Jump to content

Mazda 626 Amörtisör Tavsiyesi

mazda0626
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...
  • Yanıt 135
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• kamotropi

12

• domestos

13

• emoksis

14

• civler

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 5 ay sonra ...

selamlar. 98 626 yeni aldım ama kabin içinde plastik aksamdan gelen seslerden durulmuyor. ustaya baktırdım ön amortisörler hiç esnemiyor dedi ve gerçekten esnemiyor. oysaki daha 1 yıl önce değiştirilmiş ve KYB gazlı sistem. bunu yağlıya çevirirsek plastik aksamından gelen sesler ve araçtaki sarsıntı %50-60 oranında azalır dedi. araştırmalarımda yağlı amortisör bulamadım. hep gazlı çıkıyor. daha bir yıllık amortisör arızalanmış mıdır acaba? yeni amortisör alsam(gazlı) sorun çözülebilir mi? önerilerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jantlar cok guzel olmus masallah. Bende degistirmeyi dusunuyorum, 205 55 16 mi ebatlari. Yakit arttiml mi cekis dustu mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamlar. 98 626 yeni aldım ama kabin içinde plastik aksamdan gelen seslerden durulmuyor. ustaya baktırdım ön amortisörler hiç esnemiyor dedi ve gerçekten esnemiyor. oysaki daha 1 yıl önce değiştirilmiş ve KYB gazlı sistem. bunu yağlıya çevirirsek plastik aksamından gelen sesler ve araçtaki sarsıntı %50-60 oranında azalır dedi. araştırmalarımda yağlı amortisör bulamadım. hep gazlı çıkıyor. daha bir yıllık amortisör arızalanmış mıdır acaba? yeni amortisör alsam(gazlı) sorun çözülebilir mi? önerilerinizi bekliyorum.

Kabindeki plastik tıkırtılarının amortisör değiştirmekle geçmesi mümkün değil, 16 yaşında araç sonuçta, ön panel veya ses yapan her yer sökülüp köklü bir izolasyon çalışması yapılmadığı sürece sabaha kadar amortisör + alt takım değiştirmek çözüm değil.

Kaldı ki KYB japon malı, Mazda'nın da orjinal ekipman olarak kullandığı çok kalite bir amortisördür, 1 yılda da bitmesi mümkün değildir, boşuna masraf etmiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 2000 626 var, 6 ay önce amortisörleri değiştirdim. KYB'den şaşmayın derim. Monreo bunlara çok uymuyor. Ben gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

belki düzelir umuduyla kyb exel-G ön amortisör aldım. taktırdım. (yağlı amartisör bulamadım)kar lastiklerini değiştirdim. bir şey farketti mi derseniz belki çok az ama amortisör almaya değmezmiş. çıkan amortisörler de aynı markaymış zaten. velhasıl boş yere masraf etmiş oldum. kabin tıkırtıları içinse çözümü buldum. müziğin sesini biraz daha açmak ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

belki düzelir umuduyla kyb exel-G ön amortisör aldım. taktırdım. (yağlı amartisör bulamadım)kar lastiklerini değiştirdim. bir şey farketti mi derseniz belki çok az ama amortisör almaya değmezmiş. çıkan amortisörler de aynı markaymış zaten. velhasıl boş yere masraf etmiş oldum. kabin tıkırtıları içinse çözümü buldum. müziğin sesini biraz daha açmak ;D

Bunu bir yerlerde yazmıştım ama yaşayarak tecrübe etmek varmış... Geçmiş olsun da diyemiyorum, geçmemiş çünki.

