Jump to content

Mazda 626 Amörtisör Tavsiyesi

mazda0626
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Orjinal, yan sanayi olayına fazla takılmayın arkadaşlar. Orjinaller çok iyi olsa millet modifiye yaparken değiştirmez bu parçaları. Zaten mazda üretmiyor başkasından alıp takıyor.  Önemli olan kaliteli markaları kullanmak.  Bende kyb gazlı taktırdım önlere üstünden çıkanlar tokico idi. Artık yağ kaçırmış olmasından mı yoksa orjinali mi öyle bilmiyorum ama tokicolar varken çok yumuşaktı virajta yatıyordu epey kyb takınca sertleşti araba virajda az yatıyor artık. Bulabilseydim billstein , koni gibi markaları takardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 135
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• kamotropi

12

• domestos

13

• emoksis

14

• civler

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Aynı fikrideyim orjinaller gerçekten yumuşak vede konfor açısında çok önemli, orjinale takılmayın diyosunuz ama bir aralar arkaları zaman darlığından yan sanayi taktım şu an çok pişmanım en kısa sürede değişip gene orijinal alacam, alışıldık konfordan vazgeçmemek gerek bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan hocam süspansiyonun yumuşaklığı demek yol tutuşun ve viraj almanın zayıflayacağı anlamına gelir. İki seçenek var ya konfor isteyip sportif sürüşten feragat edeceksin yada sportifi seçip konfordan.

Monreo nun yağlı amortisörleride yumuşaktır. Ama ben zaten üstündekileri virajda çok yatıyor diye değiştirmiştim. Araba biraz sertleşti evet ama virajlara daha güvenli giriyorum. Antalya gibi torosların eteğindeki bol virajlı yollara sahip bir şehirde bence yol tutuş daha önemli olmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaz kampanyası kapsamında 2 adet arka amortisörü servisten 238 tl ye aldım. MArka Toksico. İmkan varsa orjinalden şaşmamak lazım diye düşünüyorum!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan hocam süspansiyonun yumuşaklığı demek yol tutuşun ve viraj almanın zayıflayacağı anlamına gelir. İki seçenek var ya konfor isteyip sportif sürüşten feragat edeceksin yada sportifi seçip konfordan.

Monreo nun yağlı amortisörleride yumuşaktır. Ama ben zaten üstündekileri virajda çok yatıyor diye değiştirmiştim. Araba biraz sertleşti evet ama virajlara daha güvenli giriyorum. Antalya gibi torosların eteğindeki bol virajlı yollara sahip bir şehirde bence yol tutuş daha önemli olmalı.

Bence tercih meselesi , sonuçta sizin aracınız D sınıfı benim aracım C sınıfı aile aracı , virajlara da biraz yavaş girecez ne yapalım artık, kazık gibi arabaya binmektense ben konforu tercih ederim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaz kampanyası kapsamında 2 adet arka amortisörü servisten 238 tl ye aldım. MArka Toksico. İmkan varsa orjinalden şaşmamak lazım diye düşünüyorum!

Çok mükemmel bir fiyat. Bu arada orjinalin tam ismi nedir, Toksicomu ??? Tokicomu  ???  bende emin olamadım , hiç orijinal amartisör almadım kendime başka arkadaşların yazdığı bir isim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

takılı olanların markasını öğrenmek mümkünmü sizce :)baya bir konuşulmuş merak ettim doğrusu varmı deneyen  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kyb veya tokico dan şaşmayın derim bu tamamen adem ustamın sözüdür başka markaları takarsanız sadece macera aramış olursunuz diyoryumuşak amortisör bu arabanın yapısına aykırı diyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamlar. elimde 2 adet KYB Exel G amortisör var. Aracı aldığımda üzerindeydi. çok sert geldi.

tamircilere sordum, bu araçların genel karakteri bu dediler. Yağlı amotisör aradım, bulamadım. Yeni her zaman iyidir ve özellikle orjinaldir  diyerek (öyle söylemişlerdi) tekrar KYB Exel G aldım ama değişen bir şey olmadığını gördüm. elimdeki amortisörler de 10000 km civarında yapmıştır. faturası mevcut. ihtiyacı olan varsa irtibata geçelim, alır, ustasına gösterir, bu amortisör yaramaz derse para iade edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araçlarda omortisörler orijinalinden biraz sert, galiba virajlara savurmadan rahat girsin diye böyle bir uygulama yapmışlar. Ben de geçen yıl değiştirdim. Bana fazla sert gibi beliyor hatta bir bahçe hortumunun üzerinden geçsen bile hissediyosun. Satmayın diycem ama en az bir on yıl lazım olmaz. önce olsa hiç düşünmeden ben alırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam bende 97 model mazda 626 var ama, usta bana da arka amortisörler ve ön yayların değişmesi lazım dedi de. Siz nerden aldınız? İrtibat bilgisi verebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muğla Gören mazda da yaptırmıştım ama artık yaz kampanyası bitti. Şu anda fiyat 175 tl tanesi. 90 tl de tanesi körüklerin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımda ön ve arkalarda KYB Exel - G amortisörler var. Merak ettiğim konu şu: Acaba önleri TAKİCO  ya da MONREO yapsam aracımda hissedilir derecede bir yumuşama ve esneklik olur mu? Kabin içi sarsıntıları azalır mı? Ben amortisörde konforlu sürüşten yanayım. KYB çok sert geldi bana. zaten bu sorunu çözemezsem daha 5 ay önce aldığım aracımı satmak zorunda kalacağım. :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...