Jump to content

Farlar Kendinliğinden Açılıyor\ Far Kolu Problemi

aQuaL
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hata yok ta o far koluyla sadece sınyaller ve parklar yanmıokı  ıcerde cakmaklıktakı ısık ve gostergelerdekı ısık bıle o kola baglı yanı bıkac farı daha yakıo yanı dısardan baktıgında hıc lamba yanmıo fakat kendı kendıne akusunu bıtık gorursende baska bı sorun var sanıp bı bukadar daha ugrasma sorun yıne aynı yerde sen sorunu cozmemıs sadece ertelemıs oldun :D  sorun far kolundan kaynaklanıo ve tamırı 50 lıra mazda elekrıkcılerının hepsı yapar...parcayı degıstırıolar dırek... ve hıc bır sorun kalmıo  bu arada arabayı park ettıgınızde kolun sıkıca kapattıgınızdan emın olun yanı bıkere daha kapatıp kılıtleyın derım...

göstergelerde ve diğer ışıklandırma sisteminde sorun yok tek sorun parklarda idi zaten parkı başka yere alınca göstergelerde ona bağlı olduğu için göstergeyi de taşımış olduk bakalım zaten bulsam mazdadan anlayan bir elektrikçi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şunuda söyleyim biz parklara paralel çekmedik doğrudan parklara elektrik veren kabloyu başka bir yere taşıdık artık far kolunun parklardan elektrik çekme ihtimali yok çünkü elektrik kablosu taşındı çakmaktan bahsetmişsin çakmak kontağa bağlı olduğu için açık bile olsa kontağı kapattığım an devreyi tamamlayan anahtarı açmış  olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Bu sorun ben dede başladı 94 323 sedan.. bulunduğum yerdeki güvenlik görevlilileri gece devriyelerinde beni arayıp uyandırıyolar. hatta bi tanesi dediki baktım farlar yanıyo arabaya yanaştım baktım söndü sandım içindesin bekledim kimse inmedi yaklaştım içine baktım kimse yok arabanda sensör falanmı var dedi :) sonuçta akümü bozdu.. yeni akü almak zorunda kaldım far kolunu uzun lara verinde olmuyor.. muhtemelen far kolunda problem var.. yedek parca sorunu olduğu için ne yapıcam bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar aracımın farlarını koldan açtığımda bir süre sonra farlar kalkıp iniyor bu durumdayken far açma düğmesine bastığımda bu sorun ortadan kalkıyor. bu sorun başta yoktu sonradan ortaya çıktı.

ayrıca geçen gün hava sıcaktı. aracı parkettim yaklaşık 2 saat sonra araca baktığımda farlar açılmış yanıyordu. aracın kapısını açtım uyarı sistemi devreye girmedi. far açma kolundan açıp kapatınca eski haline döndü. ben de tedbir olarak akü kutup başlarını söktüm araba 3 gündür yatıyor.

bu sorunlarla ilgili burada yazan çözüm yollarını okudum ve uygulayacağım, farklı bir yolu daha var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üç kuruş fazla olsun ama düzgün olsun diye anlatmak istediğim şey bunlardı Ferhat... Başkalarının tecrübelerini yaşayarak öğrenmek hoş bir şey değil. Anladığım bir konu değil. Kolay gelsin.

:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üç kuruş fazla olsun ama düzgün olsun diye anlatmak istediğim şey bunlardı Ferhat... Başkalarının tecrübelerini yaşayarak öğrenmek hoş bir şey değil. Anladığım bir konu değil. Kolay gelsin.

:(

haklısın Veli abi birşey diyemiyorum. arabayı alırken ne içmiştim ben de bilmiyorum :) şaka bir yana şartları göz önünde bulundurmam gerekiyordu ve şu an kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum yapabildikçe de öğreniyorum Veli abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar aracımın farlarını koldan açtığımda bir süre sonra farlar kalkıp iniyor bu durumdayken far açma düğmesine bastığımda bu sorun ortadan kalkıyor. bu sorun başta yoktu sonradan ortaya çıktı.

ayrıca geçen gün hava sıcaktı. aracı parkettim yaklaşık 2 saat sonra araca baktığımda farlar açılmış yanıyordu. aracın kapısını açtım uyarı sistemi devreye girmedi. far açma kolundan açıp kapatınca eski haline döndü. ben de tedbir olarak akü kutup başlarını söktüm araba 3 gündür yatıyor.

bu sorunlarla ilgili burada yazan çözüm yollarını okudum ve uygulayacağım, farklı bir yolu daha var mı?