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arabayı seviyorum ama ustalar insanı çileden çıkarır kısa olarak bir yılda başımdan geçen;

Bir saatlik yola gidiyordum samsun'dan hava yağışlı araç tam hızlanırken stop etti, çektim sağa marş almıyordu aradım motorcumu telefonla bana bujiyi söktürüp ateşlemesine baktırdı ve ateşleme çalışmıyor kitle arabayı dedi. kitledik sabah erkenden yakında bir sanayiye çektik elektrikçi distribütöre kadar ateşleme var bujilere gitmiyor dedi içersinde elektronik parçaların değişmesi lazım dedi ve parçalar o sanayide olmadığından samsun'a çektik arabayı.

giderken bir arkadaşım beyinci bir tanıdığının olduğunu söyledi gel baksın dedi gittim araba ile elektrikçinin söylediğini aynen ilettim ama o beyinci arkadaş arabanın ciğerlerini söktü ve en son distribütör içersindeki parçayı değişti 80 tl parça 70 tl işçilik salak kafam ne demeye gidiyorsun beyinciye!

Araba kalölüferleri ısıtmıyordu, gittim radyatörcüye torpidoyu sökmeye gerek yok dedi bir kaç boru söktü hava filtresi vs. tam içersine ilaçlı suyu boru ile pompalıyacak baktım hava filtresi açık duruyor usta dedim buraya su kaçmasın bir şey koyalım ağzına, yok kaçmaz falan dedi ya kaçarsa sen tıka gitti hava akışmetresinin tam olduğu yerden içeriye bez sıkıştırdı "akışmetrenin o kadar nazik olduğunu sonradan anladım" işimiz bitti arabayı topladık çalıştırdım silkelenme vs gibi araba kendinde değil. dedik bu işlemden sonra olmuştur ne olduysa araba biraz alışsın vs. evelsi gün oldu araba hala aynı. gittim motorcuya baktı arızayı buldu radyatörcü sağ olsun akışmetrenin telini bir güzel ezmiş tel kopmuş yarım yamalak duruyor gittik onuda çıkma sağlam bir tane buldum 300 tl.

Üst kapak contasından az az yağ kaçırıyor dedim ustaya yapalım bunu gitti değişti contayı iki ay sonra aynı sordum neden böyle oldu hava sıcak ondandır diyor biraz geçti tekrar değiştik belki düzelir bir hata yapmışlardır diye baktım iki ay olmadan az az atmaya başlamış sordum usta normal değil bu, yok diyor benim arabam sıfır bak onda bile olur hava sıcak vs. tamam anlaşıldı dedim ustamı değiştim eline sağlık güzel bir marka conta taktım birde ilacı var onla izolasyon yaptım kaçırmaz dedi yedi ay oldu bir gram yağ yok hala.

Dedim arabaın jantlarını değişim değiştik 16/205/ çok güzel oldu aradan bir zaman geçti şangır şangır arkadan bir ses geliyor dedim usta nedir bu onu yapar balatanın alüminyum kapaklarına geçen civatalardan vs ne yaptıysa düzeltemedi en son balatayı değiştik balatanın kenarlarındaki metal plakaları biraz büktü ses kesildi ama bir çok deneme yanılmadan sonra.

Bu anlattıklarım her ne kadar uzun gözüksede aynı arızadan defalarca sanayiye git gel can sıkıntısı ve kendini geliştiremeyen ustalarımız yüzünden maddi manevi zorluk içersinde kalıyoruz, allah hepimizin yardımcısı olsun...

Hocam Samsun'da kime gidiyorsun? ben de Samsun'dayım zaman zaman bunalıyorum, bildiğin iyi bir yer varsa ben de gideyim. Eski servis (10 yıl önceki) bıraktı bu işi artık mazda bakmıyor muş. Yenisi de kapandı. Bazan anlayan birini bulmak zor oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam Samsun'da kime gidiyorsun? ben de Samsun'dayım zaman zaman bunalıyorum, bildiğin iyi bir yer varsa ben de gideyim. Eski servis (10 yıl önceki) bıraktı bu işi artık mazda bakmıyor muş. Yenisi de kapandı. Bazan anlayan birini bulmak zor oluyor.

hepsini biriktir ve çık gel ankaraya hocam bir cumartesi sabahtan..altı üstü 400 km :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hepsini biriktir ve çık gel ankaraya hocam bir cumartesi sabahtan..altı üstü 400 km :)

