana kadar , milletten duyduğuyla heraket eden vede sorgulama gereği dahi duymayan  tüketicilerin alacağı araçlar belli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla volkswagen'i öve öve bitiremiyorlarda keşke bitsede bende övmeye razıyım yeterki bitsin :)

Hayatımda vw almak aklımın ucundan bile geçmedi geçemez zaten o ayrı.Ama yemin ederim bu markadan bu kadar nefret etmiyordum taki insanların deli gibi aylarca sıra bekleyene kafayı her çevirdiğim yerde vw görene kadar.Bizim insanımız araba alırken 4 kritere bakar.1.Parça ucuz olsun 2.Az yaksın 3.servisi bol olsun 4.istediğim zaman peynir ekmek gibi satabileyim.Birde bunları bile düşünemeyen emekli mantığında olanlar var adam araba alacak etrafında en fazla ne görüyorsa onu alır alanların bir bildiği vardır mantığını düşünebilenler sadece.Bence çoğuda bu mantıkta.

Benim dayım almanya volkswagen (fave diyorlar orada) fabrikasında 10 yıldır çalışıyor.Adam buraya geldiğinde fabrikada görmediği kadar volkswagen görünce şok oluyor.Bana aynen şunları söylüyor.

Almayada 1.opel 2.volkswagen en alt tabaka kullanır kimse yüzüne bakmaz,volswagen almanyanın doğanı opel şahinidir.Zaten volswagen'almancada halk arabası demek,buraya bir geliyorum her yer vw hastamısınız lan siz :) Hele birde passat'ları jetta'ları gösterip hatta bunlara 70 80 90 milyarları ödeyip aylarca sıra beklerler dediğimde kafasına vuruyor resmen..

Almanların kendi otomotiv endüstürisi için söylemiş oldukları sözü tekrar bana hatırlatan dayıma selam eder büyüklerin ellerinden guccüklerin gözlerinden öperim :)

Biz opel ve volkswagen'i atmak için

bmw ve mercedes'i prestij için

porsche'yi hız için

audi'yide binmek için yaptık.......

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok ilginç makaleydi sayın srkn epey güldüm :D :D dayınız demek fabrikasında görmediği kadar arabayı TR de görmüş  :D :D zaten reno ve VW yi TR kurtarıyor yoksa ayvayı yemişler, ha bide fordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla volkswagen'i öve öve bitiremiyorlarda keşke bitsede bende övmeye razıyım yeterki bitsin :)

Hayatımda vw almak aklımın ucundan bile geçmedi geçemez zaten o ayrı.Ama yemin ederim bu markadan bu kadar nefret etmiyordum taki insanların deli gibi aylarca sıra bekleyene kafayı her çevirdiğim yerde vw görene kadar.Bizim insanımız araba alırken 4 kritere bakar.1.Parça ucuz olsun 2.Az yaksın 3.servisi bol olsun 4.istediğim zaman peynir ekmek gibi satabileyim.Birde bunları bile düşünemeyen emekli mantığında olanlar var adam araba alacak etrafında en fazla ne görüyorsa onu alır alanların bir bildiği vardır mantığını düşünebilenler sadece.Bence çoğuda bu mantıkta.

Benim dayım almanya volkswagen (fave diyorlar orada) fabrikasında 10 yıldır çalışıyor.Adam buraya geldiğinde fabrikada görmediği kadar volkswagen görünce şok oluyor.Bana aynen şunları söylüyor.

Almayada 1.opel 2.volkswagen en alt tabaka kullanır kimse yüzüne bakmaz,volswagen almanyanın doğanı opel şahinidir.Zaten volswagen'almancada halk arabası demek,buraya bir geliyorum her yer vw hastamısınız lan siz :) Hele birde passat'ları jetta'ları gösterip hatta bunlara 70 80 90 milyarları ödeyip aylarca sıra beklerler dediğimde kafasına vuruyor resmen..

Almanların kendi otomotiv endüstürisi için söylemiş oldukları sözü tekrar bana hatırlatan dayıma selam eder büyüklerin ellerinden guccüklerin gözlerinden öperim :)

Biz opel ve volkswagen'i atmak için

bmw ve mercedes'i prestij için

porsche'yi hız için

audi'yide binmek için yaptık.......

Harika tespitler var teşekkürler... Dışı seni içi beni hesabı olmuş bu...

Benim almanyada yaşadığım dönemde Audi için gariban mercedes'i denilmekteydi... Zaman ve teknoloji çabuk değişiyor o ayrı tabe.

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

http://www.otohaber.com.tr/OkurMektuplari/Onno_Usta/2013/12/26/volkswagen-passattaki-sorunlari-nasil-cozeriz

???

Hayret etmemek elde değil.

En çok bu yoruma güldüm, insanlar cefaları ile yaşamayı ne çabuk öğreniyor...

Orijinalden alıntı: 

İntercity Ümraniye kadosan'a git, Şakir Abi'nin elini öpmek için sıra bekleyen bir düzine 7 ileri DSG göreceksin.

Allah'tan o var da 13bin şanzıman 5bin işçilik diye öpülmüyoruz doğuşa....

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.elden DSG VW almak büyük risk.. Gerçi 0 DSG almak ta büyük risk ama .. :krrsz:

biz tork konvertörüyle iyiyiz  bilmem kaç milisaniye geç vites atsın pek umrumda değil açıkçası :D Hem ne öyle vites atar atmaz kadran zank diye devir düşürüyor işin keyfi saflığında bizde :D vites artarken ki o orjinallik çiftdebriajlarda yok :D 

Bir de aralarında muhabet çevirmezler mi ' la olum benim araç var ya f1 gibi vites atıyor f1!

ama senin araç f1 değil D:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alacağım en son şanzıman bile değildir DSG. Sırf o şanzıman için ekstradan 8–10 bin veripte ne zaman saatli bombanın kucağımda patlayacağını habire düşünüp içimi kemirtemem

Bana göre şu devirde şanzımanda son nokta ZF'dir, onun olduğu aracı almaya da güç yetmiyor zaten :D

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kuzenin 40 bindeki golfünün şanzımanı değişmişler  :), aracın garantisi biteli birkaç ay geçmişti, birde satış görseydi alanın elinde kesin patlayacaktı garanti bitik diye... heralde kuzen ilk sahibi diye değiştiler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi burda vw hakkında bişey yazarım ama forum kuralları ve yöneticiler izin vermez :) bayılır türk insanı kendini kazıklayanı sevmeye :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her malın bir alıcısı var; VW ve diğer markalar olan Renault, Fiat, Opel, Ford vs. çok iyi arabalar üretmiyor olabilir ama;

her yerde servisi var, yedek parçası bol, ortalıkta çok fazla bilgi kılavuzu var ve en önemlisi, vergiler nedeniyle, kendi sosyo-ekonomik sınıfının çok altında araç almak zorunda kalan Türk tüketicisinin, kendini üst sınıfta hissetmesini sağlayacak tasarımları, düşük donanım-düşük fiyatla verebiliyorlar. Mazda 3 fiyatına passat, Mazda 2 fiyatına jetta satıyorlar. Gerçek Passat ve Jetta zaten satılmıyor. Keşke donanım bazında satış rakamları açıklansaydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi burda vw hakkında bişey yazarım ama forum kuralları ve yöneticiler izin vermez :) bayılır türk insanı kendini kazıklayanı sevmeye :)

Abi çok merak ettim ya. Ucundan çıtlat biraz bari. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi çok merak ettim ya. Ucundan çıtlat biraz bari. :)

ucundan bile söylesem hukuki sorunlar çıkabilir :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...