Sayın ferhat24 far kolundan şase olduğu aşikar bir oto elektrikçisi bulup kolu söktürünüz, sökük haldeyken probleme sebep olan durum ortaya çıkacaktır , bağlantı soketinide koluda güzelcene temizlettip takınız, umarım sökülür, benim önerim teoriktir, kendim bizzat sökmüşlüğüm yoktur, eletrikçi gerekeni söyleyecektir.

Bu konuda tam net doğru öneriyi sayın mursel balcı yazabilir, ona özelden bu konunun linkini yaz, baktığında gözden kaçmasın, bu konularda bayağı tecrübeli bir arkadaştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın ferhat24 far kolundan şase olduğu aşikar bir oto elektrikçisi bulup kolu söktürünüz, sökük haldeyken probleme sebep olan durum ortaya çıkacaktır , bağlantı soketinide koluda güzelcene temizlettip takınız, umarım sökülür, benim önerim teoriktir, kendim bizzat sökmüşlüğüm yoktur, eletrikçi gerekeni söyleyecektir.

Bu konuda tam net doğru öneriyi sayın mursel balcı yazabilir, ona özelden bu konunun linkini yaz, baktığında gözden kaçmasın, bu konularda bayağı tecrübeli bir arkadaştır.

öneriniz için teşekkürler Sn NoooFearrrr. kendisine göndereceğim linki. eğer çözüm bulunursa buradan da yazarım ki bilgi sahibi olabilelim hepimiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323ler hakkında çok bilgim yok ama sorunun kaynağını tespit edebilmek adına öncelikle far koluna gelen soketi yerinden söküp kontrol edin bakın bakalım aynı sorunlar devam edecekmi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öneriniz için teşekkürler Sn NoooFearrrr. kendisine göndereceğim linki. eğer çözüm bulunursa buradan da yazarım ki bilgi sahibi olabilelim hepimiz.

Rica ederim, İyi olur tabiki , sonuçta herkesin yaşayabileceği bir sorun bu, bir hususa dikkat çekmek istiyorum , aracınızda parklara bağlı sis , led v.b. herhangi bir aksesuar varmı, normalde parklara tabi baraberidede far kolu tesissatına bu tip yan bağlanyılar yapılması sakıncalıdır, bu tip paraler hat çekili bir tesiat durumu varsa , iptal ettirip ,yeniden röleli bir hat çekip ayrı bir açma kapama anahtarı bağlayınız.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323ler hakkında çok bilgim yok ama sorunun kaynağını tespit edebilmek adına öncelikle far koluna gelen soketi yerinden söküp kontrol edin bakın bakalım aynı sorunlar devam edecekmi.

söylediklerinizi deneyeceğim Mürsel bey. ilginiz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim, İyi olur tabiki , sonuçta herkesin yaşayabileceği bir sorun bu, bir hususa dikkat çekmek istiyorum , aracınızda parklara bağlı sis , led v.b. herhangi bir aksesuar varmı, normalde parklara tabi baraberidede far kolu tesissatına bu tip yan bağlanyılar yapılması sakıncalıdır, bu tip paraler hat çekili bir tesiat durumu varsa , iptal ettirip ,yeniden röleli bir hat çekip ayrı bir açma kapama anahtarı bağlayınız.

parklara bağlı herhangi bir ek yok fakat sinyalin arkasında bir tel boşta duruyor onu farkettim. şu an yoğunluk ve havalardan dolayı bakamıyorum.

ayrıca bu araçların elektrik şeması var mı bildiğiniz veya bilen bir arkadaş var mı? arabayı yapabildiğim kadarıyla elden geçirmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...