Aslında o da iyi bir fikir, neden olmasın yaza kadar biriktirip yazın gelebilirim. 6 saatlik yol çok geldim.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında o da iyi bir fikir, neden olmasın yaza kadar biriktirip yazın gelebilirim. 6 saatlik yol çok geldim.:)

bekliyoruz hocam..smb den randevu ayarlarız c.tesi için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benimde ön amortisörler değişim istiyor. Kayseride federal power buldum ama taktırmadım. şu an internet üzerinden kyb bakıyorum ama bulamadım bir site hariç. onlarıda bugün aradım solu var sağı yok dedi. ek olarak salıncak burçlarınında değişmesi lazım.

Sizden ricam varsa bildiğiniz site yada parçacı telefonu yazmanız.

Birde benim araca tombak kasaların amortisörü olur mu olmaz mı bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benimde ön amortisörler değişim istiyor. Kayseride federal power buldum ama taktırmadım. şu an internet üzerinden kyb bakıyorum ama bulamadım bir site hariç. onlarıda bugün aradım solu var sağı yok dedi. ek olarak salıncak burçlarınında değişmesi lazım.

Sizden ricam varsa bildiğiniz site yada parçacı telefonu yazmanız.

Birde benim araca tombak kasaların amortisörü olur mu olmaz mı bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Abi tanıdığım bi usta var ben aracımın bakımını ona yaptırmıştım 20 küsür yıllık Mazda ustasıymış  ve kendi servisi var. Elinde özellikle 323 ve 626 parçası bol. Sana uzak ama istersen ara bi sor Ahmet Usta Düzce'de 536 579 68 50

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bekliyoruz hocam..smb den randevu ayarlarız c.tesi için :)

Çok teşekkürler kardeş neden olmasın. Haberleşiriz.

Kendine iyi bak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkürler kardeş neden olmasın. Haberleşiriz.

Kendine iyi bak.

rica ederim ne demek..siz de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi tanıdığım bi usta var ben aracımın bakımını ona yaptırmıştım 20 küsür yıllık Mazda ustasıymış  ve kendi servisi var. Elinde özellikle 323 ve 626 parçası bol. Sana uzak ama istersen ara bi sor Ahmet Usta Düzce'de 536 579 68 50

Sağolasın Emre kardeşim. Ahmet ustayı aradım bugün elinde hem kyb hem tokico olduğunu söyledi. aracın genel bakımınıda yaptırmak için amortisörleri yıllık izinde yanına giderek taktıracağım kısmetse. bu arada rotaş bayilerinin elinde kyb kalmamış yeni üründe epeydir gelmiyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolasın Emre kardeşim. Ahmet ustayı aradım bugün elinde hem kyb hem tokico olduğunu söyledi. aracın genel bakımınıda yaptırmak için amortisörleri yıllık izinde yanına giderek taktıracağım kısmetse. bu arada rotaş bayilerinin elinde kyb kalmamış yeni üründe epeydir gelmiyormuş.

Aradığını bulabilmene sevindim abi. Ahmet usta iyidir. Parça fiyatlarını başka yerlere kıyaslama gereği duymadım çünkü fiyatları anormal değildi. Ama işçilik fiyatını uygun yazıyo. Bana yaptığı işin fiyatına ve işçiliğine bir bak istersen, ön değerlendirme yapmış olursun...

http://www.mazdaclubtr.com/33059/92-97-626-triger-vs-degisen-parcalarin-fiyatlari-sizce-nasil/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Gecen servisde on arka amortisor aldim onler kyb arkalar tokico geldi bildigim kadari ile tokico orjinal parca kyb neden geldi bilmiyorum ama sonucda kaliteli parcalar sorun teskil etmedi bende tamir olayina sicak bakmiyorum cunku 30 km once tamir ettirmistim tabiki tamir farkida olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla orjinaller tokico, KYB yan sanayi bir ürün ,  şimdi kimsenin günahını almayak ama KYB mazda için üretim yapıyormu bilmiyorum  lakin servis elinde tokico olmayınca yerine KYB ikame etmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...